Úgy alakult, hogy eléggé későn találkoztam az igazival és 35 évesen várok babát. Van valakinek tapasztalata ilyen késői életkorban való szülésről?
MÁrmint első szülésről, remélem erre gondolsz. :)
Én 35-el a harmadikat szültem, legjobb szülésem volt, a terhességem meg a legnehezebb, mert rengeteg nyavalyám volt.
De ismerek többeket is, akik 40 felett szülték az elsőt, szóval "öregnek" nem számítasz manapság, inkább olyan "középmami". :)
Szerintem a szülés menete nem sokban függ attól, hogy mennyi idős vagy, hiszen fiatalabbaknál is előfordul hogy császár kell, és "korosabbak" is szülnek hüvelyi úton.
Ha problémamentes a terhességed, akkor minden esélyed megvan egy spontán szülésre, és még akár egy vagy két kistesóra.
Sok boldogságot Nektek!
Én is 38 évesen szültem (először), minden rendben volt, minden eredményem jó volt.
Sok sikert, és boldog babavárást!
Én 36 múltam, az első baba a 8. héten elment. Remélem, hamar tudunk újra próbálkozni. A doki szerint nem az életkorom miatt volt.
Elvileg nem veszélyesebb 35 felett szülni, csak nem árt a 11-13. héten kombinált tesztet csináltatni a rendellenességek kiszűrésére.
Sok sikert!
Én az elsőt igaz, 28 évesen szültem, de az "igazit" én is csak 37 évesen találtam meg. Féltem belevágni, de 38 évesen szültem a másodikat. Akkor úgy éreztem, tök öregnek tűnhetek, de nem így lett, soha sehol nem kérdezik, mennyi vagyok, egyrészt fiatalabbnak tűnök a koromnál, másrészt úgy látom, ez a tendencia manapság. Most 41 múltam, és pár nap/hét múlva életet adok a legkisebb gyermekünknek. Zavartalan terhesség (2 hónap után estem teherbe) után remélem a szülésem is olyan álomkönnyű lesz, mint 38 évesen a fiammal. Nekem csak jó és pozitív tapasztalataim vannak, természetesen előbb szültem volna, ha előbb találkozom a férjemmel, de ezen már nem rágódom. Boldog babavárát és könnyű szülést neked!
36+2 h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!