Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Páromat hogyan győzzem meg,...

Páromat hogyan győzzem meg, hogy a macska nem maradhat?

Figyelt kérdés
11 hetes kismama vagyok.Van egy szoba cicánk akit szeretek de néha már az őrületbe kerget a szőre.Hiába takarítunk,fél nap és lehet elölről kezdeni.Próbáltam kitiltani a hálóból is,de ott ül az ajtóban és nyávog.Ha meglesz a baba fogalmam sincs mit fogok tenni.Párom ráadásul nem ért velem egyet,szerinte maradhat a macsek.
2009. okt. 30. 12:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is van egy 6 éves herélt cicánk. Terhességem alatt azért féltem, hogy nehogy baj legyen-toxoplazmózison sosem estem át, pedig 25 éven keresztül folyamatosan voltak macskáim-érdekes.

Én most naponta többször porszívozóm, így oldjuk meg.

A fiam a cicánkra teljesen rá van cuppanva, imádja, általa kezdett el kúszni-mászni, folyton magyaráz neki. Most eléggé vigyázni kell, mert megcsimbókolja és egy csomó szőrt kiszakít szegény jámbor állatból.

Nálunk a gyermekorvos kiakadt, amikor meglátta a macskát és azonnal mindenféle vizsgálatra (vizelet, székelt, koponya uh, hasi uh....) elküldte, az akkor újszülött babámat és amikor minden negatív lett, akkor mondta, hogy oké, maradhat a macska.

Sokszor dillemáztam én is, hogy mi legyen, hogy legyen, de egyenlőre úgy néz ki, hogy nem bántam meg, hogy maradt a macs. Fiam 10 hónapos.

2009. okt. 30. 14:09
 12/30 anonim ***** válasza:
65%

hát, nem tudom. anyósomnak van egy macskája, én oda nem viszem a babámat. 7 hónapos már, de akkor sem. nekem volt gyerekkoromba macskám, kb 12 éves lehettem, amikor rájöttek, hogy macsakaallergiám van. az egész gyerekkorom arról szólt, hogy könyökhajlatom, térdhajlatom tiszta seb, var, folyamatosan vakartam, fájt, anyám orvosról orvosra hordott, mindenki csak széttárta a kezét.

aztán beköszöntött az allergiavizsgálatok kora, és egy egyszerű rutinvizsgálattal kiderült, hogy a macska volt a hibás. ja igen, kinőttem. jött helyette a szénanátha, meg az asztmához hasonló fulladási roham, meg a többi. nem is szeretem a macskákat. szóval szerintem én inkább azt tanácsolom a kismamának a macskapártiakkal szemben, hogy inkább hallgass az anyai ösztönödre, ha az kell hogy megvédd a babádat, hogy a macskát elajándékozzátok, és az kell ahhoz, hogy te nyugodt légy, akkor szerintem tegyétek meg. sok betegség hordozója is a macska, a toxon kívül.

2009. okt. 30. 15:27
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

14:09-es vagyok. Döntöttél?

Egyébként, ha szobacica és macskakaját kap, nem nyers húst, maradékot, akkor igen kevés a valószínűsége, hogy beteg legyen. Beoltani be kell.

Szőr, az szőr. Allergiáról megoszlanak a vélemények.

2009. okt. 30. 15:34
 14/30 anonim ***** válasza:
78%
21 hetes vagyok és vannak macskáim.Ivartalanított,beoltott,féregtelenítettek!Mindennap porszívózok de nem miattuk.Fehér parkettám van és elég kényes.Napi 10 perc az életemből nem nagy ár.A toxoplazma nálam nem gond mert már átestem gyerekkoromban és védett vagyok.Azt gondolom,hogy a macska nem egy megunt játék ha fáraszt kidobjuk.
2009. okt. 30. 16:18
 15/30 anonim ***** válasza:
43%
Én úgy gondolom, hogy nem a mi véleményünk a fontos, hanem , ahogy te érzel a cicád iránt. Alig válaszoltak a kérdésedre valójában. Ha téged a szőr zavar akkor porszívozzon a párod minden nap, mert majd a terhességed vége felé te sem leszel már olyan fitt. Én totál megértem, hogy mit érzel a szőrrel kapcsolatban. Én egy rendes tiszta nő vagyok, a mosógépbe is úgy raktam a ruhákat, hogy előtte leszőrtelenítem a szennyest speciális hengerrel, ami lassan egy kissebb vagyonba került már. De a gondolat is kirázott arra, hogy az én gyerekem abban a szőrtengerben mésszon és azt vegye a szájába, na meg nálunk mindneki allergiás a macskára csak én nem. Barátnőm anyukája letüdőzött egy macskaszőrszálat és az betokosodott, ebbe halt bele. Minek tegyem ki a babámat ennek a veszélynek? Olyan nehezen jött össze 7 évig próbálkoztunk mire sikerült teherben maradnom! Nekem a gyerekem a legfontosabb és a cicáimat igenis ideiglenesen a barátnőmre bíztam, aki örömmel vette őket magukhoz! Állandóan lepontoznak emiatt, de nem érdekel! Az én párom még a macskawc-t sem volt hajlandó takarítani a terhességem elején, remélem neked nagyobb szerencséd lesz vele. És még valami 30 éven keresztül volt macskám, utcai, szobai... mégsincs bennem ellenanyag a toxo ellen. Én nem rizikóztatok! Valójában az tudja, hogy mekkora ajándék egy baba, aki éveket vár rá... Sok sikert! És boldog babavárást!
2009. okt. 30. 16:22
 16/30 anonim ***** válasza:
68%

Csak hogy egy dolgot említsek a toxoplasmosison és az allergián kívül: Vakbélgyulladás: a macska szőrtől pl azt is lehet kapni. Az szerintem nem elég, hogy a gyerekszobába nem megy be a cica, mert ti bementek és a lábatokkal, ruhátokkal beviszitek. És biztos a baba sem lesz egész életében a szobájában.

