42,5 évesen szeretnék újra babát vállalni, van
tapasztalata erröl valakinek?
Nem értem miért kell lepontozni!??én csak egy véleményt írtam,és a végére oda is írtam,hogy ez a Kedves Kérdező döntése.Megáll az eszem ettől..
12+6 hkm
2013. aug. 15. 20:49
Kétlem, hogy egy óvodás gyereket zavarna
2013. aug. 15. 21:23
Én nem vállalnék babát,de ez én vagyok!Mondom ezt úgy,hogy én se korán szültem,a második-egyben utolsó-babámat 38 évesen.De ha belegondolsz abba,hogy elkezdtek próbálkozni,jól megfontoljátok,mire összejön,megszületik,már bőven leszel 44,ha nem több.
Én ezt nem vállalnám,egészségügyi kockázatok és sok egyéb tényező miatt.Ez egy nagyon komplex dolog jól gondoljátok meg,és esetleg konzultáljatok orvossal.
Akármilyen döntés is születik sok sikert,boldogságot kívánok a továbbiakban!
2013. aug. 15. 21:47
14/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, engem nem zavar, ha valaki öszintén leírja a véleményét, hiszen ezt kértem is. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki tartja jónak, ha az ember késön szül. Söt, a lányomnak is van egy osztálytársa, akinek az anyukája 43 évesen szülte öt 3. babaként és ök tényleg elég "nagyszülösek". Ha úgy döntjük, hogy válaljuk, nem húzzuk a végtelens´gig az idöt, mindenképpen max. a köv. 3-4 hónapban szeretnék teherbe esni, utána már szerintem is késö, de hallottam már még ennél is idösebb anyukákról, akiknél minden jól ment-megy. Még egyszer köszi, hogy véleményt írtatok!!!
Az én szüleim közt 12 év van, későn is kerültek össze, mindkettejüknek ez volt a második házassága. Van 3 testvérem, anyai-apai ágon 1-1 féltestvér és egy édes bátyám. Anyukám 42 éves volt, amikor születtem, apukám pedig 54. Most 25 vagyok, a szüleim nyugdíjasok, de nagyon jól kijövök velük. Mindketten tanárok, szóval szellemileg is frissek, a korukhoz képest nyitottak. Persze vicces, hogy a párom nagypapája csak 4 évvel idősebb édesapámnál, de én örülök neki, hogy "bevállaltak" minket tesómmal. A féltestvéreimmel is jóban vagyok, pedig a szüleim lehetnének. Ha a szüleimmel történt volna valami, mindkét féltestvérünkre számíthattunk volna a bátyámmal.
2013. aug. 16. 16:50
A párom édesanyja 43volt mikor őt szülte, és nagyon jó a viszonyuk :-) Szerintem ha mind a ketten vágytok rá akkor hajrá :-) Bár abba se árt belegondolni, hogy mi lesz ha most is ikrek lesznek? Két gyereket is bevállalnátok? Van olyan ismerősünk aki szeretett volna harmadik babát (nála is ikrek vannak) és a háromból négy lett :-) Kicsit elbizonytalanodtak, de megtartották őket :-)
Ha döntöttél írd meg légyszi :-) És ha úgy van mielőbbi babásodást :-)
2013. aug. 22. 22:22
Az elsőt 22 évesen szültem, a másodikat 36. A második terhességem tele volt problémával.....persze ez nem szentírás! Teljesen elhiszem, hogy vágysz egy csöppségre, én is ezért szültem (és a kapuzárási pánikom miatt is)...nem bántam meg, de te 10 évvel idősebb vagy....Én élvezném a helyedben, hogy jól vagyunk a férjemmel, utazhatunk, lazíthatunk....A nagylányom sokat segít, de én most nem tudok neki, pedig kamaszodik! Én inkább élvezném a helyedben, hogy 3 egészséges gyermekem van (pokoli volt a 9 hónap, mert folyton ijesztgettek)...de, ha vállalsz, akkor még belefér, pont a határon vagy. 45 felett butaság, akkor, ha már van! Jó egészséget!
2013. aug. 22. 22:26
Ha be meritek vállalni, hajrá!:)
kedves 8as!anyukám 41 éves és nagymama, szegénykém ő is rosszul lett először, mikor mondtam, hogy gyermeket várok. 22 voltam akkor (most 23, fél éves kislány anyukája)
2013. aug. 22. 22:26
17es vagyok...bocsi, nem 10 évvel vagy idősebb, csak 6-al.
2013. aug. 22. 22:28
Anyukám 42 évesen szült engem és minden rendben volt.
2013. aug. 23. 07:51
Kapcsolódó kérdések: