Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi ez a para/hisztéria a...

Mi ez a para/hisztéria a mégnem/már terhes anyukáknál?

Figyelt kérdés

értem ez alatt h buta kérdéseket tesznek fel itt,

olyan dolgokon aggodnak amin nem kellene...

kiakadnak ha nem sikerül 1. hónapban a gyerek....

agyon méricskélnek számolgatnak ....

képekkel kérdezik h terhesek e...

ciklus táblázatokkal bajlódnak.....

betáblázzák a szexet ....

tisztára olyan érzésem van h ezt is be akarják szabályozni

h olyan legyen mint egy jól megtervezett műszaki rajz

nem látom értelmét ennek a nagy hisztériának ami a terhesség körül van

csupa hisztis agyon feleslegesen aggódó ingerült nő aki nem élvezni akarják a terhességet hanem csak egy nagy feladatként lebeg a szemük előtt

(természetesen azt megértem ha valós orvosi indoka van a dolognak)

2013. aug. 8. 10:18
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
49%
Ez az oldal lényege, ha eddig nem tűnt volna fel. Itt bárki bármit megkérdezhet, még akkor is ha ez neked nem tetszik.
2013. aug. 8. 10:35
 12/31 anonim ***** válasza:
Amikor nem voltam terhes, azért imádkoztam, hogy hamar megfoganjon a pici, mert nagyon nagy szeretettel vártuk. Most hogy terhes vagyok szintén nagyon aggódok, hogy egészséges legyen és ne történjen semmi. Már azt is tudom, hogy , ha megszületik majd, akkor is félteni fogom amíg csak élek. Akkor is, ha már felnőtt lesz. Ez a szülő dolga és szülővé akkor válunk, mikor elhatározzuk, hogy felelősséget vállalunk valakiért, akkor is ha ő még nem is èl. Aki még nem terhes, de vágyik a babára, azért a aggódik ennyire. Én élvezem a terhességet, annak ellenére, hogy nagyon parás vagyok. Tudod, ha egyszer egy ilyen nagy kincset megkap bárki, az amellett, hogy örül neki és úgy érzi, soha nem vàgyik semmire többé, iszonyatosan félti és óvja is. Kívánom, hogy ezt mindenki mrgtapadztalhassa legalább egyszer. :-)
2013. aug. 8. 10:47
 13/31 anonim ***** válasza:

Voltál már terhes? Gyorsan jött össze? De jó neked...

Nem mindenki ugyanolyan.

Engem aztán minimálisan sem érdekel, hogy ki mennyit méricskél, mennyi vitamint szed vagy aggódik. Viszont ha valaki megkérdez ilyesmit, akkor meg tudom érteni, sőt még segíteni is megpróbálok neki, egyszerűen azért, mert egy cipőben járunk és jól esik néha elmondani valakinek.

És itt egyáltalán nem arról van szó, hogy valaki be akarja szabályozni - biztosan van olyan is.

2013. aug. 8. 10:47
 14/31 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom mit kell ezen így kiakadni, tényleg vannak elég hülye kérdések és sokan vannak akik túl aggódják a dolgokat pl.: Ihatok 2 naponta tejes kv-t, lenyeltem egy tök magot nem lesz baja a babának, terhesen szabad kamilla teát inni..... nah pl tényleg hülye kérdések és tényleg túl aggódják a kismamák, most nem azt mondom hogy ne aggódjunk, de azért nem kell túlzásba vinni. 33 hkm
2013. aug. 8. 10:58
 15/31 A kérdező kommentje:

igen amit az utolsó ír azokon akadok ki

nem itt, mert itt nem olvasom el :-) max fogom a fejem

hanem a munkámban találkozom ezzel minden nap (védőnő vagyok)

ez valamilyen tendencia lehet....

