Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elképzelhető, hogy ezek a...

Elképzelhető, hogy ezek a dolgok arra vezethetők vissza, hogy édesanyám végig dohányzott, mikor velem volt terhes?

Figyelt kérdés
Alig 2500grammal születtem (nem tudom pontosan mennyi,mert nem nagyon volt nálunk ez téma). És mindig is problémáim voltak a tanulással,mikor iskolába kerültem,főképp a matematikával.Olvastam,hogy ezek mind a dohányzásra vezethetők vissza.Igaz ez?
2013. jan. 16. 02:02
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
70%
Igaz!:( Nézd meg ezt a videót főleg a vége felé beszél erről a doki. http://www.youtube.com/watch?v=3EGGeks6VzQ
2013. jan. 16. 02:19
 2/32 anonim ***** válasza:
74%
A kissúly lehet attól, a tanulás már nem valószínű-
2013. jan. 16. 02:20
 3/32 A kérdező kommentje:
Azt olvastam,a tanulási nehézségeknek is lehet köze a dologhoz.
2013. jan. 16. 02:39
 4/32 anonim ***** válasza:
81%
Én is kb ennyivel születtem és nálam nem cigizett anyu terhesség alatt. Sőt egészségesen is élt, nem értik miért volt kevés a súlyom.
2013. jan. 16. 02:53
 5/32 anonim ***** válasza:
34%

Semmi köze hozzá! Csak most riogatnak ezzel mindenkit. A családban is van olyan gyerek, akinek a szülei dohányoznak, otthon a lakásban is. Az anyuka is dohányzott a terhesség és a szoptatás alatt is. Az egyik gyerek született csak kis súllyal, a másik kettő nem. Mindhárman kitűnő tanulók.

A rendszerváltás előtt még nem volt ez a dohányzás ellenesd hisztéria. Nagyon sok nő dohányzott, a gyerekeik még sem lettek betegek és rossz tanulók.

Ha neked a matematikával gondjaid vannak, akkor annak semmi köze anyukád dohányzásához. Valószínű, hogy humán beállítottságú vagy, és ezért nem mennek a reál tárgyak.

2013. jan. 16. 06:45
 6/32 anonim ***** válasza:
88%
Igen, lehet köze hozzá, de lehet, hogy ha nem dohányzik is ugyanígy alakul. A dohányzás egy kockázati tényező, ami "rátehet egy lapáttal" de mellette sok egyéb más is befolyásolja, hogyan fejlődik a gyerek (gondolom, elsősorban az öröklés). Szerintem nem bizonyítható egyéni esetben, hogy mi lett volna, max. statisztikákat lehet készíteni.
2013. jan. 16. 08:10
 7/32 anonim ***** válasza:
73%

De bizony, köze lehet hozzá. Nem 100%, hogy ez volt az k, de jó eséllyel hozzájárult.

És igen, a tanulásnak is lehet hozzá köze.

2013. jan. 16. 09:15
 8/32 anonim ***** válasza:
82%

Sajnos igen!

Nekem az egyik ismerősöm végig dohányzott, a kislánya 28 hétre született 1300 grammal. Most 10 éves, több, mint 50 kg (nagyon el van hízva), és rengeteg egészségügyi problémája van... Sajnos!

Sokan azt gondolják, nem ártanak a babának a dohányzással, de ez nem így van!

2013. jan. 16. 11:47
 9/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

24N

2013. jan. 16. 12:42
 10/32 anonim ***** válasza:
53%
Ezt a legegyszerűbb...ha baja van a babának, a gyereknek, és az anyuka cigizett a terhesség alatt, akkor van kire fogni. Holott utána lehetne nézni, hogy mekkora esélye van annak, hogy a cigitől lesz ez az amaz a probléma. Anyum nem cigizett velem, 2kg 60dkg-mal születtem. Lányommal a terhesség alatt cigiztem, 3,35-el szültem meg, most ovis, és nagyon okos, messze megelőzi kortársait. És ismerek jópár olyat, aki nem cigizett terhesség alatt, mégis 6 hónaposan meghalt a magzat, vagy betegen született a kisfia...stb stb stb. Itt annyi az egész, hogyha valaki dohányzik terhesség alatt, és valami oknál fogva baja lesz a picinek-amit mégcsak orvosok sem tudnának megmondani- azt lehet kire fogni, van kit okolni érte.
2013. jan. 17. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!