Aki teherbe esett, maradhat vegetariánus?
Kérem,ha lehet orvos is válaszoljon ! mennyi és milyen fehérjére van szüksége a fejlödö magzatnak,..babának ?
a kismenyem eddig se evett hust,de most a gyerek ,,kedvéért,, se eszik,lehet-e valamilyen fejlödési
rendellenesség e miatt ?tojást,sajtot eszik,csak hust nem !mekkora felelösség ez ?
az ember gyomra,belei,vegyes táplálkozásra vannak beállva
miért zavar a hus ?
Itt nagyon ritka az orvos.De ha eddig se evett húst,akkor nem most kell elkezdeni,mert megviseli a szervezetét.Nem húsra van szüksége.Olvass utána:
Orvosokat itt találsz:
Hagyd Őt békén,mondja ezt Neked egy másik anyós.Örülj és nem kell mindenbe beleszólni.:-))Maradj jó anyós!!!
A menye is nyilván felelősségteljesen szeretné kihordani a babát, nem dönthet helyette!
A menye orvosa biztosan tud arról, hogy vegetáriánus. A laborokból, vérvételekből úgyis látszik, ha valamilyen hiány van a szervezetben, akkor pótlást rendel el az orvos (akár gyógyszert, akár több másfajta táplálékot). Gondolom, szed terhesvitamint is. Rengeteg kismamának vannak olyan időszakai, amikor hónapokig nem is kíván húst, mégis egészséges lesz a baba. Bízza ezt a menyére és az orvosára!
Az állati eredetű fehérje az idegrendszer megfelelő kialakulásához kell. Ez nem mutatható ki vérvétellel, jól fejlődik e baba idegrendszere, még ultrahanggal sem. Max Ct vagy MR talán, de melyik újszülöttnél vagy magzatnál végeznek ilyen vizsgálatot? És az idegrendszer működése, pláne hosszú távon nem is hiszem, hogy bármiféle összefüggésben lenne a születési súllyal. és kijelenthető lenne egy újszülöttről, hogy egészséges e szempontból. Mert lehet valaki teljesen egészséges, de épp depressziós, agresszív, önpusztitó, hiperaktív stb stb, amik pont az idegrendszer nem megfelelő működéséből fakadó bajok. Úgyhogy ki tudja, mi lesz a jővő?
Napi 100 gramm minőségi, állati eredetű fehérje kell, ami lehet tejtermék, tojás- nem feltétlenül hús.
Az én leendő menyem is vega, és beszélgettünk is már erről, mi lesz, ha babát vár majd. Ne ijedj meg, biztos, hogy a te menyed is utánakérdezett már, hisz biztos neki is fontos, hogy rendben legyen a babája. Mellesleg, én a második fiammal egyáltalán semennyi húst nem bírtam lenyelni, sőt, még szoptatás alatt sem. Ő a legintelligensebb gyerekem :)
Persze az, hogy évek óta nem eszik húst valaki, nyilván hiányt okozhat a szervezetében, biztos vagyok benne, hogy vitaminokkal, vagy más étellel, pl. lencsével pótolható, és nem lesz baja a babának. Lehet úgy is beszélgetni a menyünkkel, hogy ne érezzen minket anyósnak, és ne ellenkezést váltsunk ki belőle.Igaz, nekem csak másodszorra jött össze, de az egyik legjobb barátnőm az "anyósom" a másik a leendő menyem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!