Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is van ilyen helyzetben?

Más is van ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
26 hetes vagyok, első babánkat várjuk párommal.Jelenleg pároméknál élünk anyósommal, apósommal együtt. Ezt megelőzőleg, az én szüleimnél laktunk, de sajnos a párom nem tudott kijönni édesapámmal (mindketten öntörvényűek, makacsak, nagypofájúak)ezért úgy döntöttünk, a nyugalom érdekében, mondván hogy nekem és a babának is így lesz a legjobb, leköltözünk hozzájuk. így is lett, viszont sokkal rosszabb lett a helyzet, legalább is nekem. Apósom alkoholista, napi szinten iszik, a párommal állandóan kötekednek, veszekednek egymással. Időközben rájöttem, párom nem is miattam akart lejönni, nem az én érdekemben, hanem a saját magáéban. Itthon nem kell lenyelnie a dolgokat, kiveszekedheti magát, úgymond ő az úr. Csak közben nem veszi észre engem ez mennyire idegesít, pedig már számtalanszor közöltem vele, és sz.rik rá. Haragszom, mert úgy érzem önző, csak a saját érdekeit nézi. Legszívesebben hazamennék néhány napra, de nem tudok, mert bátyám is ott lakik a nőjével és elfoglalták a szobámat, szóval kilőve. Ráadásul a szüleim között is sok a feszültség és nekem mindenképpen nyugalomra lenne szükségem. Minden vágyam, hogy külön tudjunk költözni, de sajnos anyagilag most még nem engedhetjük meg ezt magunknak. Úgy érzem magamra vagyok utalva, olyan szar érzés, több figyelemre vágynék a páromtól is, meg a szüleimtől is, de mindenki a saját dolgaival van elfoglalva. Anyukám az elmúlt egy hónapban kétszer látogatott meg engem. Ha én nem megyek ő nem jön, mondván sokat dolgozik. Ezt megértem, de rosszul esik. Olvasom itt sokszor, hogy a kismamákat hogy idegesítik a szüleik, meg anyós állandó aggódása, meg gondoskodása, hát nekem pont ez hiányzik. A párom sem segít semmiben, pedig sokat kell pihennem nyíló méhszáj miatt, de egyiken sem vennék ki a felmosóvödröt a kezemből, hogy ne nekem kelljen cipekedni. Bocs a rinyálás miatt, de jól esik ide leírnom a problémáimat, nem igazán tudom ezt megbeszélni senkivel. Én irigylem azokat a kismamákat, akiket a párja és a családja is körbeugrál, én ezt nem várnám el, csak egy kicsivel több odafigyelést, meg ha nem jönnek el meglátogatni, legalább hívjanak fel napi 1szer telefonon. Szerintem ez nem lenne nagy kérés. Na jól kipanaszkodtam magam, de meg is könnyebbültem.
2013. jún. 30. 10:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%
Ne azokkal foglalkozz akik leszólnak. Próbálj beszélni a szüleiidel és az anyósodékkal is, meg persze a férjeddel. Érthető hogy most érzékenyebb vagy és több figyelemre vágynál. Ezt kell a pároddal megértetned. Az meg hogy a többiek nem figyelnek rád, tudom hogy rossz de nem hiszem hogy változni fog. Próbáljatok egy kisebb albérletett keresni, szülés után pedig menj te is dolgozni amint lehet. Próbáljatok saját lábra állni addig nem lesz jobb tapasztalatból mondom.
2013. jún. 30. 12:07
 12/18 anonim ***** válasza:
36%

Szia! Én is kicsit hasonló helyzetben voltam 2 éve. Éppen szültem, császárral, majdnem ottmaradtunk a műtőasztalon. Párom külföldön volt, hirtelen kellett mennie, és mire hazaértem, anyósom a 91éves anyjával és a férjével odaköltözött az én házamba! Mindkettő alkesz, a nagyi parkinsonos. Aznap,mikor hazaértem a kicsivel, még varratokkal, csupa sár volt minden, a fürdő csupa sz@r (értsd szó szerint), az egész lakás romokban, a cuccaim szétdobálva, a gyerekem hordozójában anyós lányának a gyereke pelus nélkül (2 hónapos volt hasmenéssel). Sok ruhánk eltűnt, még a kicsinek is, a bevásárolt pelenka eltűnt, mind egy szálig, nem tudtam mit adni a kicsire.... A mélyhűtőt kiürítették, stb. Szerencsére pár nap múlva párom hazajött, kirakta őket! Szörnyű volt! Tarts ki!

Én a helyedben elmondanám a páromnak,, hogy anyaotthonba megyek, ha nem változtatnak a helyzeten! De ne csak mondd, tedd is meg, ha semmi nem változik! Ilyesztő, tudom, voltam már így (még a volt férjemnél). De ott nyugtod lesz, segítenek!

