Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabétesz gondozásr...

Lejla kérdése:

Terhességi diabétesz gondozásra járok. Mert a terheléses cukrom 8.2 volt. Lent tovább. Hasonló cipőben vki?

Figyelt kérdés
Diétáznom kellett, amit az elején tartottam is, de már mostanában nem birtam.. nagyon szerettem mindig is az édességet és ezt a terhesség alatt még nehezebb megállni.. Egy kontroll alkalmával magasak lettek az eredményeim megint. Reggeli utáni 8.4, ebéd utáni 9.6, vacsora utáni 3.2. A HbA1c mmol/mol 37.0, tehát az teljesen jó. Megint keményen diétázom jobban, mint előtte, mert tudom, hogy ez így nem jó. Azóta a következő eredmények lettek: r.u. 5.4, e.u. 5.6, v.u. 7.4.. Az előzőhöz képest sokat javult, de az orvos mégis inzulint tanácsol! Én nem szeretném, mert tudom, hogy ha tartom a diétát akkor az értékek is jók! Illetve sztem azért nem olyan túlzottan magasak ezek az értékek. Mit tegyek? Mindenképpen fogadjam el? Valaki hasonló cipőben?

#terhességidiabétesz
2013. máj. 21. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:

azt írod, hogy nem bírtad tartani a diétát, utána azt, hogy nem akarsz inzulint mert tudod, hogy ha tartanád....

nyilván ha valaki nem képes tartani a diétát akkor inzulin kéne. magadban kéne eldöntened, hisz a babád egészségéről van szó.

én is diétán voltam 6 hónapig, ki lehet bírni, nekem is 8,2 volt... ha csokira vágytam akkor ettem csokit, de az étel helyett, így nem ment fel a cukrom.

csak magadban kéne ezt lerendezned első körben, annak tényleg nincs értelme, hogy a vérvételre diétázol csak, utána meg felzabálsz mindent :(

2013. máj. 21. 18:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Azért így írtam, mert az elején valóban nem tartottam (kb 1 hét), amit beláttam, hogy így nem jó! Viszont mostmár 3 hete szigorúan számolok mindent és úgy eszek, ahogy kell! Édességet pedig semmit, mert számomra rosszabb kicsit enni, mint nem enni! De mostmár az sem zavar, ha más eszi mellettem, mert tudom, hogy ezt a pár hetet még ki kell birnom és ki is birom! Így viszont mostmár jók az eredményeim és ezért nem szeretném az inzulint.. 36 hetes
2013. máj. 21. 19:04
 3/6 anonim ***** válasza:
én holnap megyek a vérvétel eredményéért. ha kiderül, hogy cukros lettem, honnan tudom, hogy mit lehet enni, mennyit...?
2013. máj. 21. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Miután az orvos megnézte a leletedet és ha valóban magas, akkor elküld diabétesz rendelésre, ahol az ottani orvossal/nővérrel átbeszéltek egy neked való diétát és ott mindent elmondanak.. Mit lehet enni, miből mennyit.. Én kaptam egy diétás kiskönyvet is, amiben minden le van írva!
2013. máj. 21. 19:43
 5/6 anonim ***** válasza:

első vagyok. ja, hogy 36 hetes vagy?

akkor meg tényleg a diétát kéne szigorúan tartani.

az inzulint kórházban állítják meg, pár napig bent kell feküdni, először ott kell csinálni a diétát, szigorú vérvételek vannak és annak függvényében állítják be, majd pár nap utzán az inzulint.

na de ennyi idős terhesen, ha tényleg tartod és úgy jók az értékeid akkor azt mondom felesleges már ez a tortúra!

4 hetet fél lábon is, tudod... :)

de persze az orvossal konzultálj!

2013. máj. 21. 19:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát igen én is így gondolom.. tényleg tartom és ezt már kibirom akárhogy is! Kedden megyek az orvosomhoz és vele fogom megbeszélni, hogy mi is legyen.. Addig is csak érdeklődtem véleményekről..
2013. máj. 21. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!