Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. hét utáni méhösszehúzódás...

12. hét utáni méhösszehúzódás okozhat vetélést? Mi okozhat 12 utáni vetélést? S milyen gyakori?

Figyelt kérdés
volt már egy missed ab. a 8.héten, most kaptam progeszteron pótlást a 12.hétig. A genetikai uh-n s vérvételen mindent rendben találtak. A 13.héten éreztem egy méhösszehúzódást, nem volt fájdalmas, de éreztem ahogy a méhem megfeszül, azóta nem érzek semmit, most vagyok 14hetes. Ha valami baj történne a magzattal akkor véreznék vagy az csak a következő uh-n derülne ki?
2013. szept. 19. 13:32
 1/4 anonim ***** válasza:
szerencsére ritka. A húzódás lehet attól is hogy nö a a méhed, húzódnak a szalagok. Hogy mi okozhat vetélést? sok minden, fertőzés, genetikai probléma, külső trauma stb stb de lehet akár mindenféle ok nélkül. De szerencsére ezek nagyon ritkák.
2013. szept. 19. 13:36
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ

méhösszehúzódás okozhat vetélést? 12 hét után a progi hiánytól már nem lehet baj ugye?

2013. szept. 19. 13:44
 3/4 anonim ***** válasza:
73%
Van orvos aki 16. hétig adja a progreszteron pótlást, de az én orvosom azt mondta a 12. hét után már semmi de semmi értelme. Azért, ha egy 12 hetes magzattal elvetélsz elvileg kell lennie erős görcsöknek, vérzésnek és hasonlóknak, tehát elvileg fel kell tűnnie, hogy valami baj történt.De nagyon picike százalékban előfordulhat, hogy nincs tüneted, ha nem a baba elkezd meszesedni és nem ürül ki magától. Korábban a 12. hét volt a mérföld kő, de ma már egyre inkább azt mondják az orvosok, hogy ha a 16. hétig nem történik semmi akkor jelentősen csökken a vetélés kockázata. 24. héttől pedig már szülésről beszélünk. (halvaszülés, koraszülés, tehát már nem vetélés) Azért ez a méh összehúzódás nem annyira jó dolog, én feltétlenül elmentem volna utána orvoshoz. Ugyan akkor elképzelhető, hogy csak azt érezted ahogy nyúlnak a szalagok, ahogy a beleidnek egyre kevesebb helye van és egy puki vagy széklet elakadt. Terhesen nagyon könnyen össze cserélhetők ezek a hasi panaszok, hogy mi az amit a baba okoz, mi az amit a belek okoznak. Az is elképzelhető, hogy a baba egy nagy mozdulatát, erős rántását érezted. Én minden képen javaslok egy orvosi ellenőrzést és nem várnék a következő vizsgálatig. Egyrészt, hogy megnyugodj, másrészt ha még is méh összehúzódás volt, akkor írnak fel magnéziumot, hogy máskor ez ne forduljon elő és nehogy előbb jöjjön ki a baba mint kellene, esetleg befektetnek kórházba megfigyelésre, pihenésre száműznek stb. 32hkm
2013. szept. 19. 14:01
 4/4 anonim ***** válasza:
A magnéziumot vény nélkül megkapod,bárki szedheti,terhesség alatt pedig különösen ajánlott pontosan az ilyen méh összehúzódások miatt!
2013. szept. 19. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!