Most voltam az elsô vérvételen. Nem kért a körzetim a beutalon wassermant, igy nem csinálták meg. Lehet ez gond?
kérdezd meg a dokidat, hogy miért nem kért.
Tök jó az ahány körzet annyi gondozás:( lehetne végre egységes. Mert hiába mondom, hogy nekünk ezért a terhesgondozásra időpontra be kellet menni, ott megkaptuk a beutalót)konkrétan a nődoki írta alá- nem is láttam a háziorvosomat terhesség alatt- és eredményért is oda kellett visszamenni időponttal stb.
És igen baj, elég fontos szűrés, egy két fertőzést kilőnek vele, amiről nem is tudsz, de kitudja.
Megcsinálhatják később is, a lényeg az, hogy szülésig meglegyen, mert a kórházban szokták kérni az eredményt.
Amúgy a wassermann szűréssel egyetlen betegséget szűrnek, valaki írta előttem, hogy néhány betegséget kiszűrhetnek vele, hát nem néhányat, hanem konkrétan egyet, mégpedig egy nemi betegséget: a vérbajt, vagy más néven szifiliszt.
Fontos, hogy meglegyen, mert eléggé csúnya betegség, akárcsak a hepatitis, aminek az eredményét ugyancsak kérik szülésnél a kórházban, ha nincs meg, akkor úgy tekintenek, mintha beteg lennél és kezelni fogják a babádat. Szóval az ő érdekében is fontos!
Tényleg csináltasd meg, mert szülésnl kérik az eredményt, bár kizárt, hogy vérbajos vagy.
Nem is értem, hogy miért ezt a betegséget szűrik amikor szinte teljesen felszamolták mr, miért nem az AIDS-t .
Szia!
Nekem most 16. heti vérvételen vették le, és ez volt alapból az első vérvételem is. Volt AFP is és vércsoport is. De egyébként én összevissza járkálok a papírokkal. Mert a védőnő adja a beutalókat, azt meg háziorvossal meg nőgyógyásszal kellett lepecsételtetni. Az eredményt meg az egyik a háziorvosnak ment, a másikért menni kellett a kórházba a harmadik meg a terhesultrahangra megy. A táppénz is így. A nőgyógyászhoz megyek minden hónapban egy javaslatért amivel aztán megyek a házi orvoshoz, hogy tartson táppénzen. Egy bonyolult számomra, hogy így megy. De ezt van. Vácon így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!