Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet a lanyommal? Hasonlo...

Mi lehet a lanyommal? Hasonlo helyzetben levok, esetleg akik mar megszultek, kerlek valaszoljatok.

Figyelt kérdés

Elore leszogezem, hogy a dokim 3 hetes szabijat tolti, nem tudok kitol kerdezni, de mar teljesen remult vagyok, es ez csak egyre fokozodik. Tegnap voltam az eloirt uh-n pont 38 hetesen. A babam meretei a kovetkezok lettek. Bpd: 89 mm, Hc: 322, Ac: 309, Fl: 70, erre becsult suly 2680. Elso korben mar erre azt hittem ott esek le a szekrol, mar csak azert is, mert az elso lanyom 38+4-re szuletett 4020 gr-mal 60 cm-rel. Persze szamitottam ra, hogy talan most nem lesz 4 kg-s gyerekem, IR elozmenyek miatti dieta miatt, de azert 3,5 kg korul szamitottam volna ra. Aztan itthon nezegettem a mereteket, hat jocskan el van maradva a koratol, pedig a 32. heten meg tokeletes adatai voltak, es foleg a haskorfogatat talalom kicsinek, de amikor megneztem az 5 hettel ezelotti uh adatokat lattam, hogy a bpd-je mindossze egy mm-rel tobb mint 5 hete.

Na ekkor jott a panik, es kezdtem lecsuszni a lejto aljara, amikor olvasgattam a mehen beluli retardaciorol, meg sulyfejlodes visszamaradasarol. Na itt aztan igazan ketsegbe estem, teljesen kivagyok, azt se tudom mit csinaljak, hova fussak, a sajat dokim hetfon lesz ujra, megyek is hozza, esedekes vizsgalatra, mert pl a mehszajamat se nezte senki 3 hete, pedig konkretan erzem, hogy ki akar esni a gyerek belolem, es kezdenek egesz komoly fizikai fajdalmaim lenni combto, derek tajon. Raasul 4. napja hasmenesem van, ugyhogy a leghobb vagyam, hogy kint legyen mar ez a gyerek. Nagyon felek, hogy mi lesz vele, eddig a nyomorult dieta betartasa miatti aggodalom volt, hogy a cukor miatt nehogy baja legyen, most meg ugy tunik ezzel artottam a legtobbet??

2013. aug. 22. 13:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Minket is ijesztgettek UH-n.. A combcsontja elvileg 5 héttel volt kisebb, mint a normális. Ráadásul nem is nőtt neki elvileg vagy 7 hétig kb. semmit..

Ahhoz képest szép hosszú lábai vannak.

A feje is a 32. héten kb. 35 hetesnek felelt meg. Teljesen normális fejmérettel született.

Ne aggódj, az UH nem pontos. És ugyanaz a szonográfus, ugyanazon a gépen tuti nem mérné 2x ugyanazokat a méreteket (akkor se, ha 10 perc telne el a 2 mérés közt).

2013. aug. 24. 16:12
 12/20 anonim ***** válasza:
Súlyról csak annyit,hogy a fiam a mért adatok alapján jócskán 4 kg felett kellett volna megszülessen. Ahhoz képest 41. hétre született 3.6 kg-val...
2013. aug. 24. 19:39
 13/20 A kérdező kommentje:
Ha még nézi valaki, a 40+4 hetre, ma megszuletett a lanyom, 3630 gr, 57 cm kis husipofi, mindossze 2 ora 5 perc alatt burokrepesztes utan. A sajat dokim amugy csinalt meg uh-t a szules elott ma, tokeletesre saccolta, azt mondta 3500-3600 gr korulire lehet szamolni. Na igen, mondjuk o az elso lanyomat is pontosan le tudta merni, kar, hogy ennyit kellett aggodni miatta feleslegesen. De a lenyeg, hogy minden rendben van vele. Mindenkinek ilyen szulest kivanok!
2013. szept. 8. 16:08
 14/20 anonim ***** válasza:
Gratulalok!
2013. szept. 8. 17:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok :)
2013. szept. 8. 17:49
 16/20 anonim ***** válasza:
szia en a 38 heti uh-on becsult szlya 2700gr volt 40hetre szuletett 3800gr
2013. szept. 8. 18:13
 17/20 anonim ***** válasza:
GRATULALOK SOK BOLDOGSAGOT!
2013. szept. 8. 18:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok,sok boldogságot nektek:-))
2013. szept. 8. 18:20
 19/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok, mondtam, hogy minden rendben.:)
2013. szept. 10. 07:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok!! Jó egészséget!! Jó babázást!!!! :-D
2013. szept. 10. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!