Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érheti valami károsodás a...

Érheti valami károsodás a babát? 4-5 hetes terhes vagyok. Most teszteltem pozitívat eddig nem tudtam róla.

Figyelt kérdés
Váladékos volt a tüdőm és a hörgőim is, egy hétig szedtem rá 500mg-os antibiotikumot és ambroxolt, már beszedtem mind de még mindig van egy minimális váladék a tüdőmön hallom ahogy nagy levegőt veszek és a háziorvosom is meghallgatott. írt föl egy 3 napos másik antibiotikumot de addigra már késett 3napot és csináltam tesztem ami pozitív.(2.baba lenne, már nagyon vártuk) na így nem szedek be semmit, pedig még a gyógyszer beszedése után (ha nem javulnék) el akart küldeni röntgenre, hogy nincs e valami a tüdőmön. Elmenjek??? Vagy mit tegyek? Lehet valami baja a babának ha még nem jöttem teljesen helyre??? És a röntgentől? 2 hónapja szoktam le a dohányzásról, félek, nehogy valami tüdőbajom legyen, de a hátam nem fáj, csak még mindig köhögök fel slájmot és nagy levegőnél érzem, hogy még egy kis valami van a tüdőmön Mit tegyek? Menjek röntgenre?
2013. jan. 16. 12:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Előrebocsájtom,nem vagyok orvos, csak azt tudom, leírni, amit az olvasmányaimból "tudok".

Ez azt hiszem, tipikusan az az eset, amikor mérlegelni kell a röngten pozitív és esetleges negatív hatásait.

Ha elmégy a röntgenre, vagy megbizonyosodsz, hogy minden rendben, vagy kiderül ha van probléma és tudjátok kezelni.

Ha nem mégy el, és valami más is van a háttérben, kezeletlenül marad és nagyobb baj lehet belőle. Ez pedi nem lenne jó sem Neked, sem a magzatodnak.

Úgy tudom, hogy megalapozott esetben, egyszeri sugárzás nem valószínű, hogy gondot okoz az embrióban, főleg fiatal terhességnél.

"Ha mellkasröntgenre vagy olyan végtagröntgenre van szükség, ahol a hasat is érheti a sugárzás, a hasat ólomköténnyel takarják el, így a magzat nem károsodhat."

Szóval én elmennék ha bármi esély van komolyabb betegségre.

2013. jan. 16. 12:41
 2/12 anonim ***** válasza:

Menj el a nőgyógyászodhoz és mondd el neki ezeket,mert lehet baja is a babának,ha az antibiotikum nem szedhető terhesség alatt,nameg az sem jó ,hogy a tüdőddel ilyen probléma van.Röntgenen lehet ,hogy kapsz egy ólomköpenyt,de mindenképpen említeni kell a terhességedet!

Remélem egészséges lesz a babád és Te is!

2013. jan. 16. 12:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Vissza kell menni az orvoshoz, és olyan gyógyszert kérni, ami használható a terhesség alatt.

Ha kell a röntgen, akkor meg majd kapsz ólomköpenyt.

2013. jan. 16. 13:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is a nőgyógyászod véleményét kérd ki!! Én úgy gondolom,hogy az antibiotikumtól nem lesz baja a babádnak hisz gondolj bele mennyi olyan ember van aki 100* keményebb dolgokat fogyaszt és még is egészséges babája születik és persze meg sem érdemelné.Nyugi nem lesz baj!!!

Megkérdezhetem,hogy merre valósi vagy??? Egyébként én is 4+5 hetes vagyok és nekem is a második baba :)

2013. jan. 16. 13:58
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!! Valószínű elmegyek egy tüdőszűrőre és szólok előtte hogy mi a helyzet!! Annyira csak értenek hozzá , hogy ne csinálják meg ha gond lehet belőle. Én is csak így nyugszok meg.

13:58-asnak is köszi, Borsodi vagyok és te??

2013. jan. 16. 14:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Konzultálj a dokikkal és ők úgy is megmondják mit lehet és mit nem! De a lényeg,hogy ne stresszeld magad :) Én Heves megyei vagyok
2013. jan. 16. 14:14
 7/12 A kérdező kommentje:
Ok, köszi! :) Fő a pozitív gondolkodás!!! Csak nem mindig sikerül!!:) Beszélek a dokimmal. Te voltál már vizsgálaton?? Én az elsővel csak később mertem elmenni, mert azt hallottam nem nagyon jó ha ideje korán "túrkálnak" bennünk!! HMM??
2013. jan. 16. 14:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem voltam még dokinál majd péntekre tervezem,hogy felhívom :) Az elsővel hívtam, de nem vizsgált meg mert még 4 hetes voltam aztán elkezdtem barnázni és akkor sem vizsgált meg gondolom azért,hogy ne piszkáljon meg.Telón tartottam vele a kapcsolatot és amikor elmúlt a barnázás akkor vizsgált meg akkor voltam 6 hetes :).Szóval szerintem 6 hetesnél előbb nem is nagyon érdemes menni.
2013. jan. 16. 14:50
 9/12 anonim ***** válasza:

szia!

régebben én is dohányoztam, nehezebben is múltak el a légúti betegségeim. szerintem a Te lassabb gyógyulásod is ennek köszönhető. sajnos lassabb a folyamat emiatt.

konzultálj a nőgyógyászoddal, és a háziorvossal is, aki majd ha szükséges ír fel olyan gyógyszert amit szedhetsz terhesen is. esetleg homeopátiás szerekkel próbálkozhatsz, pl a stodal nevű köptető (ez jó száraz és hurutos köhögésre is). most vagyok túl egy megfázáson, nekem bevált, szépen rendbe rakott :) de ha nem bízol ezekben a szerekben, akkor a dokid tuti ad majd valami jót :)

2013. jan. 16. 15:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy terhes nőket nem röntgeneznek. Párom ott dolgozik és ő mondta.
2013. jan. 16. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!