Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhszájat takaró placenta a...

Méhszájat takaró placenta a 12. hétben. Mennyire kell vigyázni?

Figyelt kérdés
Nekem a diagnosztikai központban a kombinált tesz (3D-s UH ) után csak annyit mondott a dokinő, hogy a nemi életet szüneteltessük a férjemmel. De utána olvastam, hogy nagyon kell vigyázni mindennel. Nem emelhetek semmit, nem nyújtózkodhatok (?) és kb. semmit nem csinálhatok... Hajat mosni is úgy szoktam hogy behajolok a kádba és vagy fél órát ott lógok. Most már ezt sem lehet? Vagy hogy működik ez???
2013. márc. 7. 13:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Ami nem mindegy, hogy rá lóg vagy rajta is van.

Ha csak rálóg kicsit, akkor a méhnövekedésével a placenta lejön róla. (kb mint egy lufira ragasztas egy pöttyöt közvetlen a szája mellé, és mikor felfújod, a pötty majdnem a közepén lesz már)

ha teljesen rálóg akkor veszélyeztetett terhes is leszel mert, ha csak kicsit kezd el nyilni a méhszáj már vérzel.

gondolom, mert nálad nem csináltak nagy ügyet csak rálóg, ezért ovatosabbnak kell lenni, de pár hét múlva már nem lesz rajta ennyire.

2013. márc. 7. 14:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Az van a papíromra írva, hogy: "mellső falon, mélyen tapad, a belső méhszájat fedi." Ez nem tudom mit takar, de a dokinő azt mondta, hogy még ez változhat, lehet már 2 hét múlva ott sem lesz.
2013. márc. 7. 14:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen problémám van, a 12. héten derült ki úgy, hogy vérezni kezdtem. Szigorúan feküdnöm kellett, meg még most is kényszerpihenőn vagyok, mert még nem mozdult el onnan - de biztatnak, a legtöbb esetben feljebb fog menni magától, ahogy nő a méhünk. Szerintem ha nincs vérzésed, akkor azért a hajmosással nem kell annyira vigyázni, csak tényleg ne erőltesd magad, és ha bármilyen vérzést, pecsételést tapasztalsz, azonnal fekvés! Biztosan feljebb megy majd, türelem!
2013. márc. 7. 16:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Az előző terhességemnél nekem is így volt, mellső falon mélyen tapadt, és fedte a méhszájat. Engem a házasélettől sem tiltottak el, csak annyit mondtak, kíméljem magam, amennyire lehet (volt már 4 kicsi gyerekem, így nem nagyon lehetett). Már be voltunk fizetve egy izraeli tanulmányútra, amit nagyon fájt volna, ha "elbukunk" (jó drága volt). Kiderült, hogy lesz a csoportban egy nőgyógyász is, így végül nyugodt szívvel elmentem. Úgy voltam vele, ha bármi megerőltető lesz, nem fogom csinálni. De végül végigcsináltam az egy hetes túrát, és sem görcsöm, sem vérzésem nem volt, sőt, nem is fáradtam el extrém módon. A 20. hét körül pedig már nem is volt a méhszájon a lepény, így szülhettem természetes úton. Amennyire lehet, kíméld magad, de nem kell 24 órát ágyban feküdnöd!
2013. márc. 7. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!