Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Körülbelül mikortól szeretitek...

Körülbelül mikortól szeretitek a babátokat?

Figyelt kérdés

Természetesnek tartjuk, hogy a férfiak sokszor csak onnantól kezdik igazán szeretni a babát, amikor már ott van és személyesen látják, sőt, van aki csak akkor, amikor már kommunikálni lehet vele.

A nőknek ugye más, mert már a terhesség alatt is érezzük, hogy ott van, de ti mikortól érzitek igazán, hogy szeretitek a babát? Már azóta, hogy tudod, hogy terhes vagy? Vagy amióta érzed, hogy megmozdult? Esetleg még több idő kellet? Van, aki még nem érzi?

2009. nov. 3. 21:20
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Nagyon furcsa érzés kavarog bennem, amióta megtudtam, hogy gyermekünk lesz. Nem is tudom igazán megfogalmazni, hogy szeretem-e, nem szeretem-e. Én inkább azt érzem, hogy összetartozunk. No nem csak azért mert a pocakomban van, hanem úgyanúgy mint párommal is, mintha ez lett volna megírva, ez másként nem is lehetne, csak így ahogy most van. Nekem a legmeghatóbb a szívverése volt. Az pedig, hogy mocog össze-vissza nagyon különös érzés fizikaikag, egyébként boldogsággal tölt el. Rettentően kíváncsiak vagyunk már rá, alig várjuk, hogy megszülessen. Folyamatosan mindent az ő szemszögéből nézek....lehet, hogy mindez az érzés az, hogy szeretem. (25 hetes mami)
2009. nov. 6. 17:55
 32/43 A kérdező kommentje:

A 14:38-kor válaszolónak szeretném írni, hogy aranyos vagy nagyon, én is féltem a válaszoktól, de muszáj volt feltennem a kérdést, mert tudni akartam, ha tényleg csak én érzem így, hogy akkor valóban velem nincs valami rendben. Dehát ezek szerint szerencsére nem így van! :-)

Az utolsó választ is nagyon köszönöm! A párodnak biztos nagyon megnyugtató érzés, hogy miattad egyátalán nem kell aggódnia! :-)

Az ultrahangokon én mindig arra gondolok, hogy tulajdonképpen én is csak ugyanannyit látok, nem tudok többet róla, mint apa, hiszen még érezni sem érzem. Olyasmi, hogy tudom, hogy bennem van, mert én "növök", de egyébként semmi különbség... de most már a válaszaitokból kezdek abban is kételkedni, hogy az apák nem szeretik-e már az elején jobban a kicsit?! Még szerencse, hogy ehhez nem kell patikamérleg és tényleg nyugodt vagyok, hogy talán még hónapok is eltelnek, mire érezni fogom a nagy szerelmet, de attól még nem fog lelki sebeket szerezni a kisbabám! :-)

2009. nov. 6. 18:02
 33/43 A kérdező kommentje:
Bocs, az utolsó válaszolónál a 17:39-kor válaszolóra gondoltam!
2009. nov. 6. 18:03
 34/43 anonim ***** válasza:
31 hetes vagyok, úgy 10 hete kezdem felfogni, hogy hamarosan meg is fog születni a babánk. Még nevet sem tudtunk neki választani, pedig tudjuk, hogy kisfiucska lesz. A párom a legutóbbi ultrahang után fogta csak fel, hogy hamarosan apuka lesz, mikor meglátta a baba aranyos kis pufi arcát. Azóta, hogy látom rajta a szeretetet, én is egyre jobban várom a kisfiunkat.
2009. nov. 6. 19:47
 35/43 anonim ***** válasza:

Jó kérdés:)

Persze szerettem mindig is, de 8 hós korában változott meg valami először, és akkor éreztem, hogy szerelmes vagyok a babámba. Fura, elég későn van, de ha tagadom sem lesz másképp...

Most várom a második babám, hozzá már most másképp álok kicsit talán.

2009. nov. 6. 20:01
 36/43 anonim ***** válasza:
mikor a pocakomban volt, persze akkor is szerettem, de mikor megmozdult,minden más...mert addig nem érezted mostmár érzedis. de mikor megszületik naaaa. az igazi szeretet:)
2009. nov. 6. 20:51
 37/43 anonim ***** válasza:

nálam is ugyan az a helyzet mint az előző hozzászólásoknál. Terveztük a babát, elég hamar kb 2 hónap alatt összejött szerencsére. De amikor megtudtam hogy terhes vagyok, hirtelen nem tudtam mit csinálni.. sirtam és nevettem egyszerre.

Most 33 hetes terhes vagyok és még mindig kavarognak az érzelmek bennem. Nagyon szeretem a babámat, örülök amikor mozog, ficánkol, de az igazi "szeretet" csak akkor fog jönni szerintem ha megszületik és megölelhetem. :D

2009. nov. 6. 21:21
 38/43 anonim ***** válasza:
ezek az érzések teljesen normálisak:) majd megszereted ha megszületik
2009. nov. 6. 21:27
 39/43 anonim ***** válasza:

Szerintem igazán attól a pillanattól fogom szeretni amikor megszületik és a mellemre teszik a babát. Persze szeretem most is és csodás érzés amikor mozog,de az a pillanat lesz szerintem az igazi amikor már látom őt és megfoghatom.

20 hetes km.

2009. nov. 6. 21:45
 40/43 anonim ***** válasza:
Mióta mozgott,de mikor megtudtam hogy végre sikerült akkor is éreztem valamit de most már tudom a különbséget.De igazán akkor teljesedett ki mikor szülés után egy nappal végre megsimogathattam az inkubátorban.A koraszülöttosztályon...7 és fél hós anyuka
2009. nov. 7. 16:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!