Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 31. hetes vagyok, még sehol a...

31. hetes vagyok, még sehol a gyerekszoba. Szerintetek ráérek még?

Figyelt kérdés

Igazából én majd megbolondulok,hogy még sehol sem tartunk.

Ki kéne még festeni,parkettázni.A gyerekágyon és pár babaruhán kívül még semmit nem vettünk.

A páromat hiba kérem,hogy csináljuk már végre,szerinte ráérünk még.Ahogy szóba hozom a baba témát ideges lesz,mert,hogy én csak erről tudok beszélni állítólag.Velem van a baj?

2013. aug. 29. 20:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
nálunk csak a kellékek hiányoznak, eddig én voltam úgy, hogy ráérünk. De most, hogy 31 hetes lettem, már nem érzem ezt, sőt. Szerintem lassan ideje hogy nálatok is haladjanak a dolgok, főleg, hogy festeni kéne. Annak ki kell szellőznie, a szagnak ki kell mennie, szóval nem lehet ilyet az utolsó pillanatra hagyni.
2013. aug. 29. 20:36
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy veled lenne a probléma! Minden leendő édesanya életében a terhesség alatt a baba kerül az első helyre! En 35.hetre fejeztem be mindent hisz 36dik héttől bármikor jöhet a baba! Minnel tovább halogatjatok annál megterhelobb lesz neked fizikailag az idő haladtával! Beszelj pároddal, hogy ez szamodra fontos és értse meg izgatott vagy és egyre "türelmetlenebb" az idő mulasaval! Ne idegeskedj! Minden kész lesz időben!
2013. aug. 29. 20:41
 3/14 anonim ***** válasza:

Nos, magamból kiindúlva....inkább kezd el!

36 hetes vagyok, és most kezdek el vasalni kis ruhákat pakolni.

Még az a szerencse, hogy 3 héttel ez előtt elkezdtük a lakást szépíteni takarítani. A baba rész is nagyjából kész!

Szerintem kezd el:-)

2013. aug. 29. 21:00
 4/14 anonim ***** válasza:
Szinten 31 hetes vagyok, sztem is itt az ido! Mi mult heten festettunk, ezutan feltakaritottam a szobat, parom megpucolta az ablakot es felrakta a mosott fuggonyt. Osszeszereltuk az orokolt kisagyat. Eddig ennyi. Asztalosatol rendeltunk szekrenyt, de az nagyon nem iparkodik, szept 15-re igerte a szekrenyt. Hetfon megyek tappenzre, holnap lesz az utolso napom a munkaban. A kelenygyet jovo hettol kezdem osszevadaszni. Mosni-vasalni akkor akartam, amikor a szekreny megvan, h el is tudjam pakolni, ezert idegeskedem a szekrenyen, h keson lesz kesz. 36. hetre szeretnek kesz lenni, hiszen johet elobb, de ha nem is jon elobb, akkor sem leszek gondolom tul jo allapotban... Hat, ha nem erzi a parod, h ido van, ijessz kicsit ra, h a doki mondja, h lehet, h nem huzod a vegeeig stb... Nekem most 2000-es a mehszajam, ami (ahogy itt olvasgatom normal), de a dokim tenyleg csovalta ra a fejet es tenyleg mondta, h elobb johet. Na ezt elmeseltem otthon, a parom egybol osszeszedte magat...
2013. aug. 29. 21:32
 5/14 anonim ***** válasza:
mi 38 hetesen kezdtünk vásárolni és 39 hetesen csináltuk meg a szobát.
2013. aug. 29. 21:35
 6/14 anonim ***** válasza:

Ideje lenne felrázni a párodat!

Még meg kell csinálni a festést, szellőztetni, takarítani utána, a bútorokat a helyére tenni, hogy az praktikus legyen. Ha újak lesznek a bútorok, azoknak is van a tipikus "új" szaguk, azt is érdemes szellőztetni.

Az idő telik, egyre inkább "elnehezülsz", ami normális. A babaholmikat mosni, vasalni, elrendezni kell. A kórházi motyót összerakni...Az apróságokat is be kell szerezned, a 36. héttől ctg-re kell járnod....

