Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is van ilyen helyzetben?

Más is van ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
26 hetes vagyok, első babánkat várjuk párommal.Jelenleg pároméknál élünk anyósommal, apósommal együtt. Ezt megelőzőleg, az én szüleimnél laktunk, de sajnos a párom nem tudott kijönni édesapámmal (mindketten öntörvényűek, makacsak, nagypofájúak)ezért úgy döntöttünk, a nyugalom érdekében, mondván hogy nekem és a babának is így lesz a legjobb, leköltözünk hozzájuk. így is lett, viszont sokkal rosszabb lett a helyzet, legalább is nekem. Apósom alkoholista, napi szinten iszik, a párommal állandóan kötekednek, veszekednek egymással. Időközben rájöttem, párom nem is miattam akart lejönni, nem az én érdekemben, hanem a saját magáéban. Itthon nem kell lenyelnie a dolgokat, kiveszekedheti magát, úgymond ő az úr. Csak közben nem veszi észre engem ez mennyire idegesít, pedig már számtalanszor közöltem vele, és sz.rik rá. Haragszom, mert úgy érzem önző, csak a saját érdekeit nézi. Legszívesebben hazamennék néhány napra, de nem tudok, mert bátyám is ott lakik a nőjével és elfoglalták a szobámat, szóval kilőve. Ráadásul a szüleim között is sok a feszültség és nekem mindenképpen nyugalomra lenne szükségem. Minden vágyam, hogy külön tudjunk költözni, de sajnos anyagilag most még nem engedhetjük meg ezt magunknak. Úgy érzem magamra vagyok utalva, olyan szar érzés, több figyelemre vágynék a páromtól is, meg a szüleimtől is, de mindenki a saját dolgaival van elfoglalva. Anyukám az elmúlt egy hónapban kétszer látogatott meg engem. Ha én nem megyek ő nem jön, mondván sokat dolgozik. Ezt megértem, de rosszul esik. Olvasom itt sokszor, hogy a kismamákat hogy idegesítik a szüleik, meg anyós állandó aggódása, meg gondoskodása, hát nekem pont ez hiányzik. A párom sem segít semmiben, pedig sokat kell pihennem nyíló méhszáj miatt, de egyiken sem vennék ki a felmosóvödröt a kezemből, hogy ne nekem kelljen cipekedni. Bocs a rinyálás miatt, de jól esik ide leírnom a problémáimat, nem igazán tudom ezt megbeszélni senkivel. Én irigylem azokat a kismamákat, akiket a párja és a családja is körbeugrál, én ezt nem várnám el, csak egy kicsivel több odafigyelést, meg ha nem jönnek el meglátogatni, legalább hívjanak fel napi 1szer telefonon. Szerintem ez nem lenne nagy kérés. Na jól kipanaszkodtam magam, de meg is könnyebbültem.
2013. jún. 30. 10:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%
Ha még egy albérletet sem tudnátok kifizetni, akkor nem kellett volna gyereket vállalni.
2013. jún. 30. 11:06
 2/18 anonim ***** válasza:
64%

Sjnálom :-( tudom, ebben a az áldott állapotban szükséged lene "érzelmi támaszra". Tudom, rossz tűrni de ebben a helyzetben nincs más.

Édesanyádnak kiönteni a lelked? Az édesanyád... Lehet azért nem megy oly sűrün,mert úgy gondokja hogy minden rendben!

Szerintem érdemes lenne vele beszélned!

Elnézik, hogy a teli vödröt Te vidd? Na persze! Hagyjd ott, ahol van. Ne hogy már Te! Pihenésre van szükséged, főleg a nyílt méhszáj miatt.

Tessék felhúzni a gatyát, és a csűrhe közé csapni:-) én elėg markáns nő vagyok, szóval simán átveszem ilyenkor a stafétát:-))

Elsősorban ülj le a pároddal, és mond meg neki, hogy ez afeszült környezet se neked se a babának nem jó. Értse meg, mert apaként kell viselkednie. A szüleivel meg ne vitázzon, örüljön, hogy van hol lakni.

Mi ispárommal 2 évig laktunk anyuéknál, nem kellett semmit fizetnünk, még a rezsibe sem. Eszünk ágába nem volt vitázni, van szabályokat szabni.

Kívánom neked, hogy a problémád megoldódjon, egészséget is!:-)

Fel a fejjel, csak határozottan!

