Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elképzelhető, hogy ezek a...

Elképzelhető, hogy ezek a dolgok arra vezethetők vissza, hogy édesanyám végig dohányzott, mikor velem volt terhes?

Figyelt kérdés
Alig 2500grammal születtem (nem tudom pontosan mennyi,mert nem nagyon volt nálunk ez téma). És mindig is problémáim voltak a tanulással,mikor iskolába kerültem,főképp a matematikával.Olvastam,hogy ezek mind a dohányzásra vezethetők vissza.Igaz ez?
2013. jan. 16. 02:02
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Nem,bocs,de ezt így nem tudom elhinni,akármennyire is szeretném! Bár a hippi korszakban gondolom a füvezést is ajánlották :D!
2013. jan. 18. 00:08
 22/32 anonim ***** válasza:

A dohányzás alatt oxigénhiány lép fel a babánál, ez okozhat problémát az agyfejlődésben. Vagyis okozhat tanulási nehézségeket a későbbiekben. Még a mászás kimaradását

is visszavezetik a tanulási nehézségekre, hát még egy szinte folyamatos oxigénhiányt! Számomra ez teljesen egyértelmű! Ugyanis egy dohányosnak folyamatosan alacsonyabb az oxigénszint a vérében és nem csak a dohányzás alatt!

2013. jan. 18. 00:52
 23/32 anonim ***** válasza:
Hát pedig van ismerősöm aki már akkor eü-s volt és nem egy dokitól halotta, hogy javasolta valakinek, pl hogy ne legyen túl nagy a baba stb-
2013. jan. 18. 01:40
 24/32 A kérdező kommentje:
Ezt ugye te sem hiszed,hogy normális hozzáállás???? Azért cigizzen a kismama,hogy ne legyen nagy a baba? Mert a doki a jövőbe lát és látja,hogy amúgy nagy baba lenne,és ezért kell szívnia? És ha nem lenne nagy baba? Szóval ez úgy baromság,ahogy van,de persze ez az én véleményem,neked nyilván igazad van ;)....
2013. jan. 18. 01:51
 25/32 anonim ***** válasza:

1-es és 18-as vagyok. Ekkora baromságot még az életben nem halottam amit az utolsó írt!!!

Az én kislányom 4950g született,de az orvosom egy árva szóval nem mondta hogy bagózzak,pedig tudni lehetett hogy jóval 4kg felett lesz! De valószínű ha cigizek nem lett volna ekkora,de arra nem vitt volna rá a lélek hogy azt tegyem amit velem a szüleim!

Ja és ahhoz képest hogy anyám is cigizett 3gyereket szült nagy súllyal(ami nem mostanában volt),és én voltam a legkisebb.:) 3860g a testvéreim 4350g és 4520g.

2013. jan. 18. 02:05
 26/32 anonim ***** válasza:
Egy szóval nem mondtam, hoyg ez helyes, csak hogy régen volt ilyen.
2013. jan. 18. 02:19
 27/32 anonim ***** válasza:
Régen lehet,hogy volt ilyen,de azóta fejlődött az orvostudomány. Régen egyáltalán nem tudták,hogy mennyire káros a cigi.Ezért ezzel ne nyugtassuk a dohányzó kismamákat, anyukákat...
2013. jan. 18. 09:25
 28/32 anonim ***** válasza:
Már megbocsássatok, de mielőtt elkezdenétek okoskodni, olvassátok már el ismét figyelmesebben az előző hozzászólásomat! Úgy viselkedtek mint a szemellenzős lovak! Hol írtam én olyat, hogy nem árt a babának a cigi, vagy, hogy jót tesz neki? Szerintem sehol! Akkor miért lázadtok? Az én véleményem az, hogy ha valami probléma lép fel a terhesség alatt, a szülés után, vagy a későbbiekben a gyereknél, azt korántsem biztos, hogy a cigi okozza! Mindenki úgy osztja itt az észt, mintha orvos lenne, és be tudná pontosan azonosítani, hogy milyen probléma milyen okokra vezethető vissza, holott ez nem ilyen egyszerű. Van rá esély persze, hogy a cigitől, nah és mennyi? 1%? Hol a többi 99%? Jah, sehol, ahhoz már senki sem ért... Tény: nem szabad terhesség alatt cigizni, de az is biztos, hogy a betegségek legtöbb esetben nem vezethetők vissza csak és kizárólag a terhesség alatti dohányzásra! Nem mellesleg nem nyugtatni akarom magam...a lányomnak semmi baja nincsen. Ha lenne, akkor jöhetnétek azzal, hogy azért hordok itt össze minden sz*rt, hogy a lelkiismeretemen könnyítsek.
2013. jan. 18. 13:03
 29/32 A kérdező kommentje:
És azt,te honnan állapítottad meg,hogy 1%-ban lehet CSAK a cigi az oka? Vagy ezt orvosilag is alá tudod támasztani?
2013. jan. 18. 14:18
 30/32 anonim ***** válasza:
Egyszer olvastam egy cikket az élvezeti cikkek magzatkárosító hatásáról. Ez egy orvosi tanulmány eredményeit mutatta be. Nagyon meglepődtem azon, amit olvastam: azt írták, hogy alkoholból napi 5 egység az, ami már magzatkárosító lehet (azaz 5 pohár ital, hihetetlen), cigiből viszont már minimális mennyiség is magzatkárosító lehet... Termésetesen én egyikkel sem élek, de azért érdekes volt ezt olvasni.
2013. jan. 18. 17:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!