Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a fiatal kismamá...

Mit gondoltok a fiatal kismamákról/anyukákról?

Figyelt kérdés

Foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mit gondolhatnak a fiatal szülőkről.

20 évesen a 3. gyermekem várom, mindíg megnéznek ha a gyerekekkel vagyok , vagy ha nagy pocakkal járkálok..

Lenézően néznek, össze súgnak, mosolyognak, kicsit kezd már zavarni...

Fiatal anyukák, hogy viselitek?

2013. szept. 1. 23:52
1 2
 11/19 piroska és a farkas ***** válasza:
32%

Kedves Kérdező! Bár ÁLTALÁNOSSÁGBAN azt gondolom, hogy sok szempontból helyesebb az, ha valaki a 20-as éveiben szül, azt is gondolom, hogyha valaki ennél hamarabb,és az ezzel járó feladatokat felelősséggel vállalja is, az tiszteletreméltó. Ez, úgy, hogy ráadásul még a kapcsolatod is olyan, hogy úgy néz ki, a felelősség és az öröm is közös, nagy ajándék az élettől, van, akinek sokáig kell várnia egy ilyen kapcsolatra. Ami számora nem elfogadható - kortól függetlenül - az nem a gyerekvállalás, mégcsak az sem, ha valakinél esetleg kitolódik, hanem az, ha valaki él a saját élvezetének, és aztán abortuszra megy.

Szóval maradjatok boldogok :)

2013. szept. 2. 09:09
 12/19 anonim ***** válasza:
31%
En 20 evesen lettem terhes, most vagyok 22 es van egy masfel eves kisfiam. Imadok fiatal anyuka lenni!! Terhesen en is megkaptam.. Egy regi ismeros nekem esett, h h kepzelem ezt h 16 evesen gyereket szulok. Anyuek hogy engedhettek meg, stb. Vegigmosolyogtam amig o pattogott, azan kozoltem vele h 20 vagyok es ugy gondolom h ez ram ram tartozik, h mikor szulok gyereket. Egyebkent ha 16 lennek se lenne koze senkinek hozza.
2013. szept. 2. 09:31
 13/19 anonim ***** válasza:

"Napjainkban azonban a családtervezés a "rövid várakozás" helyett egyre inkább a "programszerű késleltetést" jelenti: nem a gyermekszületés családi feltételeinek a megteremtése a cél, hanem az önmegvalósítás, az egyéni karrier megteremtése! A gyermek - tartják a mai fiatalok - nem az egyén életének egyfajta beteljesülését jelenti, sokkal inkább akadálya a valódi kibontakozásnak. Hol vagyunk már a pszichológia klasszikusainak - Freud, Erikson - romantikus nézetétől, mely szerint a szülővé válásra, a szülői szerepre egyfajta belső kényszer (ösztön) hajtja a fiatalokat; vagy Nietzsche magabiztos kijelentésétől, hogy a nő elsősorban és mindenekfelett gyereket akar, gyereket és semmi mást!

A fiatalok - nők és férfiak egyaránt - ma a családon, otthonon kívül remélik életük beteljesedését: egzisztenciára, sikerre, a külvilág (főnökök, kollégák, beosztottak) elismerésére törnek, és úgy érzik, a gyermeknevelés felelőssége, idő-, érzelem- és munkaigényes feladatai ebben csak hátráltatják őket. A "programszerű késleltetés" sok évvel tolja el a házasságkötés és a gyermekvállalás megszokott - hagyományosan tapasztalt - idejét. Erik Erikson világszerte ismert és idézett fejlődéselméletében a fiataloknak húsz- és harmincéves koruk között kell elérkezniük saját identitásuk, önazonosságuk élményéhez. Ez az élmény vezet oda, hogy - ugyanebben az időszakban - tartós, meghitt heteroszexuális viszonyt létesítenek egy másik személlyel, és - hogy patetikusan fejezzem ki magam - életet adnak egy fiatalabb generáció új tagjának. Az elmúlt évszázadban Magyarországon a nők átlagosan huszonkettő és huszonnégy éves koruk között szülték meg első gyermeküket, ma ez az átlagos életkor a harmincadik év felé közelít. Nem hiszem, hogy a házasságkötés és a gyermekvállalás idejének kitolódása - és az egyre gyakoribb gyermektelen, szingli életmód - pusztán anyagi okokkal magyarázható, azzal, hogy a mai fiatalok anyagi helyzete gyakran nem teszi lehetővé a gyermeknevelés költséges "passzióját". A mai gyerekeket - fiúkat és lányokat egyaránt - elsősorban az otthonon kívül elérhető karrierre szocializálják: a tehetség, a siker, a meggazdagodás, az önmegvalósítás, a verseny sokat emlegetett fogalmai - a szocializációs kínálat - mind-mind az egyén, az individuum kibontakozását reklámozzák. Nem véletlen, hogy a felnövekvő generációkban fokozatosan erősödik a benyomás: a házasság és a gyerek - általában a felelősség mások iránt - csak hátráltatja a kitűzött egyéni célok elérését."

