Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet a lanyommal? Hasonlo...

Mi lehet a lanyommal? Hasonlo helyzetben levok, esetleg akik mar megszultek, kerlek valaszoljatok.

Figyelt kérdés

Elore leszogezem, hogy a dokim 3 hetes szabijat tolti, nem tudok kitol kerdezni, de mar teljesen remult vagyok, es ez csak egyre fokozodik. Tegnap voltam az eloirt uh-n pont 38 hetesen. A babam meretei a kovetkezok lettek. Bpd: 89 mm, Hc: 322, Ac: 309, Fl: 70, erre becsult suly 2680. Elso korben mar erre azt hittem ott esek le a szekrol, mar csak azert is, mert az elso lanyom 38+4-re szuletett 4020 gr-mal 60 cm-rel. Persze szamitottam ra, hogy talan most nem lesz 4 kg-s gyerekem, IR elozmenyek miatti dieta miatt, de azert 3,5 kg korul szamitottam volna ra. Aztan itthon nezegettem a mereteket, hat jocskan el van maradva a koratol, pedig a 32. heten meg tokeletes adatai voltak, es foleg a haskorfogatat talalom kicsinek, de amikor megneztem az 5 hettel ezelotti uh adatokat lattam, hogy a bpd-je mindossze egy mm-rel tobb mint 5 hete.

Na ekkor jott a panik, es kezdtem lecsuszni a lejto aljara, amikor olvasgattam a mehen beluli retardaciorol, meg sulyfejlodes visszamaradasarol. Na itt aztan igazan ketsegbe estem, teljesen kivagyok, azt se tudom mit csinaljak, hova fussak, a sajat dokim hetfon lesz ujra, megyek is hozza, esedekes vizsgalatra, mert pl a mehszajamat se nezte senki 3 hete, pedig konkretan erzem, hogy ki akar esni a gyerek belolem, es kezdenek egesz komoly fizikai fajdalmaim lenni combto, derek tajon. Raasul 4. napja hasmenesem van, ugyhogy a leghobb vagyam, hogy kint legyen mar ez a gyerek. Nagyon felek, hogy mi lesz vele, eddig a nyomorult dieta betartasa miatti aggodalom volt, hogy a cukor miatt nehogy baja legyen, most meg ugy tunik ezzel artottam a legtobbet??

2013. aug. 22. 13:55
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Ja, azt meg hozzatennem, hogy az aramlas tokeletes, magzatviz mennyisege normalis, atlagos, lepeny 1-2 fok kozott erett, az orvos aki az uh-t csinalta nem gyozott orulni hogy milyen jo eredmenyek, csak eppen en fogtam padlot tole.
2013. aug. 22. 13:58
 2/20 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy gond lenne. A doki tuti mondta volna. Az hu-os mérések meg egyáltalán nem pontosak (sok esetben). Nekem azt mondták, hogy óriási babám lesz, aztán megszületett 3540gr-mal. A doki is elcsodálkozott, amikor mondták a súlyát. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!
2013. aug. 22. 14:03
 3/20 anonim ***** válasza:
Sajnos ebven tapasztalatom nincsen csak proballak megnyugtatni, h az en kislanyom 41hetre 2900gramm volt a teso 38+5 re 2690gramm! Nem minden baba lesz 3kg feletti!Nyugodj meg azzal arthatsz neki a legtöbbet ha idegesited magad!
2013. aug. 22. 14:04
 4/20 anonim ***** válasza:
2esnek teljesen igaza van! 3mas voltam nekem azt mondta a doki, h lesz vagy 3800gramm hat 1kg-val szamolta el magát!
2013. aug. 22. 14:06
 5/20 anonim ***** válasza:
Nem lesz gond, ha lenne mondtál volna! Nyugi! Nálunk egy kg-al számolták el a lányomat 2600 gramm helyett 3600 gramm volt a születési súlya, arra semmit sem kell adni, mert kivétel nélkül téved!
2013. aug. 22. 14:08
 6/20 anonim ***** válasza:

Először is nyugi!

Az UH mérések sokszor pontatlanok, így a vége felé. Fél kiló tévedés átlagosnak számít, szülésznőm mondta, hoyg egy kilós tévedéssel is találkozott már, ezek alapján "akármekkora" is lehet, és mivel 2,5 kg felett van, ezért nem számít kis súlyúnak sem.

Én is diétáztam, második babával enyhén, harmadikkal már erőteljesebben. Jó hogy csináltad és odafigyeltél, ez a dolgod, így tettél jót magatokkal!

A méhszáj nyílását nem lehet érezni, az, hogy alul "nyomul" kb. annyit jelent, hogy be van ékelődve, de ttől még akár túl is hordhatod.