Mi a 36. héten utoljára vettük meg a babakocsit, nekem heti 2 ctg, áramlásvizsgálat, nődoki, diabetológia...a többi napon örültem, hogy otthon lehetek, a 38 hét elején már ott is volt a baba!

2013. aug. 29. 21:44
 7/14 anonim ***** válasza:

háát jó lenne, ha kedves apuka megértené, ez neked fontos! mert nem az számít, hogy van 9 hét még kb., hanem hogy te nyugodt légy, és még "használható" :)

mi is kicsit későn kezdtük a festést, berendezést, jó nagy volt a pocakom amúgy is (mi hamarabb akartuk, csak a festő ismerős így ért rá), addig sürögtem forogtam, míg becsípődött a hátam, utolsó 1,5 hetem fekvős, lustálkodós volt, nem tudtam rendet tartani, így aztán a párom takarított ahelyett, hogy a kórházban minél több időt velünk töltött volna :)

ja, minden kismama a babatémában él, ez teljesen természetes. mond meg az uradnak, hogy legyen már egy kicsit megértőbb! (amúgy, ha a baba meglesz, annyira imádni fogja, hogy aztán ő is folyton babatémában fog utazni!) :)

a kiságy és a ruha a legfontosabb amúgy, de ha megvan a baba, akkor viszont már hónapokig semmit nem fogtok tudni csinálni, örültök, ha takarítani és pihenni tudtok!

szóval vedd rá valahogy a párod, ha mással nem megy, mond azt, szakembert hívsz! (ez hat a hiúságukra) :):)

2013. aug. 29. 21:53
 8/14 anonim ***** válasza:
Azért egy szülés pontos idejét nem lehet ám kiszamolni !!!!! Nekem első gyerek 38.heten , második meg a 36-on pottyant ki. Osszeteszem a két kezem, h . mindkettőnek mindene megvolt időben. Plusz ugye egy baba várásnal történhetnek nem várt dolgok !! Ne adj Isten kórházba kerülsz stb..én megmondom őszintén nem értem a párod !! Az enyém annyira örült mikor raktuk össze a gyerekek holmijait. Olyankor mindig az az izgalmas várakozás volt mindkettőnkben. Szerintem állj a sarkadra !!!! Mond meg neki h.mar pedig a kicsinek most már be kell rendezni a kis dolgait !!!! Ja egy kis privát javaslat tenyleg csak jó indulatbol !!!!! Szerintem beszélgessetek is egy nagyot, hogy nincs e esetleg valami belső félelme, gatja a baba miatt. Had mondja el h.mit érez. Lehet hogy fél a felelősegtol és strucc politikával próbálja a saját lelkét nyugtatni. Ezeknek azért nem árt a végére járni. Felni természetes :-):-):-)▪:-) Ha viszont nincs ilyesmi a háttérben csak szimplán lusta akkor bizony legyél vele határozott !!!!!!
2013. aug. 30. 07:08
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem párod is ideges és ezert nem akarja, hogy te meg pluszban nyomd neki s dumát. A festesre, psrkettazasra fölösleges vasarolni, mert nem tudod hova pakolni a dolgokat. A felujitast kellett volna par hettel előbbre ütemezni.Nalunk is pont most van festés-mázolás és utána lesz parkettazas.Amig nem vagyunk kész, semmit nem veszek. Addig csak tajekozodok hogy mit hol erdemes megvenni ,hogy mire johetnek s cuccok csak el kelljen menni megvenni és ne kelljen valogatni, boltokba jarni
2013. aug. 30. 08:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is ideje lenne már hozzá állni. Ahogy elöttem írták neked már jóval megterhelöbb mint korábban lett volna. Mi 28 hetesen festettünk és parkettáztunk. Már minden megvan csak a kiságyba a matrac kell és a kicsinek a kórházba a pelus. Még van egy adag babaruhám amit még ki kell mosni. Ha te is kimosod elötte öket ideje lenne szerintem elkezdeni. Beszél a pároddal, hogy már lassan itt az idő és az nem megy ugy hogy pikk-pakk hidd el nekem. Boldog babavárást. 34 hkm
2013. aug. 30. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!