mert pl 10 évvel ezelőtt nem volt ennyi "buta" kérdés

amint észre vettem ahogy a diagnosztizáló berendezések fejlődnek úgy nő ez a nem is tudom minek nevezzem dolog

valahogy azt vettem észre h 10 éve még egészségesebben álltak a dologhoz a nők/párok

nem rohantak minden hónapban 4D UH-ra

nem mentek 1-2 hetente kontrollra

nem aggódtak azon h 2 v. 3 gombóc fagyit ehetnek e

nem szedtek ennyi mindent a terhesség alatt előtt

és még sorolhatnám

sajnos egyre több ilyen kismamát kapok és egyszerűen nem győzőm már nyugtatgatni őket

az esetek 90% nincs alapja annak amit mond

olvasta itt vagy ott mondták a munkatársak

nyaggatja a család

mint írtam akinek eü dolog van a háttérben azok már csoport - és érdekes h ők sokkal nyugisabb nők tudomásul vették és tesznek ellene és ha megvan a gyerek akkor sem paráznak annyit mint azok a társaik akiknek semmi okuk nem lenne rá

2013. aug. 8. 14:03
 16/31 A kérdező kommentje:

igazából már gondolkodtam h ki kellene adni azokat a telefonhívásokat amiket lebonyolítok ez ügyben

érdekes könyv lenne

egy tükör túlkép a terhességről a fogamzásról és tsa.-iról

2013. aug. 8. 14:08
 17/31 anonim ***** válasza:
58%
Az emberek nagy része tájékozatlan és ostoba, nem gondolkozik logikusan és nem szelektál az információk között.
2013. aug. 8. 14:17
 18/31 anonim ***** válasza:

Pedig engem megnyugtatott annak idején a gondolat hogy a védőnőm azért van, hogy válaszoljon az esetleges buta kérdéseimre, úgy hogy ezért nem néz le engem, mivel az első gyermekemet vártam, és naná hogy ráparáztam!

Egyébként pedig 10 éve nem volt szerintem minden háztartásban internet, ahonnan mindent össze lehet olvasni.... ez lehet az oka.

2013. aug. 8. 15:40
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosok is felfújják a dolgot sokszor és feleslegesen paráztatják a kismamákat. Nekem hat hetesen volt egy bevérzésem és akkora ügyet csináltak belőle, hogy szabály szerűen megrettentem. Később derült csak ki számomra, hogy ez majdnem minden nőnél előfordul. Kikértem más orvos véleményét is, aki azt mondta, nem kellett volna ennyire rámilyeszteni. Valahogy mostanában az orvosok is a könnyebb utat válasutják és inkább a legkisebb görcsölésre is befektetik a kismamákat a kórházba, minthogy vállalják a felelősséget. Régen ez nem így volt. Mondjuk én is ezt tenném a helyükbe, szóval nincs ezzel gond. Táppébzen voltam, majd a 12. hét környékén megkértem az orvost, hogy,nyugtasson meg, minden rendben, mehetek dolgozni. Erre ő azt mondta, persze, minden oké, de dolgozni csak úgy mehetek, ha vállalom a felelősséget. Ha akatok, maradjak táppénzen. Nah ez régen nem volt. Ha csak nem volt indokolt, a kismamának nem kellett táppénzen lennie. Ezek az én tapasztalataim és hangsúlyozom, hogy nem feltétlenül baj, hogy így van. Az étkezéssrl kapcsolatban is így van. A védőnők akkora listát nyomnak a kismama kezébe, hogy mit ehet és mit nem, hogy az már vicc kicsit. Rajta van pl a felvágott is meg a virsli. :-) És igen, valóban az én anyám és nagyanyám csak elmaradt két menzesz után voltak orvosnál és nem tesztelgettek össze- vissza. Azután se sűrűn látta őket orvos nah meg nem volt ez az oldal sem, hogy hülyeségeket kérdezzenek. Nem gondoljátok, hogy ezeket az aggódós mamikat a társadalom és a modern világ hozza létre? :-)
2013. aug. 8. 15:40
 20/31 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Teljesen igaz, amit leírtál!!!

2013. aug. 8. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!