Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elképzelhető, hogy ezek a...

Elképzelhető, hogy ezek a dolgok arra vezethetők vissza, hogy édesanyám végig dohányzott, mikor velem volt terhes?

Figyelt kérdés
Alig 2500grammal születtem (nem tudom pontosan mennyi,mert nem nagyon volt nálunk ez téma). És mindig is problémáim voltak a tanulással,mikor iskolába kerültem,főképp a matematikával.Olvastam,hogy ezek mind a dohányzásra vezethetők vissza.Igaz ez?
2013. jan. 16. 02:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Nem. Az, hogy a cigi ártalmas a gyereknek, az nem tipp.

Hanem egy bizonyított tény, amit normálisan megszervezett tudományos vizsgálatok alapján mondanak.

Te csak magadat akarod védeni, és a lelkiismereteden segíteni azzal, hogy bizonygatod magadnak, hogy a cigi mennyire nem ártalmas.

Felőlem hidd azt, hogy még jót is tettél a gyerekednek, hogy közben szívtad a bagót, de másoknak ne mondjál már ekkora baromságot.

Ezek kimutatott tények, nem pedig tippek.

2013. jan. 17. 09:27
 12/32 A kérdező kommentje:
Hát én sem hinném,hogy a dohányzás ne lenne ártalmas,mikor alap esetben is árt egy embernek,hát még egy magzatnak! Szóval szerintem használni tuti nem használ,de Utolsóelőtti,örülj,hogy okos a gyereked,bár ahogy olvastam,van,hogy kisiskolás korban ütköznek ki a dolgok. Szóval én nem innék előre a medve bőrére,bár szívből kívánom,hogy ne legyen igazam!
2013. jan. 17. 11:14
 13/32 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 11-es válaszolóval és a kérdezővel! Felelőtlen vagy (10-es), ha azt hiszed, hogy nem árt a bagó a babáknak, csupán azért, mert a te gyereked a dohányzásod ellenére annyira okos! Nem kívánom neki, de még nála is jöhet ki káros mellékhatás! Sajnos!
2013. jan. 17. 20:02
 14/32 anonim ***** válasza:
A dohányzás még egy felnőttnek is káros az egészségére, nem hogy egy kisbabának. Sőt! Egy baba sokkal nagyobb dózist kap a káros anyagokból, mert "kisebb a szervezete" és fejletlenebb. Amikor mi gyerekek voltunk szinte mindenki az ő jelenlétükben dohányzott, senki nem foglalkozott lesz-e baj a gyerekeknek... na igen. Manapság rengeteg az asztmás a rákos és egyéb beteg. Senki nem gondol arra, hogy a terhesség alatti dohányzás és a gyerekek jelenlétében való dohányzás is oka lehet ennek. A passzív dohányzás bizonyítottan károsabb az egészségre. Azok az "anyukák" akik dohányoznak/tak a terhességük alatt csak nyugtatgassák magukat, hogy nem lesz/lett baja a gyereknek... sajnos, ha közvetlen szülés után, vagy pár évesen nincs baja a gyereknek, még nem biztos, hogy a későbbiekben nem lesz következménye a terhesség alatti dohányzásnak! Akár felnőttkorban. Persze lehet beteg a gyerek akkor is, ha az anyuka soha nem cigizett. Ez is tény. De a dohányzás növeli a betegségre való hajlamot! Én is dohányoztam a terhességeim előtt. Nem is keveset. Napi másfél-2 dobozzal. Nekem a gyerekeim egészsége fontosabb volt annál, mint, hogy ezzel ártsak neki. Amint megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal leszoktam! Sem a terhesség alatt sem a szoptatás alatt nem szívtam el egy szálat sem és később mikor visszaszoktam a jelenlétükben sem!
2013. jan. 17. 22:24
 15/32 anonim ***** válasza:

2es vagyok.

Nyilvánvaló, hogy nem egézséges, és okozhat koraszülést vagy kis testsúlyt, de tanulási nehézségekhez nem igen van köze.

Nem védeni akarom a terhes kismamákat, én sem cigiztem mikor terhes volt. De anyukám pl láncdohányos volt mind két gyerekénél és mind ketten teljesen normálisak lettünk. Egyetemet végeztünk. Ettől függetlenül kicsit mérges vagyok rá mert cigizett, de az is tény, hogy régen a dokik egyáltalán nem ellenezték a cigit terhesség alatt sőt volt aki ajánlotta.

2013. jan. 17. 22:46
 16/32 anonim ***** válasza:

"de tanulási nehézségekhez nem igen van köze" Hogy ne lenne?

Az idegrendszer fejlődését is gátolja a bagó. A koraszülés sem tesz épp jót az idegrendszernek.

2013. jan. 17. 22:53
 17/32 anonim ***** válasza:
A koraszülés nyilván lehet összefüggésben, de ott a korszülés miatt vannak gondok, maga a bagó arra nincs hatással, ah egészségesen időben született gyerekről beszélünk.
2013. jan. 17. 22:56
 18/32 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Igazán nem értem miért is lettem ennyire lepontozva...???,de nem is lényeg!

Anyám mind a 3gyerekével dohányzott. Minimálisan,de szívta(volt hogy napokig semmi,heti 3-4szál). Apám viszont kemény láncdohányos volt!:( Napi 3-4doboz,és akkor még munkást,meg kossuthot szívott füstszűrő nélkül. E miatt is +alkoholista volt vitte el a rák 8éve. Ő aztán szívbaj nélkül szívta a házban akárhol,még a gyerekszobába is bejött mikor bent voltunk vagy aludtunk. Vágni lehetett a füstöt! Teljes mértékben lesz@rta a gyerekeit,és az egészségünket!:(

Most 33éves vagyok,és nem dohányzom de úgy krákogok mint egy tüdőbajos asztmám van,és allergiám,szinte mindenre. Az orromon alig kapok levegőt. És a testvéreim is hasonlóképpen vannak.

Úgy hogy nekem senki nem mondja hogy a dohányzás nem árt!!! Mert lehet hogy nem gyerekként,de felnőttkorban tuti lesz valami baj! Nekem sem volt ennyi nyavalyám gyerekkoromban!

2013. jan. 17. 23:01
 19/32 A kérdező kommentje:

Én is egyetemet végeztem ,de mégis voltak tárgyak,amiknél vért izzadtam! És bizonyított,hogy bezony bezony nagyban összefügg ez az anyuka bagózásával! Azt meg ,hogy régen még ajánlották is az orvosok,hát kétlem!

Utolsó,egyébként az asztmát leszámítva én is így vagyok....

2013. jan. 17. 23:26
 20/32 anonim ***** válasza:
Pedig elhiheted, hoyg régen volt akinek ajánlották.
2013. jan. 17. 23:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!