Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Úgy alakult, hogy eléggé...

Úgy alakult, hogy eléggé későn találkoztam az igazival és 35 évesen várok babát. Van valakinek tapasztalata ilyen késői életkorban való szülésről?

Figyelt kérdés
2013. júl. 14. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
35 éves voltam, amikor megismertem az igazit, 37 évesen szültem, teljesen jól viseltem az egészet, a szülést is. sok boldogságot nektek!!!
2013. júl. 14. 18:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

MÁrmint első szülésről, remélem erre gondolsz. :)

Én 35-el a harmadikat szültem, legjobb szülésem volt, a terhességem meg a legnehezebb, mert rengeteg nyavalyám volt.

De ismerek többeket is, akik 40 felett szülték az elsőt, szóval "öregnek" nem számítasz manapság, inkább olyan "középmami". :)

Szerintem a szülés menete nem sokban függ attól, hogy mennyi idős vagy, hiszen fiatalabbaknál is előfordul hogy császár kell, és "korosabbak" is szülnek hüvelyi úton.

Ha problémamentes a terhességed, akkor minden esélyed megvan egy spontán szülésre, és még akár egy vagy két kistesóra.

Sok boldogságot Nektek!

2013. júl. 14. 18:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan "csak" 33 éves voltam (1 hónap híján 34), de a világon semmi probléma nem volt a terhességem alatt! A lábam vizesedett, annyi. (De én ráadásul elég nagy kb. 25 kiló súlyfelesleggel indultam) Ma 19 hónapos a fiam, és 15 kilóval vagyok kevesebb, mint teherbeeséskor. Úgyhogy még erre is kedvezően hatott :)
2013. júl. 14. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 38 éves vagyok és az első babánkat várjuk. Hozzád hasonlóan későn találkoztam azzal a férfival, aki a másik felem, úgy 33 évesen, majd 5 éven keresztül vagy nem voltunk olyan helyzetben, hogy babát vállaljunk , illetve az első egy-két évben nem is volt téma nálunk. Aztán én kaptam olyan pozíciót a munkahelyemen, amit sem anyagilag sem a további karrierem vonatkozásában nem hagyhattam ki. De amikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk, azt követően 2 hónap és már a hasamban volt a mi kis szerelmünk. Nekem többet ér az, hogy egy olyan férfi van mellettem, akivel kiegészítjük egymást, aki pont hozzám illik és együtt várjuk a babánkat, mint hogy korábban szültem volna egy olyan férfinak, aki nem hozzám való.
2013. júl. 14. 19:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is 38 évesen szültem (először), minden rendben volt, minden eredményem jó volt.

Sok sikert, és boldog babavárást!

2013. júl. 14. 20:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Én 36 múltam, az első baba a 8. héten elment. Remélem, hamar tudunk újra próbálkozni. A doki szerint nem az életkorom miatt volt.

Elvileg nem veszélyesebb 35 felett szülni, csak nem árt a 11-13. héten kombinált tesztet csináltatni a rendellenességek kiszűrésére.

Sok sikert!

2013. júl. 14. 22:38
 7/11 anonim ***** válasza:
36 évesen szültem a másodikat, minden rendben volt végig. Az elsőhöz képest jobban viseltem (akkor 28 voltam), bár az sem volt vészes.
2013. júl. 15. 01:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Én az elsőt igaz, 28 évesen szültem, de az "igazit" én is csak 37 évesen találtam meg. Féltem belevágni, de 38 évesen szültem a másodikat. Akkor úgy éreztem, tök öregnek tűnhetek, de nem így lett, soha sehol nem kérdezik, mennyi vagyok, egyrészt fiatalabbnak tűnök a koromnál, másrészt úgy látom, ez a tendencia manapság. Most 41 múltam, és pár nap/hét múlva életet adok a legkisebb gyermekünknek. Zavartalan terhesség (2 hónap után estem teherbe) után remélem a szülésem is olyan álomkönnyű lesz, mint 38 évesen a fiammal. Nekem csak jó és pozitív tapasztalataim vannak, természetesen előbb szültem volna, ha előbb találkozom a férjemmel, de ezen már nem rágódom. Boldog babavárát és könnyű szülést neked!

36+2 h km

2013. júl. 15. 06:05
 9/11 Judyt77 ***** válasza:
Szia! Én is csak pozitívat tudok írni :-) 36éves vagyok, 30hetes terhes. Könnyen teherbe estem és senki nem mondja, hogy öreg vagyok. Panaszaim normálisak: eleinte fáradtság, csípőfájdalom, 25 hét óta közbe-közbe vizesedek, reggelente fáj a kezem, naponta le kell dőlnöm 1-2 órára, cukromat mérnem kell..de ez nem hiszem, hogy a korom, hanem egyszerűen a terhesség miatt van. A szülést majd meglátjuk.. Gyönyörű érzés, pláne, hogy ha életed párjának a gyermekét hordhatod a szíved alatt! Hány hetes vagy? Boldog babavárást!
2013. júl. 15. 08:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Én 38 évesen fogom megszülni az első babámat, most vagyok a 15. héten. Semmi komoly gondom nem volt eddig, az eredményeim jók, Down-kór alacsony kockázat, csak a szokásos terhes tünetek kínoznak. Ja, és a 4. hónapban lettem terhes. Persze enyhe paramamiként néha rámtör az aggodalom, hogy esetleg mégis beteg lesz a baba...de ugyanezt eljátszottam már a próbálkozás alatt is: biztos van valami bajom, öreg vagyok, soha nem fogok teherbe esni, stb. Aztán pikkpakk sikerült. Úgyhogy azóta mindig arra gondolok, hogy sokkal jobb helyzetben vagyok, mint ahogyan arra számítottam a sok korom miatt riogató cikk után. És úgy látom, hogy a kortársak is csak jó dolgokról számolnak be. :)
2013. júl. 15. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!