Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi ez a para/hisztéria a...

Mi ez a para/hisztéria a mégnem/már terhes anyukáknál?

Figyelt kérdés

értem ez alatt h buta kérdéseket tesznek fel itt,

olyan dolgokon aggodnak amin nem kellene...

kiakadnak ha nem sikerül 1. hónapban a gyerek....

agyon méricskélnek számolgatnak ....

képekkel kérdezik h terhesek e...

ciklus táblázatokkal bajlódnak.....

betáblázzák a szexet ....

tisztára olyan érzésem van h ezt is be akarják szabályozni

h olyan legyen mint egy jól megtervezett műszaki rajz

nem látom értelmét ennek a nagy hisztériának ami a terhesség körül van

csupa hisztis agyon feleslegesen aggódó ingerült nő aki nem élvezni akarják a terhességet hanem csak egy nagy feladatként lebeg a szemük előtt

(természetesen azt megértem ha valós orvosi indoka van a dolognak)

2013. aug. 8. 10:18
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%
keress másik állást, ahol kevés a hiszti, kedves védőnéni...
2013. aug. 8. 18:10
 22/31 anonim ***** válasza:
Remèlem az èn vèdônôm nem gondolkodik igy.Elvègre azèrt van,h segitsen.Vagy tèvedek?Nem azèrt,h kibeszèljen vagy lenèzzen.
2013. aug. 8. 19:27
 23/31 anonim ***** válasza:
kár így lepontozni... aki ilyen hozzáállású menjen olyan munkát végezni, ahol nem kell hisztigépekkel találkoznia. sajnálom, nulla a toleranciád, egyben provokáló a stílusod, örülök, hogy az nálunk a védőnő normális, véletlenül sem hasonlít a tiédhez a felfogása
2013. aug. 8. 19:37
 24/31 A kérdező kommentje:

nem azzal van a gond h segítek e vagy sem

hiszen pont azért választottam ezt a hivatást h segítsek

csak kicsit sok kezd lenni

rengeteg olyan dologgal fordulnak hozzá ami túlkép csip-csup dolog

persze megnyugtatom h nincs baj nem lesz semmi baja attól a +1 gombóc fagyitól

igen ha akarja biciklizhet 8 hetesen is de akár 38 hetesen is

persze nyugodtan menjen el még egy kontrollra ha úgy érzi nem nyugodt

stb...

van olyan anyukám aki szó szerint végighisztizte a terhességét és most a babás korszakot is, ö volt az aki képes volt éjjel 1kor felhívni h miért sír a 3 hónapos gyerek ..... ö volt az aki képes volt eljönni hozzám terhesen vasárnap reggeli 7kor h vigyem be a rendelőbe mert hát görcsöl biztos jön a gyerek --- 16 hetesen ????

soha semmi baja nem volt de az idegeimre megy már ezzel

amint hall vagy olvas valamit az tuti nála is bejön az ablakon

a másik az orvosok .. tényleg túl reagálják a dolgot olyan apró túlkép a terhességhez tartozó dologgal is táppénzre kórházba küldik a kismamákat

sok esetben nem értem őket -- teljesen tünetmentes terhesség de az anyuka tiszta ideg tiszta para folyton azt keresi h mi a baja neki vagy a gyereknek

persze semmi

2 gyermekem van nem mondom h könnyen jött vagy könnyű lett volna az egész de mégis valahogy tudtam élvezni a terhességet a babás korszakot

2013. aug. 8. 20:55
 25/31 A kérdező kommentje:

21-22-23

szeretem a hivatásom

türelmes vagyok és toleráns

de van egy határ nálam is - ez munka az magánélet

az h én magánemberként mit gondolok az más

mint amit mint védőnő megteszek

ezeket a gondolatokat magánemberként teszem fel ide és valamilyen módon az okokra vagyok kíváncsi- hogy miért ????

ezt védőnőként nem tudom megkérdezni az anyukától!!!!

