Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 évesen elmennétek magzatvíz...

35 évesen elmennétek magzatvíz vizsgálatra?

Figyelt kérdés
5 hetes kismama vagyok. 35 éves múltam az idén. Nekem van már egy 10 éves gyermekem. A férjem 40 éves. Most vállaltuk közös babánkat. Csodás volt ez a pár hét, de ma az orvos teljesen elrettentett. Erősen ajánlotta a magzatvíz vizsgálatot. Olyan sajnálkozva beszélt velem, mintha 60 év körül lennék. Körülöttem a barátnőim hasonló korúak és az első babát sem vállalták még.....én pánikolok. Szúrassam a hasfalam? Mi a véleményetek? Olvastam előző topikokat....régiek, mind megszültek:)

2012. dec. 3. 21:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem.Egy ismerősömtől is vettek magzatvizet,huszonpár hetesen és meghalt a baba(amit a doki nem vett észre)
2012. dec. 3. 21:49
 2/15 anonim ***** válasza:
magzatvíz vizsgálaton max akkor gondolkodnék, ha rosszak az eredményeim. de nem 5 hetesen. érdekes egyébként, h mekkora különbség van orvos és orvos között. én 36 múltam, 6 hetesen mentem el nőgyógyászhoz, akivel összenevettünk, h de jó babám lesz, aztán mondta, h jöjjek vissza 2 hét múlva, mert most még olyan pici, h mindennel ráérünk
2012. dec. 3. 21:54
 3/15 anonim ***** válasza:

En is 35 elmultam mikor az elso babamat vartam. Engem is kerdeztek millioszor, hogy megcsinaltatom-e de vegulis ugy dontottem, hogy nem mert en is feltem az elvesztesetol - elotte volt egy vetelesem de nem emiatt.

Benn a szivemben tudtam, hogy egeszseges a kisbabam. Most azonban probalkozunk a kistesoval. Megigertem magamnak, hogy megcsinaltatom. Ismerosom megcsinaltatta egeszseges kislanya szuletett semmi gond.

2012. dec. 3. 22:00
 4/15 A kérdező kommentje:
2-nek...de jó neked! Őszintén szólva padlót fogtam:( belém tette a frászt 5 hetesen.....2 hét múlva vissza megyek, de másik orvoshoz! Olyanhoz, aki nem pánikol 35 éves kismamán:(
2012. dec. 3. 22:02
 5/15 anonim ***** válasza:
Én februárban múltam 35 és augusztusban szültem a harmadik fiunkat. Nem csináltattam ilyen vizsgálatot! Egészséges babánk született. Ha csak nem lesz muszáj, ne csináltasd meg! Üdv, 3fiús anyuka.
2012. dec. 3. 22:16
 6/15 anonim ***** válasza:
36 voltam, elmentem magzatviz vizsgalatra. Nem volt semmi baj,csak a korom. En is feltem,de attol megjobban feltem,hogy nehogy beteg legyen a baba.
2012. dec. 3. 22:31
 7/15 anonim ***** válasza:
Én 15 hetesen voltam a korom miatt (37), de nem magzatvíz, hanem korionboholy vizsgálaton. Itt is hasfalat szúrnak, csak a mintát a magzatvíz helyett a méhlepényből veszik. Fiatalabb terhességnél ezt végzik, idősebbnél a magzatvizet vizsgálják. Most 22 hetes vagyok, a vizsgálat semmit nem okozott a babámmal, ellenben tudom hogy nem down és egyéb kóros, no meg a nemét is-bár nem ez a lényeg. A doki aki szúrt, azt mondta, 4 hét a vetélés kockázata, addig kell kímélni magamat, utána ha valaki elvetél pl. a 25. héten, az nem bizonyítható, hogy esetleg a vizsgálattól lenne, vagy egyébként is elvetélt volna. Nekem több ismerősömet is szúrtak, volt akit már háromszor, és egyikőjüknél sem lett komplikáció. :)
2012. dec. 4. 06:28
 8/15 anonim ***** válasza:
Szerinten is az lesz a legjobb ha orvost váltasz. Neked most egyáltalán nem hiányzik, hogy paráztassanak. A magzatvizes tesztet meg csak nagyon indokolt esetben vállald be.... egy hülye paranoiás orvos miatt NE! És most már nyugodj meg... többet ér ha nem is gondolkodsz ilyeneken :) Minden rendben lesz! 10 hkm
2012. dec. 4. 07:08
 9/15 A kérdező kommentje:

Tudjátok pont a hetekben egy down -kóros gyermek szüleinek újabb gyermeke született. Minden vizsgálatot megcsináltattak - nyilván. Minden szuper lett! És született egy újabb beteg baba. Azt mondták ez az 1%:(

Nagyon köszönöm mindenkinek!!!!!!! Minden egyéb, babára nem káros vizsgálatot megcsináltatok, utána döntök!

2012. dec. 4. 07:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Dehogy. Mert mindenképp megszülöm, hiszen a gyermekem. Első fiammal akartak szúrni, nem engedtem, makkegészséges lett, most a 3.-nál eleve megmondtam, hogy felejtsék el. 35 éves v
2012. dec. 4. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!