0,58 MOM- al és ezután tökéletes genetikai uh- al ti elmennétek magzatvíz vételre?
32 vagyok, tényleg rágódom rajta. A genetikus doktor azt mondta én döntsem el, ezt fel szokták ajánlani 30 felett.
Volt vki aki ezt nem vállalta be és esetleg beteg lett a baba végül? A második fiamnál is alacsony volt a MOM érték 0,66 volt nála de ott volt nega kombi tesztem most nincs :
Makk egészséges !!
0,55 MOM volt a kisebbik fiamnál. A genetikai uh-n semmi eltérés nem volt látható. 31 voltam és nekem is felajánlották a magzatvíz mintavételt. Nem értettem hogy miért, ha semmi eltérést nem látott az amúgy elég alapos uh vizsgálaton a szonográfus. Csak azért mert már elmúltam 30? Ráírták a papíromra hogy a Down kór esélye 1% és hogy saját felelősségemre nem vállaltam a további vizsgálatokat. A magzatvíz mintavétel során a vetélés esélye 2%!
Nem csináltattam meg a magzatvíz mintavételt. Makk egészséges kisfiam született.
Nálam: 1 baba: 0,7 MOM tökéletes genetikai uh, beparáztattak, és elmentem magzatvíz vételre. Egészséges lett.
2. baba: 0,6 MOM tökéletes genetikai uh és intergrált teszt. Békén hagytak, egészséges gyerek.
3. baba: 0,4 MOM tökéletes genetikai uh, és integrált teszt. Nem mentem magzatvíz vételre itt sem, 3 hét és szülök. Egészségesnek tűnik a baba.
Mindhárom esetben 30 felett voltam.
Szóval én nem mennék el a helyedben sehová.
Boldog babavárást!
Köszi, annyi rosszat olvasok erről a vizsgálatról ( magzatvíz vétel ) hogy már nem tudom mi a helyes döntés.
Egy szív uh- ra mennem kell a babával mert uh közben picit lassabban vert a szíve egy ideig és biztonsági okokból elküldtek.
De ez már a magzatvíz vétel után lesz. Köv. szerdán kellene mennem magzatvízre de már tényleg nem tudom érdemes e kockáztatnom. A francért nem csináltattam meg a kombinált tesztet :( de most már mindegy.
Ez az afp már az agyamra megy....:(
Egyébként nekem is azt írta rá a doki, hogy nem vállaltam és ezért 1 % esély maradt a rendellenességre.
Ugyanis tegnap a helyszínen elutasítottam de ma meg már annyit rágódok, + védőnő stb. tanácsai elbizonytalanítottak.
Nem mondtak semmit, hogy gáz lenne. Lehet ki hagyom ...
Nekem egy horror, hogy tűvel szúrják a hasam meg nem is látom igazán indokoltnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!