Az én orvosom pl. nem igazán nézegette a méhszájat így a vége felé, csak ha én kértem, vagy ha valami problémát éreztem. 38 hetesen már nyíljon csak ha akar, ha beindulna a szülés, akkor azt meg úgyis észre veszed!

Nem fog csak úgy "kipottyanni", ne aggódj, hiszen szültél már, tudod Te is! :)

A hasmenés sajna vírus is lehet, a múlt héten viharzott át az egész családunkon.

Nyugalom és kitartás, mindig a vége a legnehezebb!

2013. aug. 22. 14:09
 7/20 A kérdező kommentje:
Koszonom a biztato szavakat, nem birom mar tovabb ezt az aggodast, eloszor ugye a cukor miatt, most meg ez is. Tudom, hogy nem lehet erezni a nyilast, pont azert is, mert az elso lanyommal joslok es kemenyedesek nelkul eszrevetlenul tagultam ki 6 cm-re, amit mar csak akkor tudtam meg, amikor az orvos a szokasos heti talalkozon megvizsgalt, kozolte is hogy ezzel en mar csak 2-ben megyek haza, 6,5 ora mulva a burokrepesztestol meg is lett a lanyom. Most tudom, hogy ugyanazt erzem amit akkor ereztem pl kohoges, nevetes, tusszentes kozben, hogy mintha megnyilna az alfelem, persze valo igaz, hogy 33 het ota be van ekelodve a feje (akarcsak a nagylanyommal), tehat valszeg ezert is erzek igy, de most neha kemenyedni is szoktam, ami kozben igen "kellemes kis" nyomaserzesem van. Nagyon soknak tunik meg az a 2 het, es valoszinu mar csak akkor leszek nyugodt, ha a kezemben lesz az egeszseges kislanyom. Kicsit azert azt remelem, hogy hetfon, hasonloan az elozmenyekhez, tortenik valami. Marcsak azert is mert akkor a kicsi lany is pont azon a terhessegi napon szuletne mint anno a teso :-)
2013. aug. 22. 14:30
 8/20 anonim ***** válasza:

Ne aggódj!nekem azt nondta a dokim hogy kicsi babám lesz, vagy lesz 3 kg vagy nem, és h hosszra se lesz nagy.ehez képest 3200 gr és

55cm-rel született a lányom 40+2 napra.fejkörfogat:34cm volt.

38 hetes terhesen ezek a méretek voltak: bpd: 91 mm fl: 69 mm kb. 2500 gramm volt. lepény II-III fokban érett.és ezért hetente 2xnst 1x áramlásra kellett járnom.szóval ne aggödj egy szép egészséges gyereked lesz.

2013. aug. 22. 15:07
 9/20 anonim ***** válasza:

A 3. lányomnál aránytalan méreteket látott a doki uh-n. (a feje 1,a lába 3 héttel volt kisebb a koránál),előtte nálunk is minden oks volt az uh-kon. időre született a lányom,és teljesen arányosan :-)

A 4. gyerkőcnél a 36.vagy 37. heti uh-n 1 egész hónappal látta kisebbnek a gyerkőcöt,persze jól rám hozta a frászt! Agyaltam,hogy hogy a csudába,hiszen minden rendben volt eddig,a bevitt vitaminok és ásványi anyagok sem lettek kevesebbek... Ritka ideges voltam!! végül a 39. héten teljesen normális méretekkel (nagyobb hosszal-súllyal mint a nővérei) született- ráadásul Ő volt aki a legkorábban akart megszületni,a többiek 40-41. héten születtek.... Szóval ennyit az uh-ról és a becslésekről!

Könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)

2013. aug. 22. 16:23
 10/20 anonim ***** válasza:

Minden ilyen kérdésnél le szoktam írni, hogy az első gyerekem 38+5 napi uh-os súlybecslése max. 2800 gr volt, erre másnap spontán megindult és 3400-zal született meg. Mikor megkérdeztem, hogy ez most akkor hogy is van, azt mondták, minél nagyobb a baba, annál nagyobbat tévedhet a becslés. Tudom, ez nálad nem jelenti, hogy így is lesz, de elég nagy rá az esély. Ha jó a flow, akkor nem hinném, hogy aggódnod kéne, de én nagyon parás vagyok, szóval elmennék egy fizetős uh-ra most rögtön, hogy megnyugodjak. Ha fájásaid vannak, akkor meg kérj vizsgálatot a kórházban. Sok fehérje, sok folyadék...addig is.

Ja, és a másodikat is kisebbre becsülték teljesen más kórházban:)

A mostani súlya sem lenne akkora gáz, de ugyebár korántsem biztos, hogy ekkora tényleg, másrészt meg még nőni fog. A retardáció meg nem ez. Nyugi.

2013. aug. 24. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!