Mit lehet tenni? Nagyon durva átverés.
kolleganőmnek van egy 26 éves fia. Januárig együtt volt egy lánnyal ( igen lány, mert 15 éves), majd a lány hirtelen szakìtott a fiúval.
Eddig rendben.
Tegnapelőtt felkereste a fiút a lány anyukája hogy beszélni akar vele.
Kiderült hogy mára a lány 28 hetes terhes és október eleje körül szülni fog, ès hogy ő az apa.
Az is kiderült hogy a lány az elejétől kezdve tudta ès meg akarta tartani, és állitólag a terhes anyukája is 1 hete vette észre hogy a lánya akkor már 27 hetes volt!!!!
Hogy lehet ezt megtenni??? Tönkretenni mások életét? Baba élete, apa élete, nagyszülők??
Azt mondták semmilyen kötelezettséggel nem jár ez az apának, segìtsen úgy ahogy a pénztárcája engedi.
Szerintem ez nem ìgy lesz.
Ilyenkor tényleg az apa szüleitől vonják a gyerektartást, mert kiskorú??
Azóta sem térek magamhoz.
*kolleganőmnek.
És még annyi kérdésem lenne hogy jogilag számít ez valamit hogy a fiú tegnap tudta meg és erről írásos bizonyíték is van?
Ki a kiskorú?
Itt senki nem kiskorú a történetben.
A 15 éves leányzó fiatalkorú, de nem kiskorú. Kiskorú akkor lenne, ha még nem lenne 14 éves.
Mit lehet tenni?
Hát az apa, már ha ő az apa, akkor eldöntheti, hogy elismeri-e a gyereket vagy sem.
A gyereket meg a drága leányzónak kell felnevelni, ebben az esetben a saját szülei segítségével. Most ha bírósághoz folyamodik, akkor ott gondolom gyerektartás ügyben intézhet dolgokat, de ebben én abszolút nem vagyok jártas.
Egyébként a leányzónak kell a gyerekről gondoskodnia. Ez esetben nyilván szülői segítséggel. De a saját szülei segítségével, nem az apa szülei segítségével.
A történet több helyen necces szerintem.
Ha januárban szakítottak, és októberben jön a baba, akkor szinte az utolsó találkozáskor eshetett teherbe a lány. Ráadásul egy 26 éves férfi már tudja, hogy egy nő mitől esik teherbe, nem annyira felelőtlen, tehát gondolom, védekezett, bár tudjuk, hogy nincs 100 %-os módszer. Én mindenképp kérnék egy apaságit.
A 26 éves fiú már nem kiskorú, miért vonnák a gyerektartást a szüleitől?
És gyerektartást csak akkor lehet követelni, ha az apa elismeri, hogy övé a baba, tehát aláírja az apasági nyilatkozatot, vagy apasági teszt bizonyítja, hogy ő az apa.
Ja, hogy elírás történt. 16 éves fiúról van szó.
Akkor itt nem tudom, hogy mi a helyzet.
De akkor sem kiskorú a fiú sem. Csak fiatalkorú. Viszont hogy rájuk ilyen esetben milyen törvények vonatkoznak, azt lehet egy ügyvéd jobban meg tudná mondani.
Mit hogyan lehet megtenni? Kivel?
A két fiatal szexelt. Önszántából. Mostan van egy következmény, és igen, a szülőket is érinti. Tanulság: tessenek jobban elbeszélgetni a gyerekkel, hogy hogyan is kéne védekezni rendesen, és akkor nem a GYK-ról tudnák meg, hogy a megszakítás nem védekezés pl. A szülő is hibás.
Válasz: Semmit nem lehet tenni. A gyerek már meglesz, azt fel kell nevelni. A kiskorú gyerekért a szülő a felelős, így hát fizessenek a szülők addig. Korrekt.
Hát itt jön az, hogy a fiu bizony ugyan annyira hibás benne, mert ha kufircol akkor védekezzen ellene.
Hogy a csaj eltitkolta az már másodlagos kérdés.
Hogy a gyerektartást ebben az esetben kinek kell fizetnie nem tudom, de egy normális nagymam ezen nem gondolkodna hanem kifzetné, és 100%san részt venne a baba életében.
Szerintem egyáltalán nem a lány csak a hibás ebben. A fiu élete már akkor el let cseszve mikor nem húzott gumit a kukára. Ha a csaj elmondja is megtarthatta volna. Csak akkor sok sok veszekedés lett volna.
Nem támogatom az eltitkolást, de a fiunak nem az eltitkolás miatt lett rossz.
Közben látom, hogy nem 26, hanem 16 éves
de ebben az esetben is valamilyen módon bizonyítani kell, hogy ő az apa.
És azt még el tudom képzelni, hogy a lány nem szólt a szüleinek hamarabb, bár azt elég nehezen hiszem el, hogy egy anya nem vette észre, hogy a lánya terhes
Hogy lehet ezt megtenni??? Tönkretenni mások életét? Baba élete, apa élete, nagyszülők??
- Milyen ember vagy, hogy a srácot sajnálod?
Én is sajnálom a srácot! A lány már ennyi idősen egy számító liba, mi lesz később? A gyereket még jobban sajnálom, mert az idióta anyja hibájából csonka családban fog nevelkedni.
Ha a kiscsaj akarta a gyereket nevelje is fel, ha meg nem tudja, akkor adja örökbe. Nagy karrier mások nyakára szülni.
Amúgy ilyen esetekben az apát semmire nem kötelezném, számomra ez a szitu egyenlő a zsarolással.
A közvetlen környezetemben volt egy hasonló eset, bár kicsit idősebb szereplőkke, ahol az anyuka még büszke is volt magára, kvazi, hogy inszeminátornak használt a srácot, aztán mikor újabb isteni szikra pattant ki a fejéből akkor bíróságra ment magasabb gyerektartásért. Hozzáteszem, hogy a kisgyerek nevelése jórészt a nagyszülőkre maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!