Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen érzés a méhösszehúzódás...

Milyen érzés a méhösszehúzódás? Mihez lehet hasonlítani?

Figyelt kérdés

Olyan mint egy keményedés? Bocsi a tudatlanságomért, de első babámat várom és nem tudom mihez hasonlíthatnám.

19+5 hkm

2013. márc. 25. 08:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem teljesen olyan volt, mint a menstruációs fájdalmak, az alhasam fájt nagyon, kezdődött gyengén és egyre erőteljesebben éreztem, aztán mintha elvágták volna már nem is fájt. Egy-egy fájás nekem olyan 10-15 másodpercig tartott. Utána pár perc múlva megint jött.

Szép babavárást!

2013. márc. 25. 08:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Keményedés + menstruációs görcs szerű fájdalom, egyre erősebben... De erre még ráérsz! :-)
2013. márc. 25. 08:54
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
hát kb. ezerszeresen intenzívebb a mensis fájdalomnál...
2013. márc. 25. 08:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Keményedés is méhösszehúzódás, csak gyengébb, akkor nincs fájdalom. Tehát meg van az az érzés, mint keményedéskor (így indul), aztán fájdalmassá erősödik, a fájdalom a csúcson kitart, feszít, mint amikor a vádlid görcsöl be nagyon, majd fokozatosan enyhül és elmúlik. A vajúdás alatt ezek a fájdalmak sűrűsödnek, maga a fájdalmas rész pedig egyre hosszabb lesz, a csúcs erősebb lesz. A kitoláskor székelési inger is társul hozzá, akkor lehet nyomni. Van akinek a kitolás fáj a legjobban, nekem nem volt rosszabb, csak volt hozzá ez a plusz érzés.
2013. márc. 25. 09:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor ha már összehúzódások vannak, az már a szülés kezdetét jelenti? És nem múlnak el...amíg meg nem szül az ember? Elnézést az értetlenségem miatt, csak nem szültem még, majd aug-ban :-)
2013. márc. 26. 07:25
 6/7 anonim ***** válasza:
77%

A méh természetes állapotában is naponta többször összehúzódik, akkor is, ha nem vagyunk terhesek. Várandósan azonban a nagy pocak miatt jobban érezzük a méhizomzat összehúzódását, ami ijesztő lehet, hiszen minden várandósoknak szóló könyvben azt olvashatjuk, hogy a pocak keményedése a szülés megindulásának jele lehet. A dolog azonban nem ilyen egyértelmű.

Rögtön az elején különbséget kell tennünk a magzat mozgása által kiváltott pocakkeményedés és a méhösszehúzódás között. A baba -különösen a második harmadban- nagyon mozgékony, rúgdos, forgolódik, a könyökével bököd: a legtöbb esetben ez a pocak megkeményedésének oka. Ez a keményedés a legtöbb esetben nem fájdalmas (a harmadik harmad végefelé a baba nagy mérete miatt már akár fájdalmasnak is érezhetjük) és legfeljebb véletlenszerűen ismétlődik.

A valódi méhösszehúzódás ezzel szemben periodikusan jelentkezik. Egy összehúzódás legalább fél percig tart és 10-20 percenként vagy még gyakrabban ismétlődnek az összehúzódások. Ha valakinél gyakran fordul elő ilyen eset, és a méhszáj is elkezdett kinyílni, akkor Magne B6 tablettát ír fel az orvos, mert ez ellazítja az izmokat, s így a méhizomzatot is.

Szintén nem számít méhösszehúzódásnak az, amikor egész nap folyamatosan keménynek érzed a hasadat. Ez a helyzet nagyon ijesztő lehet, de tudnod kell, hogy általában külső körülmények hatására lép fel. Stressz, frontátvonulás, idegeskedés, túlterheltség okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, akkor több pihenés ajánlott.

2013. márc. 26. 08:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez hasznos volt :-)
2013. márc. 26. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!