Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetesen van meg lehetoseg...

20 hetesen van meg lehetoseg a down kor es mas egyeb rendellenesseg szuresere? Magzatviz vetelen kivul.

Figyelt kérdés
2013. aug. 5. 22:24
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Alacsony afp miatt, a genetikai uh- n nem volt gond, minden rendben volt. A magzatvíz vèteltől félek :(
2013. aug. 5. 22:34
 2/13 anonim ***** válasza:

Csináltattatok a 12. héten kombinált tesztet? Mert ha igen, és az jó, akkor nem fognak tovább küldeni sehova, mert az AFP egyébként is hihetetlen csalós vizsgálat, és a kombinált teszt úgyszólván "felülbírálja". Ha nem, akkor elküldenek genetikai tanácsadásra és elvileg ott vázolniuk kell, hogy milyen lehetőségek adódnak. De szerintem, ne aggódj... Az AFP-vel a legtöbb kismama megszívja, mert vagy túl magas, vagy túl alacsony.

38 hkm

2013. aug. 5. 22:57
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem csinaltattam kombi tesztet, a genetikan ma voltam, minden oke volt uh- n, de a magzatvizvetelt elutasitottam. Tartok tole.
2013. aug. 5. 23:01
 4/13 anonim ***** válasza:

prenatest, de ha az megvan, még mindig ajánlják az amniot is.

rossz eredményed volt valahol?

2013. aug. 6. 06:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát az a teszt 250 ezer ft ha jól olvastam :( az afp- m alacsony lett, genetikai uh- n nem találtak semmit. De felajánlották a magzatvíz vételt, amitől tartok. Felek a tutol :( meg az egesztol, hasamat szurkaljak. De ugy latom nem lesz mas....
2013. aug. 6. 07:05
 6/13 anonim ***** válasza:

ja, látom, alacsony afp. hát csak amit írtam, az van, mennyire lett alacsony?

igazából neked kell tudnod, hogyan mennél tovább, ha mindenképpen megtartanád a babát, akkor megértem, hogy nem mész amnio-ra, de ha nem, és tényleg indokolt, akkor menj el. már nagyon nagyon ritka, hogy gond lesz belőle, én nem is olvastam évek óta sehol ilyet.

2013. aug. 6. 07:06
 7/13 anonim ***** válasza:
így van, az egy drága teszt, de egy lehetőség is egyben.
2013. aug. 6. 07:07
 8/13 A kérdező kommentje:
A quartett teszt az nem váltja ki ezt a vizsgálatot? Nem láttak semmi rosszat uh- n 32 vagyok, ezért kuldtek a vizvetelre. Elutasitottam de azota meg ragodom rajta, jol dontottem e.
2013. aug. 6. 07:25
 9/13 anonim ***** válasza:
tudtommal mindegyik teszt alapja, eleje 12.16. héten végzett teszt, én nagyon megbízom az Istenhegyi Klinikában, esetleg hívd fel őket, mit tud ajánlani, ami nem amnio
2013. aug. 6. 07:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Egy nagyon-nagyon alapos genetikai ultrhanggal "kiváltható" a magzatvíz-vétel. Nyilván nem helyettesíti azt, de ha a megfelelő szakember nézi, megfelelő technikai feltételekkel, akkor jó eséllyel kizárhatóak a rendellenességek. Ahogy az utolsó is írta, az Istenhegyit érdemes megpróbálni, ott is Hajdu Krisztinához érdemes fordulni, illetve egy magzati szívultrahang sem árt, ha biztosra akarsz menni, ez esetben Hajdú Júliát ajánlom. Őt most kicsit nehéz felderíteni, hogy mikor hol is csinál uh-t, de megéri. Amit ő nem lát, az nincs is ott, és azt tudni kell, hogy a kromoszómás babák (mint pl. a Down-osok is) többnyire súlyos vagy legalább középsúlyos szívfejlődési rendellenességgel születnek. Magyarul, ha a szívuh egészséges szívet mutat, akkor azt hiszem, kicsit hátra lehet dőlni.

Mellesleg az AFP miatt valóban kár aggódni, de ha Téged az nyugtat meg, ha jobban utánajársz, akkor érdemes ezeket a lehetőségeket körüljárni.

A tesztekben én nem bízok, hiszen ha jól átgondoljuk, akkor a tesztek esetében gyakorlatilag egy becslésről van szó, ami vagy bejön, vagy nem... Azért meg igazán kár pénzt kiadni, illetve Te már ki is csúsztál az időből a teszteket illetően.

Jó babavárást, egészséges babát kívánok!

2013. aug. 6. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!