Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy a szextilal...

Miért van az, hogy a szextilalomtól teljesen ki vannak borulva a kismamák?

Figyelt kérdés

Talán attól félnek, hogy a párjuk elhagyja őket? Vagy ennyire kívánják, annak ellenére is, hogy az orvos világosan megmondja, hogy tilos? Az ész ilyenkor nem kerekedik felül a vágyakon? Szerintem ezen úrrá lehet lenni, ahogyan egy férfit is érik ingerek, mégse kapja elő a szerszámot, hanem türtőzteti magát...

Van akinek tényleg ez a legnagyobb baja veszélyeztetettség esetén, hogy nem kufircolhat?

2009. nov. 1. 15:54
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
72%

Mi is elvagyunk tiltva a sextől, mert sajnos vérzek néha a mélyen tapadó lepény miatt. Nem vagyok emiatt kiakadva, de néha rossz érzés, hogy nem tudok együtt lenni a párommal, de kibírom, mert a baba mindennél fontosabb. A páromat meg időnként én is kielégítem.

Könnyen beszél az aki nincs eltiltva, már bocs.

Azért 6 hónap +6 hét elég sok sex nélkül, de nem is mernék sexelni, ez van.

2009. nov. 4. 12:38
 32/43 anonim ***** válasza:
62%
Kedves kérdező! Neked sűrgősen pszichológus kell!!
2009. nov. 4. 14:45
 33/43 anonim ***** válasza:
79%

A kérdező nincs eltiltva.....akkor meg honnan tudod milyen érzés? én is nagyon okos voltam eddig, de mióta veszélyeztetett lettem tudom, milyen érzés.

És ez nem azt jelenti, hogy nem szereted a gyerekedet.

A világon a legkönnyebb elitélni valakit......

2009. nov. 4. 15:33
 34/43 anonim ***** válasza:
61%
Én 2 babát szültem,a szextől se voltam eltiltva.Sztem azért borulnak ki a kismamák,mert sajnos a férjek nem mindig toleránsok.És félnek attól,h ott maradnak egyedül,egy babával.Valljuk be,a férfiak nem igazán tudják átérezni a babavárást pláne az elején,amikor még a pocak sem látszik.És könnyebben elcsábulnak,persze tisztelet a kivételnek.És igazán ilyenkor ismered meg a másikat,h vajon mire is képes érted,értetek.Azt tudom,ha én ilyen helyzetbe kerülnék maximálisan számíthatnék a férjemre,mert biztos,h a vágyai elé helyezné a baba érdekeit.De az is biztos,h megtalálnám a módját annak,h boldoggá tegyük egymást.
2009. nov. 4. 16:09
 35/43 A kérdező kommentje:

Köszi, nem kell pszichológus, pláne a diagnózisodra nincs szükségem, merthogy csak egy kérdést tettem fel. :)

A véleményem az, hogy emberek vagyunk, nem pedig állatok, így tudunk az ösztöneinknek parancsolni. Az utolsó válaszolónak külön köszönöm, hogy leírta, szerinte a férjek miatt is vannak kiakadva a kismamák, mert ők nem tudják átérezni a helyzetet.

Én nem vagyok eltiltva, valóban, de urrá vagyok a vágyaimon a gyerekem egészsége érdekében, a terhességem megelőző idők miatt. Nehogy már fontosabb legyen a kielégülésem, mint a babám élete vagy egészsége...

Azt meg végképp elítélem, amikor egy kismama vérzik, koraszülés veszélye áll fenn és itt nyavajog, hogy mikor szexelhet már, és csak azon jár az esze. Nyilván, az ilyen kismaminak könnyen jött az a baba, és nem szenvedett éveken át azért, hogy részesüljön abban az örömben, amit a terhessége nyújthat.

2009. nov. 4. 16:34
 36/43 anonim ***** válasza:
77%

Hát igen, nagyon durva vagy. Még ha jogos is a kérdésed, elvből elitélsz mindenkit, és durvák, gonoszak, sőt bunkók a hozzászólásaid is.

Könnyen beszél az , aki nincs eltiltva...

Én is el voltam a 29. héttől, és igen, nehéz volt. És az ész nem bírálj a felül a biológiát-Maslow piramis-lehet tanultál róla, elevenítsd fel.

Hiába tudom ésszel hogy nem lehet, nem hogy nem, annál jobban kívánja az ember, tudod, amit nem lehet, az még jobban kell. És nyilván, akinek van intelligenciája, tűrtőzteti magát, ahogy mi is tettük, mert nyilván fontosabb a babám élete és egészsége 17 hét hét szexmentességnél, de attól még hiányzik, és kínoz a hiánya Mert ha a biológiád nincs kielégítve az kihat ez egész életedre. Esetleg inegerült , kimerült, fáradt és dühös is tud tőle lenni az ember.

És igen, félünk attól is, hogy párunk hogy viseli, mert bár nem a szex egy kapcsolat alapja, de igen nagyot nyom a latba. És sok férfi nem úgy éli meg a terhességet, mint az anya, és igen, sokan sajna ezt nem viselik el, esetleg máshol keresik... tisztelet persze a kivételnek.

