Elképzelhető, hogy ezek a dolgok arra vezethetők vissza, hogy édesanyám végig dohányzott, mikor velem volt terhes?
Utolsó:
Nem. Az, hogy a cigi ártalmas a gyereknek, az nem tipp.
Hanem egy bizonyított tény, amit normálisan megszervezett tudományos vizsgálatok alapján mondanak.
Te csak magadat akarod védeni, és a lelkiismereteden segíteni azzal, hogy bizonygatod magadnak, hogy a cigi mennyire nem ártalmas.
Felőlem hidd azt, hogy még jót is tettél a gyerekednek, hogy közben szívtad a bagót, de másoknak ne mondjál már ekkora baromságot.
Ezek kimutatott tények, nem pedig tippek.
2es vagyok.
Nyilvánvaló, hogy nem egézséges, és okozhat koraszülést vagy kis testsúlyt, de tanulási nehézségekhez nem igen van köze.
Nem védeni akarom a terhes kismamákat, én sem cigiztem mikor terhes volt. De anyukám pl láncdohányos volt mind két gyerekénél és mind ketten teljesen normálisak lettünk. Egyetemet végeztünk. Ettől függetlenül kicsit mérges vagyok rá mert cigizett, de az is tény, hogy régen a dokik egyáltalán nem ellenezték a cigit terhesség alatt sőt volt aki ajánlotta.
"de tanulási nehézségekhez nem igen van köze" Hogy ne lenne?
Az idegrendszer fejlődését is gátolja a bagó. A koraszülés sem tesz épp jót az idegrendszernek.
1-es vagyok. Igazán nem értem miért is lettem ennyire lepontozva...???,de nem is lényeg!
Anyám mind a 3gyerekével dohányzott. Minimálisan,de szívta(volt hogy napokig semmi,heti 3-4szál). Apám viszont kemény láncdohányos volt!:( Napi 3-4doboz,és akkor még munkást,meg kossuthot szívott füstszűrő nélkül. E miatt is +alkoholista volt vitte el a rák 8éve. Ő aztán szívbaj nélkül szívta a házban akárhol,még a gyerekszobába is bejött mikor bent voltunk vagy aludtunk. Vágni lehetett a füstöt! Teljes mértékben lesz@rta a gyerekeit,és az egészségünket!:(
Most 33éves vagyok,és nem dohányzom de úgy krákogok mint egy tüdőbajos asztmám van,és allergiám,szinte mindenre. Az orromon alig kapok levegőt. És a testvéreim is hasonlóképpen vannak.
Úgy hogy nekem senki nem mondja hogy a dohányzás nem árt!!! Mert lehet hogy nem gyerekként,de felnőttkorban tuti lesz valami baj! Nekem sem volt ennyi nyavalyám gyerekkoromban!
Én is egyetemet végeztem ,de mégis voltak tárgyak,amiknél vért izzadtam! És bizonyított,hogy bezony bezony nagyban összefügg ez az anyuka bagózásával! Azt meg ,hogy régen még ajánlották is az orvosok,hát kétlem!
Utolsó,egyébként az asztmát leszámítva én is így vagyok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!