Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 0,58 MOM- al és ezután tökélet...

0,58 MOM- al és ezután tökéletes genetikai uh- al ti elmennétek magzatvíz vételre?

Figyelt kérdés

32 vagyok, tényleg rágódom rajta. A genetikus doktor azt mondta én döntsem el, ezt fel szokták ajánlani 30 felett.

Volt vki aki ezt nem vállalta be és esetleg beteg lett a baba végül? A második fiamnál is alacsony volt a MOM érték 0,66 volt nála de ott volt nega kombi tesztem most nincs :

Makk egészséges !!

2013. aug. 6. 13:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

0,55 MOM volt a kisebbik fiamnál. A genetikai uh-n semmi eltérés nem volt látható. 31 voltam és nekem is felajánlották a magzatvíz mintavételt. Nem értettem hogy miért, ha semmi eltérést nem látott az amúgy elég alapos uh vizsgálaton a szonográfus. Csak azért mert már elmúltam 30? Ráírták a papíromra hogy a Down kór esélye 1% és hogy saját felelősségemre nem vállaltam a további vizsgálatokat. A magzatvíz mintavétel során a vetélés esélye 2%!

Nem csináltattam meg a magzatvíz mintavételt. Makk egészséges kisfiam született.

2013. aug. 6. 13:55
 2/16 anonim ***** válasza:

Nálam: 1 baba: 0,7 MOM tökéletes genetikai uh, beparáztattak, és elmentem magzatvíz vételre. Egészséges lett.

2. baba: 0,6 MOM tökéletes genetikai uh és intergrált teszt. Békén hagytak, egészséges gyerek.

3. baba: 0,4 MOM tökéletes genetikai uh, és integrált teszt. Nem mentem magzatvíz vételre itt sem, 3 hét és szülök. Egészségesnek tűnik a baba.

Mindhárom esetben 30 felett voltam.

Szóval én nem mennék el a helyedben sehová.

Boldog babavárást!

2013. aug. 6. 13:55
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszi, annyi rosszat olvasok erről a vizsgálatról ( magzatvíz vétel ) hogy már nem tudom mi a helyes döntés.

Egy szív uh- ra mennem kell a babával mert uh közben picit lassabban vert a szíve egy ideig és biztonsági okokból elküldtek.

De ez már a magzatvíz vétel után lesz. Köv. szerdán kellene mennem magzatvízre de már tényleg nem tudom érdemes e kockáztatnom. A francért nem csináltattam meg a kombinált tesztet :( de most már mindegy.

Ez az afp már az agyamra megy....:(

2013. aug. 6. 14:01
 4/16 A kérdező kommentje:

Egyébként nekem is azt írta rá a doki, hogy nem vállaltam és ezért 1 % esély maradt a rendellenességre.

Ugyanis tegnap a helyszínen elutasítottam de ma meg már annyit rágódok, + védőnő stb. tanácsai elbizonytalanítottak.

2013. aug. 6. 14:05
 5/16 anonim ***** válasza:
Szia. Én holnap megyek genetikai tanácsadásra+ uh-ra mert a nyaki bőrredő 3,07 lett és 3 az elfogadott. De ha nem lesz gond nem engedem szúratni magam. 37 éves vagyok. Neked mennyi volt a nyaki bőrredő mérete? NT-vel jelölik felénk az uh papíron.
2013. aug. 6. 14:25
 6/16 anonim ***** válasza:
Rám is rámbízta a dokim a döntést, mondjuk nekem volt kominált tesztem. Négyes tesztet viszont még nem késő csináltatni, majdnem a betöltött 21. hétig leveszik. Mi nem mentünk el, viszont elmentünk még egy genetikai UH-ra az Istenhegyi klinikára, s mindenhol megnyugtattak. Anno én is itt kérdeztem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes.. 24 hkm
2013. aug. 6. 14:25
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszi, hát a 18 heti uh papìrt lenyúlták a genetikán de a 12 hetesen 1.2 mm volt.
2013. aug. 6. 14:40
 8/16 anonim ***** válasza:
Hát az az 1,2 elég tökéltesnek tűnik (utolsó)
2013. aug. 6. 14:45
 9/16 A kérdező kommentje:

Nem mondtak semmit, hogy gáz lenne. Lehet ki hagyom ...

Nekem egy horror, hogy tűvel szúrják a hasam meg nem is látom igazán indokoltnak.

2013. aug. 6. 14:48
 10/16 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Szerintem, döntsd el, mit szeretnél, de utána már ne rágódj rajta, mert az nem tesz jót a babának. Én 36 évesen szültem a második babámat, és bár minden eredményem jó volt, folyton az járt a fejemben, hogy de mi lesz, ha mégis beteg a baba. Ezzel gyakorlatilag a sírógörcsig hergeltem magamat többször, végül úgy döntöttem, ez így nem maradhat, és elmentem magzatvíz-vételre. Bár féltettem a kisbabámat nagyon, a mintavétel után pihentem sokat, és nem lett semmi baj. Két másik barátnőm szintén bevállalta a vizsgálatot, és velük sem történt semmi, csak megnyugodtak, hogy egészséges a pici. Szóval gondold át, és ha eldöntötted, ne rágódj tovább rajta, élvezd az áldott állapotot!
2013. aug. 6. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!