Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most kezdem kimosni az összes...

Most kezdem kimosni az összes babacuccot. Ruhák, textilpelusok, takaró. MINDENT. Ti hogy mostatok? 33 hkm.

Figyelt kérdés
Elég úgy, ha kézzel kilögybölöm mosószeres majd sima meleg vízben, kiteszem a napra és ha megszáradt akkor kivasalom? A zoknit is ki kell mosni? A kis cipőket (pamut kocsicipő) is ki kell mosni, vagy elég a zoknit? Plüssjátékok, amik a babaszobában lesznek, azok mennek a mosógépbe, ja és a babatakaró és az ágynemű is. Műanyag játékokat tehetek forróvízbe, nem fog elolvadni? Köszi a segítséget! :)

#fertőtlenítés #babaholmi mosás #bekészítés
2013. júl. 23. 11:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mindent berakhatsz a mosógépbe, miért akarod kézzel? Én a cipőt nem mosnám, felesleges. Nem fog elolvadni a játék. :)
2013. júl. 23. 11:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam kézzel, mert nem tudom melyik ruha ereszti a színét és nem szeretném már most összemosni a ruháit. :)
2013. júl. 23. 11:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Szia!Én mindent kimostam, még a cipőt is. :) lehet túlzás, de nekem így volt megnyugtató. Én így csináltam: Finomabb babaruhák (plüss)bársony) 30 fokon, a többi babaruha, ami nem ilyen kényes 40 fok, baldahin, ágyhuzat, lepedő együtt szintén 40 fokon, előkék, textilpelusok, zoknik, kissapik, együtt 40-en, babacipők fél órás progi 30 fok. A plüss játékokat 40 fokon fogom mosni együtt, odáig még nem jutottam el:D és a műanyag játékokat pedig langyos vízbe fogom áztatni egy nagyon pici hipóba vagy tárgyfertőtlenítőbe. Mindent kivasaltam amit kellet. Pedig utálok vasalni, de most olyan nagy örömmel csináltam, hogy le se szakadt a vigyor az arcomról, pedig már majd szét szakadt a hátam. :D jó érzés volt a frissen mosott, illatos kis babaholmikat rendezgetni....
2013. júl. 23. 11:52
 4/15 anonim ***** válasza:
úgy mint utolsó, csak én mindenbe tettem ecetet is :)
2013. júl. 23. 11:54
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. júl. 23. 12:00
 6/15 A kérdező kommentje:
Ja még egy kérdés! A cetliket ti kivágtátok a ruhákból?
2013. júl. 23. 12:08
 7/15 anonim ***** válasza:
Én nem vágom ki a cetliket úgy döntöttem. Nővéreméktől kaptunk egy vagon babaruhát. Ő kivagdosta anno. Most vakarom a fejem, hogy melyik hanyas méret, hogy rendszerezzem. Később még jól jöhetnek azok a címkék... ;-)
2013. júl. 23. 12:39
 8/15 Lues ***** válasza:
Az égvilágon mindent kimostam (gépben), általában 40 fokon, utána tűző napon szárítottam és kivasaltam. Kiságyat, kádat, műanyag játékokat fertőtlenítős vizes ronggyal törölgettem át. A ruhákat ugyan kaptuk, de csak párból van kivágva cimke. Fölösleges kivágni, a ruhák rendszerezésekor nagy hasznát vesszük. Ha esetleg dörzsöli a picit, azt úgyis észreveszed és akkor majd ráér valamit tenni. :)
2013. júl. 23. 12:47
 9/15 anonim ***** válasza:

Ha elkezded kézzel "kilögybölni", meglátod, mi jön ki a ruhákból. Ez a mosás nem elég.

Válogasd át színek szerint, nyilván, a fehérek biztos nem fogják meg egymást. A világos színek is mehetnek egybe. Azt mosd külön, ami sötét színű és sanszos, hogy foghat, bár ez babaruhában ritka.

Mindent ki lehet és ki is kell mosni.

A játékokat elég forró, mosogatószeres vízben elmosni, nem kell hipó, meg mindenféle vegyszer. A baba nem steril dolog, te sem vagy steril, mire eljut odáig, hogy meg is fogja a játékokat, addigra már rég megkapja az élettel járó bacikat.

2013. júl. 23. 12:57
 10/15 anonim ***** válasza:
En ugy mostam (par napja) hogy kivalogattam szinenkent(feherek,rozsaszinesek,es sargak,es volt egy tarka csomag amiben regi ruhak voltak)es igy kimostam oket,de szerintem utana erre mar ugy se tudok figyelni,de nem eresztett semmi sem.:) Ja es a fehereket 50 fokon mostam(mert van baba mosas funkcio a gepen es kiprobaltam,de utana 40 eleg lesz szerintem).Textil pelenkakat meg nem mostam,de azok szerintem az 50fokos programmal fognak menni.Ja es utana vasaltam is minden ruhadarabot,kivetel a zoknikat,es a kiscipoket(pamut,de azokat is kimostam),es par pluss allatot is.:) 36hkm
2013. júl. 23. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!