Mit tennétek ebben a helyzetben?
Adott egy helyzet.
Irodai munka,3 személlyel,ebből 2 dohányzik,bent az irodában,megjött a jó idő,nyitott ajtó mellett. A nem dohányzó terhes lesz,de ugye ezt nem fogja bejelenteni a beágyazódás napján,min 2-3 hét mire esetleg ezt közölhetné. Mennyire fog ez ártani a babának?
Ugye ha jól tudom, új törvény szerint nem dohányozhatnának bent az irodában. Ugye cég, vagy iroda bejáratától 5 méterre csak. Az más kérdés, hogy be is tartják-e, vagy betartatják-e?
Nem sokat tudsz tenni. Attól függ, mekkora az iroda, milyen sűrűn gyújtanak rá, mert ugye pici helyen elég sok füstöt beszívhatsz, tehát ha pici a légtér, nincs elszívó se, akkor árthat a babának. Szerintem ugyanannyit árthat, mint egy másik felnőtt passzív dohányosnak.
Tudom, hogy ez milyen rossz, még a terhességem előtt én is két dohányossal voltam egy irodában, nálunk állandóan (télen-nyáron) nyitva volt az ablak, pont előtte ültem, így kaptam egy jó kis petefészek-gyulladást, az összes szövődményével, lázzal, vérzéssel együtt, kb. két hónapba telt, mire meggyógyultam...
Arra mindig figyelj, hogy nehogy megfázz, inkább csavarj valamit a derekadra.
Ha nagyon nem bírnád a füstöt, akkor meg szólj a munkavédelmisnek, vagy jelentsd a munkáltatónak (akár névtelenül is), gondolom te sem akarsz konfliktust.
Nálunk is lehetett bent dohányozni. É az elején szóltam hogy terhe vagyok, főnök asszony őrült velem.
Engem nem zavart hogy bagózol mellettem, ők sem zavartatták magukat, semmi baja nem lett a babának.
És igen, mint az első is írja, nem egész nap dolgozol, meg nem nőn stop füstölnek melletted.
Nem kell túlaggódni a dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!