/Ranschburg Jenő - Szülők könyve/

2013. szept. 2. 23:44
 14/19 anonim ***** válasza:
Na, ti sok okos agyontanult, 30 evesen szult szuperanyuk, miert lett mindenki lepontozva????
2013. szept. 3. 09:37
 15/19 piroska és a farkas ***** válasza:
Ami engem illet, szerintem önmagában nem az a lényeg, hogy ki mikor lesz anya. Az a lényeg, hogy abban az életkorban miben a nő eléri ezt az érettségi szintet, rátalál-e arra az emberre, akivel a kapcsolat is eléri ezt az érettségi szintet. Mertha ez 20 évesen magadatik, az nagy ajándék. A 30 éves " agyontanult " nők között rengeteg olyat ismerek, akiknek pont a megfelelő társ megtalálása miatt húzódott eddig, vagy még későbbre a család, és nem azért, mert így szerették volna.
2013. szept. 3. 12:22
 16/19 anonim ***** válasza:

4-es válaszoló vagyok.

Engem nem zavar, hogy lepontoztak. Az édesanyám a bátyámat 25 évesen szülte, két évre rá a nővéremet, majd "késői gyerekként" jöttem én. A szüleim azóta is együtt vannak jóban rosszban. Láttam őket veszekedni-kibékülni, de mindig ott voltak/vannak egymásnak! Szerintem ez mindent elmond arról, hogy mi is az igazán fontos az életben!

Az egyik ismerősöm 30 évesen szülte első gyermekét. Most 5 éves a kislány, és idén elváltak a szülei. Ennyit erről....

Nem minden fiatal olyan, hogy 20-25 évesen már egy tucat fiúja volt! Nekem eddig két kapcsolatom volt. Az első 5 évig tartott, a második pedig a jelenlegi párom ( a kisfiam édesapja, az élettársam, a vőlegényem).

2013. szept. 3. 14:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Ja lepontoznak, bele sem gondolnak,hogy gyerek mellett is lehet tanulni és karriert építeni...
2013. szept. 3. 15:32
 18/19 anonim ***** válasza:

Azt nem értem, hogy miért gondolják azt az emberek, hogy aki 22 évesen szül, annak nincs szakmája. Ahol én tanultam szakközépiskolában, ott van ötödév is. Van pár 1-2 éves tanfolyam is, amelyet el lehet végezni. Nincs meghatározva, hogy csak 18-19 éves diák vehet részt az ötödéven vagy tanfolyamokon. A követelmény: rendelkezz érettségivel.

Gyerek mellett simán el lehet végezni tanfolyamokat. A kicsi óvodába megy (kötelező!) és máris lehet nappali tagozatra járni. Ha mégsem jó, akkor éjjelire. Levelezős tanfolyamok is léteznek.

Én pont most akarok elmenni az egyik suliba kitanulni egy szakmát, amivel a párom cégében dolgozhatok....

2013. szept. 3. 16:46
 19/19 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Én se 30 fölötti agyontanult szuperanyu vagyok, mégis lepontoztak.. de xarok rájuk :D
2013. szept. 4. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!