és azt soha nem tudhatod h a védőnő rólad éppen mint gondol :-)

2013. aug. 8. 21:30
 26/31 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van kérdező, sokan feleslegesen aggódják végig a terhességüket, bolhából is elefántot csinálnak. Ha valakinek, hát nekem lenne okom aggódni, egy 28. heti és egy 31. heti koraszülés után. Mégis most várom a 3.-at, 30 hetes vagyok és kiélvezem terhességem minden napját, mert tudom, ez tuti az utolsó. És nem utolsó sorban az meg biztos nem segítene, ha mindenen aggódnék, sőt. Egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy baj lesz, fontos a pozitív hozzá állás, ezt üzenem mindenkinek!
2013. aug. 8. 21:33
 27/31 anonim ***** válasza:
14-es vagyok, úgy látom sokan nem értik a kérdezőt, de én teljesen egyet értek vele, és az a baj hogy az emberek ngay többsége aki nem terhes az is túlzásba viszi, pl: ne emelgess, neked már nem szabad Balatonra menni(ez leginkább az idősebbek mániája nem értem mért ne lenne szabad m int ahogy a már szócskát se :D szóval az elején szabad volt most meg már nem elég vicces) pihenjél sokat: itthon vagyok elég sokat ülök minek pihenjek ezen felül is, ne menj ki a napra mert nagyon meleg van(Hát igen ha nem mondják akkor észre se veszem) a vigyázz magadra/magatokra hogyan tudok vigyázzni a babára külön hiszen még meg se született meg ha elmondja mindennap háromszor akkor még nem fogok minden lépésem elött elgondolkozni hogy hú most léphetek e nem lesz e valami baj. Az a baj hogy tudatlanok az emberek, nem csak a terhesek. Sajnos ezt nem tanítják rendesen az iskolába hogy egy kismama nem beteg csak gyermeket vár és a kettő nem ugyan az, nem kell egyfolytába feküdnie és nem kell bezárkóznia a házba és minden hülyeség miatt mások idegeire mennie. Ez van sajnos ilyen a világ. Ezeknbek a kismamáknak biztos nincs más gondjuk mint hogy keresgéljék magukon hogy mivel lehetne orvoshoz menni mert akinek van baja a terhesség alatt az azzal foglalkozik és nem ír ki olyan hülye kérdéseket hogy 16 hetesen véletlenül hason aludtam mi lesz most elvetélek.
2013. aug. 9. 07:02
 28/31 anonim ***** válasza:

NOs igen, de azok a kérdések amiket említesz, én is simán megkérdeztem a védőnőmtől. A biciklizés, általában nem azt mondják hogy ilyenkor megerőltető dolgot ne nagyon csináljon az ember? A kontrollról pedig annyi mindent össze lehet olvasni, ne nézz már le emiatt minket. Tuti hogy a következő babámnál már nem lesznek buta kérdéseim, de aki először terhes és még csak nem is tanulta, sőt a környezetében sincs 1 darab terhes sem, annak nem ennyire egyértelműek ezek a dolgok, mint mondjuk a biciklizés.

Az a kismama akit pedig említesz, gondolom extrém eset, nem ilyen az összes.

2013. aug. 9. 07:59
 29/31 anonim ***** válasza:
23-as vagyok. A véleményen nem változott, vicces ez a hozzáállás. Egyébként erről mind tehettek is (egészségügyben dolgozók). Én például az egész terhesség alatt teljesen ellentétes javaslatokat kaptam a dokitól, védőnőtől, dúlától stb. Van nagyon sok anyuka, aki emiatt teljesen kétségbe esik, nem tudja, hogy mit szabad, mit nem, mi a természetes, mi nem. Senkinek nincs ideje mindent részletesen elmondani, megy a futószalagszerű ellátás, de elvárás, hogy az a leendő anyuka mindent tudjon. Kérdezgetik ezért egymást is a terhes nők, hogy ők mit hogy tudnak, mit hallottak, próbálnak kibogarászni internetről dolgokat. Felesleges a 10-15 évvel ezelőtti viszonyokhoz hasonlítgatni a dolgokat, a vizsgálatokat stb. mert sajnos hiába van sok lehetőség, ha az anyuka azt sem tudja, mit kellene elvégeztetni, mit válasszon, mi felesleges stb. Több normális információ kellene a résztevő felektől és talán az általad hisztériának nevezett tünet is csökkenne...
2013. aug. 9. 08:23
 30/31 anonim ***** válasza:
Pont ez a baj, hogy egyfolytában lehet a netet bújni, persze, hogy előbb-utóbb lehet ellentétes infót találni. Terhesen is lehet normális, kissé visszafogott életet élni. Az egyik kismamának belefér, hogy pl.biciklizzen, vagy a Balcsiban fürödjön, a másiknak meg nem. Ez van, nem vagyunk egyformák, de ettől még nem kell egyfolytában a védőnő nyakára járni. Én az első terhességemnél sem hívtam soha, pedig akkor még net sem volt, most a 3.-nál sem. Mégis megszülettek a gyermekeim.
2013. aug. 9. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!