És tényleg igaza van egy előttem szólónak: takarítson a párod, ha kell neki a macska.

Nekünk hörcsögünk és teknősbékánk volt a terhességem előtt. Mivel a höri nem él sokáig, ezért őt nem pateroltuk el, csak megvártuk míg elpusztul (már akkor öreg volt, amikor teherbe estem). A teknőst pedig a terhesség alatt gumikesztyűben takarítottam és a szülés előtt 1 hónappal találtunk neki egy kisállatra vágyó kisfiút, aki nagyon örült neki.

2009. okt. 30. 16:25
 17/30 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, elmondom nálunk mi volt.

Volt egy cicánk, már 4 éve meg volt, mikor született a fiúnk. Nem volt semmi gond vele, szőrözött, dehát ez van, sűrűbben porszívóztam, nem zavart a cica, ahogy a gyerek nőtt tök jól el is játszott vele. Most a második babánkat várjuk, de a cica nagyon elkanászodott. :( Olyan dolgokat csinált, amit régen soha. Volt olyan, hogy az összeállított kiságyban a kókuszmatracon találtam meg, ott aludt. Elkezdett bebújni a szekrényekbe, furán kezdett viselkedni, akkor mondtam a páromnak, hogy ez nem lesz így jó. Mert anno ugye semmi gond nem volt vele, ezért nem is volt kérdés, hogy maradhat a baba mellett is, de nagyon megváltozott a természete. Amikor széttépte a baldachint és bemászott a babakocsiba is én akkor mondtam a páromnak, hogy sajna mennie kell. Nekünk szerencsénk volt, mert anyósék befogadták, kvázi nem kellett "megszabadulni" tőle, csak elköltözött. Mondjuk úgy, hogy vigyáznak rá. Aztán lehet ha nagyobb lesz a még mostani pocaklakó visszahozzuk, mert azért persze nagyon szeretjük, és szerencsére nem kellett végleg megszabadulni tőle, de a viselkedése tényleg nagyon megváltozott és így azért lássuk be nem maradhatott. Nálatok nem lehet hasonló megoldás? Nem tudja rokon vagy valaki befogadni? Ahol esetleg még látogatni is tudjátok? Mondjuk ha jó cica és nincsenek vele problémák akkor miét ne maradhatna? Az első gyerekél nálunk nem volt kérdés, hogy marad. ;)

2009. okt. 30. 17:43
 18/30 anonim ***** válasza:
Nekem kutyám van.Hullik a szőre,folyton ugat,mert a gyerekkel akar lenni.A szobákba nem mehet be.Hidd el én is gyűlölöm,hogy minden ruhánk szőrös.Reggel kómásan,este fáradtan sétálgatok még vele 1 órát.Kiborítja a kukából a pelenkákat,ha nem vagyok otthon.Néha kidobnám,mert csak az én nyűgöm,de imádom és ő is engem.Tök jó,hogy valakinek hiányzom és őszintén örül,amikor nyitom az ajtót.
2009. okt. 30. 18:59
 19/30 anonim ***** válasza:

Én kitettem a cicát a kertbe amikor megszültem. Vagyis a férjem tette ki amíg mi még a kórházban voltunk (szegényt februárban kipateroltuk a radiátoráról :p).

Én sem voltam sosem toxoplazmózisos pedig nekem s gyerekkorom óta van macskám. Különben a macska is csak pár hétig hordozza és többet nem kapja ha már egyszer fertőzött volt, gondolom ezért. Meg ha mindig is szobacica volt és nem jár ki akkor honnan is szedné össze?

Nálunk nem volt vita szerencsére, párom már a terhességem alatt is kitette volna ha nem lépek közbe.

Ha meglesz a baba akkor viszont tényleg nem olyan jó mert ráfeküdhet pl. amitől a pici baba megfullad. Nem lehetne esetleg azt csinálni, hogy mondjuk a,íg terhes vagy maradhat utána meg vagy 10 hónapra odaadni valakinek? Azért addig mert akkor már "nagy" lesz a babád az a kis szőr már nem oszt nem szoroz (ne tudd meg mi mindent megeszik egy kúszó-mászó baba, mindent megtalál) meg ráfeküdni se tud mert lelöki simán.

9 hónapos anyuka

2009. okt. 30. 20:47
 20/30 anonim ***** válasza:

20.47-es vagyok.

A takarításról meg annyit, ha meglesz a baba és a földön lesz egész nap így is úgy is porszívóznod kell min.1x egy nap. Felmosni meg még többször is szoktam főleg étkezések után. :p

2009. okt. 30. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!