Érheti valami károsodás a babát? 4-5 hetes terhes vagyok. Most teszteltem pozitívat eddig nem tudtam róla.
Előrebocsájtom,nem vagyok orvos, csak azt tudom, leírni, amit az olvasmányaimból "tudok".
Ez azt hiszem, tipikusan az az eset, amikor mérlegelni kell a röngten pozitív és esetleges negatív hatásait.
Ha elmégy a röntgenre, vagy megbizonyosodsz, hogy minden rendben, vagy kiderül ha van probléma és tudjátok kezelni.
Ha nem mégy el, és valami más is van a háttérben, kezeletlenül marad és nagyobb baj lehet belőle. Ez pedi nem lenne jó sem Neked, sem a magzatodnak.
Úgy tudom, hogy megalapozott esetben, egyszeri sugárzás nem valószínű, hogy gondot okoz az embrióban, főleg fiatal terhességnél.
"Ha mellkasröntgenre vagy olyan végtagröntgenre van szükség, ahol a hasat is érheti a sugárzás, a hasat ólomköténnyel takarják el, így a magzat nem károsodhat."
Szóval én elmennék ha bármi esély van komolyabb betegségre.
Menj el a nőgyógyászodhoz és mondd el neki ezeket,mert lehet baja is a babának,ha az antibiotikum nem szedhető terhesség alatt,nameg az sem jó ,hogy a tüdőddel ilyen probléma van.Röntgenen lehet ,hogy kapsz egy ólomköpenyt,de mindenképpen említeni kell a terhességedet!
Remélem egészséges lesz a babád és Te is!
Vissza kell menni az orvoshoz, és olyan gyógyszert kérni, ami használható a terhesség alatt.
Ha kell a röntgen, akkor meg majd kapsz ólomköpenyt.
Szerintem is a nőgyógyászod véleményét kérd ki!! Én úgy gondolom,hogy az antibiotikumtól nem lesz baja a babádnak hisz gondolj bele mennyi olyan ember van aki 100* keményebb dolgokat fogyaszt és még is egészséges babája születik és persze meg sem érdemelné.Nyugi nem lesz baj!!!
Megkérdezhetem,hogy merre valósi vagy??? Egyébként én is 4+5 hetes vagyok és nekem is a második baba :)
Köszönöm a válaszokat!!! Valószínű elmegyek egy tüdőszűrőre és szólok előtte hogy mi a helyzet!! Annyira csak értenek hozzá , hogy ne csinálják meg ha gond lehet belőle. Én is csak így nyugszok meg.
13:58-asnak is köszi, Borsodi vagyok és te??
szia!
régebben én is dohányoztam, nehezebben is múltak el a légúti betegségeim. szerintem a Te lassabb gyógyulásod is ennek köszönhető. sajnos lassabb a folyamat emiatt.
konzultálj a nőgyógyászoddal, és a háziorvossal is, aki majd ha szükséges ír fel olyan gyógyszert amit szedhetsz terhesen is. esetleg homeopátiás szerekkel próbálkozhatsz, pl a stodal nevű köptető (ez jó száraz és hurutos köhögésre is). most vagyok túl egy megfázáson, nekem bevált, szépen rendbe rakott :) de ha nem bízol ezekben a szerekben, akkor a dokid tuti ad majd valami jót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!