Terhességi diabétesz kérdés?
Lassú felszívódású szénhidrátokra van szükséged és megfelelő mennyiségben elosztva (érdemes megismerkedni a glikémiás index és a szénhidráttartalom kifejezésekkel, és figyelni őket). Javaslom olvass utána a PCOS/IR diétának, pont ez a lényege, sok hasznos tippet kaphatsz. Ha írsz nekem privit, anyagokat is szívesen küldök :) A 3 óránkénti étkezés már egy jó alap, amire építhetsz, de sok a buktató is. Alapvetően semmi cukor, fehér liszt, mértékkel és csak kis adagban, megfelelő napszakban tej és gyümölcsök, ezekkel is csínyján kell bánni. Én annak ellenére tartom a diétát, hogy nem vagyok terhességi cukros, de inzulinrezisztenciával lettem várandós, ezért adott diéta mellett várom a babát :) Ha van kedved beszélgetni, kérdésed van, tanács kell, vagy csak lelki támogatás, vagy valaki, aki meghallgat, hogy mennyire tele a "bugyor" ezzel, írj nyugodtan! :) Kitartás! :) 22 hetes kismami
érdekes, hasznos linkek:
Szia! Nekem a 31.hét körül ment fel a vércukorszintem, alig néhánnyal, nem volt olyan magas. Diétát kellett volna tartanom, nem tartottam, jól éreztem magamat, egészséges babám született, most sincs gond a cukrommal.
Szerintem próbáld tartani a diétát, de mértékkel, ha azt érzed, nem bírod, egyél több gyümölcsöt, zöldséget, húsfélét, kenyér, tészta, rizs krumpli minél kevesebbet. Bár én nem bírtam...
Szerintem ha megszülsz, minden normális lesz. Terhesség alatt sok minden változik..
Köszi a kedves válaszokat, ma voltam dietetikusnál
hasonlókat mondott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!