2013. jún. 30. 12:55
 13/18 anonim ***** válasza:
70%
Lányok!A kérdező csak néhány jó szóra várt volna!Nem azt kérdezte vállalnánk-e ilyen körülmények közé gyermeket!Mindenki a saját életét tudja,hogyan jó neki!Ne bántsuk már egymást mindig.Nagyon nehéz helyzetbe kerültél,sajnállak érte,és ha már így alakult hogy jön a baba is,akkor próbálj kicsit a sarkadra állni és beszélni édesanyáddal,édesapáddal és a pároddal,mindenkivel meg lehet találni a közös hangot,főleg ha ismered hogy mi a gyenge pontjuk :) Remélem rendeződik az életed,én kívánok neked nagyon sok boldogságot az életben,és boldog babavárást,amennyire lehet!
2013. jún. 30. 18:56
 14/18 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy!Utolsó előtti köszönöm a biztatást neked is. Anyaotthonban semmiképpen nem mennék, akkor már inkább albérlet és lemondanék a lakásfelújításról. Annyira azért nem rossz a helyzetem, hogy oda kelljen mennem. Csak fáj, hogy a családom széthullott, nem figyelnek egymásra, csak a veszekedés, marakodás. Meg az a rohadt alkohol, nagyon sok mindennek a megrontója. Rossz, hogy ilyenkor nincs összetartás a szüleim között is, amikor szükségem lenne rájuk. Hiányzik az anya-lánya kapcsolat, ami nincs meg köztem és anya között. Nem nézik, hogy unokájuk lesz, és emiatt változtatnának, ez a legrosszabb. Nem lenne nekem gondom az együttéléssel, ha nem lenne veszekedés. De utálom, főleg az alkoholizálást. Na mind1, majd lesz valahogy, igyekszünk a saját lábunkra állni. Addig is megpróbálok nem érzékenykedni:) És utolsók, még egyszer köszönöm a megértést!
2013. jún. 30. 19:40
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy csak a terhesség miatt vagy most érzékenyebb. Ezt mond meg a párodnak is, hátha akkor jobban odafigyel rád. Mert hát Ők nem tudják, hogy ilyenkor tombolnak a hormonok..

Pl. Mikor a másodikkal voltam terhes senki nem mondhatott semmi rosszat a nagyobbamra :D Még ha rossz volt és jogosan szóltak rá én akkor is elbőgtem magam, hogy szegénnyel hogy beszélnek. Pedig tudtam, hogy jogosan szólnak rá és én is ezt tettem volna, de akkor valahogy nem bírtam elviselni. Hát ez az egész terhességemet végig kísérte, és egy bőgőmasina lett belőlem.. :) szüleim azt sem tudták, hogy mit csináljanak, mert amúgy egy erős csaj vagyok de akkor így jött ki :) Meg kell velük beszélni és akkor lehet máshogy állnak Ők is hozzád.

Sok sikert :) és persze boldog babavárást :)

2013. jún. 30. 19:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nos vettem a bátorságot, hogy írjak neked, mert majdnem hasonló volt az én helyzetem is. Nagyjából felvázolom. Mikor megtudtuk, hogy jön a pici, sokáig néztük a házakat, majd apósom felajánlotta, hogy építsük át a házát. Hát megtörtént. Beleöltünk nagyon sok pénzt, hogy két külön bejáratú lakás legyen belőle, hogy egyikünk se zavarja a másikat. Minden szép és jó volt kábé a kicsi 2 hetes koráig. Utána a párom "mostohaanyja" egész kedves módon alánk kavart. Hozzáteszem, soha nem szeretett minket, mert nyíltan ki merjük mondani a véleményünket. Persze én nő létemre tudok hátulról is menni, de azt nem tenné zsebre. Na mindegy, nem is ez a lényeg. Bekavart, mert a párom anyja többször is átjött, mivel közel lakik, és benne jobban megbíztam a gyerkőc téren. Na lényeg, a lényeg, hogy elérte, hogy elköltözzünk, tehát feleslegesen öltük bele a sok pénzt az átalakításba, mert most albérletben lakunk. Ennek ellenére mindent ki tudunk fizetni, nem éhezünk, külön vagyunk, és mi dönthetjük el, ki jön és ki megy.

A történethez hozzátartozik, hogy a rengeteg feszkó miatt elment a tejem igen hamar, sőt amíg ott laktunk a kisfiam úgy ordított, mint akit ölnek, s később rájöttünk, mert érezte, hogy van, aki nem látja szívesen. Azóta azt a sírását nem hallottuk, de kénytelen vagyok tápszerrel etetni. Ennek ellenére boldog és vidám baba, aki nagyon szépen fejlődik, és rengeteget mosolyog!

2013. jún. 30. 23:33
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen azt akartam ebből kihozni, hogy ülj le, beszéld meg velük, mert ahogy látom, szerintem ott meg lehet beszélni a dolgokat. A mi esetünkben sajnos esély sem volt rá. Próbálj meg többet beszélni anyuddal, pároddal, mert a hormonok is nagyon meg tudnak tréfálni. Ha elnézik, hogy cipelj, ne cipelj, ha zavarja valakit, majd elrakja.

Nem mellesleg sajnos az én apósom is alkoholista :(

16-os válaszoló

3 hós kisfiú anyukája

2013. jún. 30. 23:36
 18/18 A kérdező kommentje:
Igazából párommal már nagyon sokszor leültem megbeszélni a dolgokat, de ő nem látja be a hibáit. Apósom pedig megmondta nyíltan, hogy ő akkor érzi jól magát, ha kötekedhet mással, vagy idegesítheti mert ő egy ilyen természet. Az alkohol megvonásról pedig szó sem lehet mert ő már úgy sem él sokáig-legalább is szerinte. Anya, hát őt értem a legkevésbé. Mert csak az anyám, és hiába ültem le vele. Mindig arra hivatkozik, hogy sok a munka, nincs ideje.....Igazából hiányzik a család támogató funkciója, a szeretete, az odafigyelés, és a nyugalom. Mindenkinek nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat, nagyon rendesek vagytok!
2013. júl. 1. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!