27+2hkm

2013. jún. 30. 11:08
 3/18 anonim ***** válasza:
51%
Gyereket ugy kellene vállalni, hogy képesek vagytok eltartani. Ha meg arra se futja, hogy külön éljetek, nem kellett volna gyereket vállalni.
2013. jún. 30. 11:16
 4/18 anonim ***** válasza:
34%

Drágaelső! Látom a Te házad tájékán minden tiszta! Akkor azt szépítsd és ne a másét elemezd!!

Nem értem,mhogy egyesek minek ítélkeznek? Fogalma nincsen egy idegen ember hátteréről, de ő már megírja aforgatókönyvet....hihetetlen!!

2. Voltam.

2013. jún. 30. 11:17
 5/18 anonim ***** válasza:
31%

És megint a 2. Vgyok!

Látom a szövegből nem tudjátok a lényeget kiemelni:)

Ennyire minden lében egy kanál embereket!

2013. jún. 30. 11:18
 6/18 anonim ***** válasza:
25%
Nem én vagyok az első, de mondjuk azért ítélkeznek, mert feltett egy kérdést, amire választ vár. És nem tudom, milyen ítélkezésről beszélsz, a kérdező világosan leírta, hogy nincs pénzük különköltözni, vagyis ez egy TÉNY, nem a válaszadók találták ki.
2013. jún. 30. 11:26
 7/18 anonim ***** válasza:
37%

Engem bátran le lehet pontozni, pont azmilyen majom szülőkkel nem barátkozok. Mert ti biztos 15 éves korotoktól külön házban laktatok:D

A tökéletesek....

Szerintem a kérdése az: mit csináljon..nem segít senki, nem kap figyelmet, és egyedül érzi magát.

Hiába vagyok lepontozva..igazam van. Lehet ezt nem könnyű felfogni a más életében turkálok felfogásorokkal, de ez van;) A TÉNYEN nem változtat:)

2013. jún. 30. 11:30
 8/18 anonim ***** válasza:
41%

Teljesen igaza van az utolsónak, illetve a 2.-nak!

Gondolom a többinek panaszmentes fenékig tejföl élete van:D

2013. jún. 30. 11:31
 9/18 anonim ***** válasza:
36%
Még annyi lenne! Óóó akkor milyen "rossz " anyuka lett volna, ha így teszi fel a kérdést: elvetetem a gyerekem mert nincs hol laknunk, szerintetek?- naaa...akoor oda mentetetek volna, és megint szuperszónikus tökéletes életűt játszotok:D
2013. jún. 30. 11:39
 10/18 A kérdező kommentje:
A 2-esnek nagyon köszönöm, legalább valaki megértette miről is van szó. Az 1 és 3-nak pedig üzenem, hogy nagyon okosak, és ne ők döntsék már el, hogy mikor vállaljak gyereket. 2 évet vártam erre a gyerekre, azt hittem nem is lehet,egy csoda hogy egyáltalán teherbe estem. És igen is el tudom tartani , mivel mindketten dolgozunk, munkahelyünk van, nem holmi putris cigányok vagyunk 10 gyerekkel, szóval be lehet fogni. Nem mindenki havi 200- ból él, meg anyuci és apuci sem milliomos, nem tudnak támogatni. Ebben a mostani a helyzetben, a fiatalok nem engedhetik meg maguknak, hogy külön menjenek sajnos, ha nincs szülői segítség. megnéznélek titeket, hogy mindent saját erőtökből értetek-e el. ha tudni akarjátok nekünk legalább már van egy lakásunk, amiért megdolgoztunk, és a MIÉNK, csak lakhatatlan állapotban van, emiatt szükséges a szülőkkel élni. Ha albérletre fordítanám a pénzem, nem tudnék havonta félretenni a lakás felújítására. Ez a nem mind1 okoskák. Diplomás emberként nehogy már idegen .....-ok írják le mikor vállalhatok gyereket. Amúgy pedig nem az volt a kérdésem, hogy külön költöznétek-e. Világosan leírtam most még nem engedhetjük meg magunknak, de nem azért mert egy albérletet nem tudnánk fizetni. Viszont hitelből pedig nem fogok lakást felújítani, hogy egy életen keresztül azt nyögjem.Akkor inkább 2 évig spórolok. Ha pedig nem értetted, nem a szülőkkel való együtt éléssel van gondom, hanem az érzelmi háttérrel, te nagyon intelligens. a 2-es válaszolónak és a többieknek pedig köszönöm, örülök, hogy legalább valaki megértett!
2013. jún. 30. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!