Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Ma Magyarországon...

Kismamák! Ma Magyarországon jód hiány van!? Tudtátok, hogy a terhesség alatt pótolni kell végig a jódot?

2013. júl. 25. 21:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én nem szedtem plusz jódot, elég volt a terhesvitaminban lévő. Egyébként meg allergiás vagyok rá, nem is szedhettem volna többet, az orvosom sem mondta, hogy kellene.
2013. júl. 26. 08:03
 12/15 anonim ***** válasza:
58%

Én csak terhesvitamint szedtem. Az ismerőseim is. Egyikünknek sem mondta az orvos , kell még valami, benne van a vitaminban a jód is.

Úúúristen, most mi lesz, hogy nem pótoltuk... !!!! Minek kell mindent túlparázni, meg ezerhatszáz féle vitamint beszedni?

Szedni kell a vitamint és normálisan, változatosan étkezni.

2013. júl. 26. 11:25
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Én pedig azt mondom, hogy egy netes videó alapján nem fogok külön jódkészítményt szedni, mert aki ezen a videón beszél, távolról sem látta a leleteimet, nem ismeri a táplálkozásomat és a kórelőzményemet, ellenben a nőgyógyászommal és a háziorvosommal. Ez nagyjából olyan, kedves Kérdező, mintha a te hasi fájdalmaidra ajánlanék gyógyszert. Nem személyre szabott. És az orvoslásban mindig az egyéni, külön személynek szóló megoldások lehetnek a hatékonyak. Nyilván ahogy ez a receptköteles gyógyszereknél is érvényes (hiszen azért, mert neked hatott egy gyógyszer, nem adhatod a szomszédodnak hasonló panaszra), illetve minden gyógykészítménynél. A túl kevés ugyanolyan káros, mint a túl sok.
2013. júl. 26. 23:11
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen, ha benne van a terhes vitaminban akkor nem kell külön jód. Viszont azért tettem közzé a kérdést, mert nagyon sokan elutasítják a vitamint. Holott eredményekkel igazolták, hogy - 6 éves vizsgálat - hogy nem híznak tőle többet a kismamák. A kismamák attól híznak, hogy azt hiszik kettő helyett kell enni. Illetve nem tartanak egészséges terhes diétát.
2013. júl. 27. 10:25
 15/15 anonim ***** válasza:
58%
De akkor sorolhatjuk, hogy még miért kell a terhesvitamin. Pl. folsav.
2013. júl. 27. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!