A kérdések alapja pedig az lehet, hogy ezt meg kell emészteni, fel kell dolgozni, bele kell törődni, és ez nem két perc... és sajna sokszor az orvos felvilágosítása sem tökéletes, tehát a kismama nem tudja, hogy most ma, vagy holnap, vagy a héten, vagy a hónapban, vagy már soha nem szeretkezhet, és ez nyilván megriasztja őt is, párját is. Vannak dolgok, amik változhatnak, és egy idő után lehet szexelni, van aminél végig tilalom van.

De ettől neked még nem kéne trágárnak lenned, és nem kéne lenzéned azokat, akik el vannak tiltva a szextől, de ettől még vágynak rá. Ettől még anyák, nők, feleségek, tele vágyakkal, sőt egyre gyűlő és halmozódó vágyakkal. De ettől még nem rossz anyák, nem rossz feleségek és nem k****k...

2009. nov. 4. 16:34
 37/43 A kérdező kommentje:
Én nem gúnyolok ki senkit. Csupán nem bírom felfogni, hogy tényleg ez-e a legfontosabb, egyeseknél tényleg felülkrerkedik a vágy a józan észen és erről szólnak a mindennapjai.
2009. nov. 4. 16:39
 38/43 anonim ***** válasza:
83%
Ahogy olvasom a kommenteket, az derül ki számomra, hogyz eltiltott szexuális vágyak talán itt csapódnak le a kérdező felé düh formájában:) végigolvastam, egy trágár véleményét sem láttam, melyik is volt az? annyi debil kérdés van akár ebben a rovatban, tényleg ennél az egynél kell "meggyilkolni" a kérdés kiíróját? másrészről véleményt mondott, ami-általában-egy demokráciában lehetséges, alapvető jogaink egyike. kik és miért ágálnak annyira ez ellen? bezzeg az Ő véleményük az, ami szent és sérthetetlen, nem jól érzem?!az ész pedig felül kell, hogy bírálja az ösztönöket, állítólag anno ezért emelkedtünk ki a férgek közül-is...
2009. nov. 4. 16:50
 39/43 anonim ***** válasza:
66%
Nem a sex a kapcsolat alapja ,legalább is nem mindenkinél!Ahol,a sex az alap az elég gyenge lábakon áll!Nagyon fontos a sex az biztos ,én nem vitatatom de az alap az a kölcsönös bizalom és megértés!Én nem sexelhetek és betartom.Tudom,hogy nem vagyunk egyformák nekem most mindenféle sexulis öröm felett áll a terhesség miatt érzett öröm.Ha azt mondják nincs baj mától mehet annak is örülni fogok, de igazat adok a kérdezőnek mi az ösztöneink felett állunk és kontrolláljuk!Nem hülyébb a kérdés annál amikor azt kérdezik:"Nem sexelhetek ,mit csináljak?"De ha azt kérdezik az is az ő dolguk.Ha nem érdekel a téma rá sem kattintok!
2009. nov. 4. 16:54
 40/43 anonim ***** válasza:

16.39 "Csak nem bírom felfogni, h egyeseknél tényleg felül kerekedik a vágy a józan észen..."

Kedves kérdés író!

Úgy látom kezd már a téma összekuszálódni kicsit.(volt szerencsém már válaszolni erre a kérdésre, de úgy érzem-kommentjeiből- hogy még mindig nem kapott kielégítő választ kérdésére.

Azért idéztem utolsó válaszát mert ebben már az eredeti kérdéstől kissé eltér. Ugyanis szerintem pont ez a lényeg : mármint, hogy nem kerekedik felül a vágy, mivel azon vannak kiborulva, hogy vágyaikat és ösztöneiket féken tartva állnak helyt a józan ész által is diktált szextilalomnak. Mert hogy az eredeti kérdés még mindig az, hogy "...a szextilalomtól teljesen ki vannak borulva..." és hogy mindez miért van.

Először is tökéletesen jó anya/leendő anya az aki betartja a szextilalmat de mondjuk ezen kiborul.

Lenne egy példám amit szintén vagy megértenek, vagy nem.

Ha mondjuk vérvételre kell mennie természetesen éhgyomorral, és ott mondjuk dél körül kerül Önre sor. Hogyan reagál? Ahogy telnek az órák egyre éhesebb lesz, mert jelez a biológiája hogy erre szüksége van (ehhez szükség van némi életben maradási ösztönre) és egyre erősödik az ösztön által diktált érzés: enni!!! De TUDJA hogy nem teheti, mert akkor (ebben az esetben magának) ÁRT vele ha nem pontos eredmények születnek a vérminta alapján.

Tehát kérdem én- az órák múlásával Ön egyre boldogabban, és vidámabban várja ki a sorát, az időt amikor végre engedhet az ösztönének? Persze, hogy nem.

És mielőtt bárki is rávágná :EZ A HELYZET AZÉRT MÁS

A válaszom erre annyi: igen -rövidebb ideig tart, -aki esetleg "veszélyben" forog az Én magam vagyok, de lényegében ugyan azon az elven működik.

2009. nov. 5. 14:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!