Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek ebben a helyzetben?...

Mit tegyek ebben a helyzetben? Mekkora lehet a baj?

Figyelt kérdés

IR-s ként kezdtem meg a terhesseget, tehat mar elotte is tartottam a dietat szedtem a gyogyszert, es azota is folyamatosan, szerdan leszek 29 hetes. Havonta jarok ellenorzesre a cukrommal, eddig mindig jok lettek az ehomi, es a reggelizos terheleses eredmenyeim, az endokrinologussal is folyamatosan egyeztetek a tovabbi teendokrol, mivel alapbol tartom a dietat, nem is kellett a cukroslottyos terhelesen reszt vennem, de nem is lett volna jelentosege, mert a 2 oras ertekeim mindig jok voltak, mar a terhesseg elott is.

Azonban nehany napja, nem tudom mi tortenhett, de az eddig tokeletes cukorertekeim elindultak az egbe. Alig birom 7 alatt tartani, altalaban 6,9-7,2-es ertekeket merek, olyan kajak utan, amiktol azelott meg 6 fole se ment soha, most meg hirtelen a hatart surolja vagy epp at is lepi, de konkretan a szo szerinti dietas kajaktol. Alig merek mar enni, jol se lakok, es megis. Azt tudom, hogy a cukormerom nehany tizedet fole mer, de engem akkor is nagyom aggaszt.

Szerintetek erdemes lenne onkent kh-ba vonulni es inzulin kerni ezekkel az ertekekkel? Tisztaban vagyok a lehetseges kovetkezmenyekkel, sajnos az eddigi "IR-es eletem soran" volt idom alaposan tajekozodni a cukorbetegseg, es a terhessegi cukorbetegseg kovetkezmenyeirol, es rettegek, hogy hova fajulhat ez meg a maradek 11 het alatt. A baba mocorog szepen, de felek, nem artottam e eddig is mar tul sokat neki, nem birnam ki ha valami baja tortenne.

Lehet ennek egyaltalan koze ehhez a hirtelen kanikulahoz? Mert pont azota van ez az allapot. Holnap terveztem felhivni a dokit, o beutalhat a korhazba kivizsgalasra igaz? Jol teszem?

Kerlek akik hasonlo helyzetben vagytok/voltatok, vagy csak tudtok tanacsot adni, segitsetek kerlek.

2013. jún. 16. 13:20
 1/9 anonim ***** válasza:
most menj ambulanciára,ne várj, a magzatvízből a baba is kap rendesen most cukrot és akár sokkot is kaphat, ami beindítja a szülést, hivd fel a dokid,gondolom van és azonnal kh.
2013. jún. 16. 13:24
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem az is hiba volt,hogy nem voltál terhelésen. Én is Ir-es vagyok,végig jó volt a cukrom(havonta néztük),mégis mentem terhelésre.ha terhességi diabéteszed van,az már akkor kiderült volna... mindenképpen menj dokihoz.
2013. jún. 16. 13:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindneképp beszélj az orvossal még ma ha magán doki hivd fel. Gyakori a cukor IR-eseknél de nem törvényszerű. én simerek olyat is aki nem diétázik ikreket vár mégsem lett cukros. Az azért nekem fura hogy terhelve nem is nézték neked, általában 2-3-szor szokták a terhesség alatt IR-eseknek. Egyébként természetes úton sikerült a baba?
2013. jún. 16. 13:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen termeszetesen sikerult, es eddig nem is volt baj az ertekekkel, most kezdett megzavarodni kb 3 napja. Tudom, hogy nem torvenyszeru, hogy ir-eskent cukros legyek, de most nagyon ugy nez ki megsem uszom meg. Mint irtam, en is jarok kontrollra, es az endodokim (mensmentis) mindig csak a reggelozos terhelos cukrot kerte, de a cukroslottyos 2 oras cukraim amugy is mindig jok voltak, nem hiszem, hogy pont abbol derult volna ki a gdm. Mindjart esedekes az ebed utani meres, ha nagyon katasztrofa akkor hivom a dokit.
2013. jún. 16. 13:36
 5/9 anonim ***** válasza:
írd meg mennyi lett
2013. jún. 16. 13:45
 6/9 A kérdező kommentje:
6,4 lett. Dietas lisztbol keszitett mexikoi husos lepenyt csinaltam. Birtam volna meg enni, de nem mondom, hogy nem laktam jol. Mindegy, azert felhivom a dokit, tudja valaki hogy mukodik ez ilyenkor, mire keszuljek, ha kh-ba kell mennem, hany napos a kivizsgalas altalaban? Csak amiatt kerdem mire keszuljon a csalad, a 2,5 eves lanyom felugyeletet meg kell oldanom addig.
2013. jún. 16. 13:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Az első az legyen, hogy szépen megnyugszol. Persze, ezek nem a legjobb értékek, de azért nem kell miattuk pánikolni! (A diabetológián találkoztam kismamával akinek a terhelés után 24 lett a terheléses eredmény!) A babádnak semmi baja nem lesz, mert (gondolom én) jól étkezel, odafigyelsz magadra, és lám, teljesen időben észre is vetted, hogy valami nem oké.

Nem szabadott volna kihagyni a terheléses cukrot, nem is értem, ki mondta, hogy nem kell...Minden esetre, csináltasd meg.

Azt ne csináld, hogy keveset eszel, mert ha nem kerül elég szénhidrát a szervezetedbe, akkor elkezdesz ketont termelni, ami viszont nagyobb baj, mint a 6 fölötti cukor! A keton megjelenése azt jelenti, hogy éhezel.

Ha megvan a terheléses vizsgálat, akkor ne az endodokihoz menj, hanem átirányítanak diabetológiára, és az ottani orvos fogja megmondani, hogy mit tegyél. Lehet, hogy csak át kell variálni a diétát, vagy max. inzulinra lesz szükséged.

2013. jún. 16. 14:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolso valaszolo egy kicsit megnyugtattal, idaig sirtam, ketsegbe voltam esve, azt se tudom mihez nyuljak. Holnap elmegyek a szokasos vervetelre, reggeli utani 1 oras terhelesesre, mert az utobbi 2 napban ezek mentek picivel 7 fole a cukoemero szerint. Ha tenyleg ennyire rossz, akkor delutan hivom a dokit, addig meg csokkentgek a ch adagokon, legalabbis ami a reggelit, es a vacsit illeti.
2013. jún. 16. 15:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Na, örülök, hogy kicsit megnyugodtál.

A másik javaslatom az lenne, hogy semmilyen ch-n ne változtass magadtól! Fals értéket adhat, a ch bevitelt orvos határozza meg, ne te, pocakra ütéssel.

Ne éhezz, mert attól nem lesztek jobban, de mint írtam, keton szabadul fel a szervezetben, ami viszont ártalmas.

Mielőtt bármin is változtatsz, mindenképpen egyeztess orvossal!

2013. jún. 16. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!