Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lelkileg hogyan készültök a...

Lelkileg hogyan készültök a szülésre?

Figyelt kérdés
Testileg, elméletileg tudom, mi hogyan zajlik majd, nagyon sokat láttam is, nincsenek meglepő részek. Tudatos vagyok. De lelkileg ti hogyan készültök, készültetek, hogy ne legyen akkora "sokk"? Első baba lesz :) 22hkm
2013. júl. 10. 15:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva sehogy. Nem gondolkoztam rajta, hogy milyen lesz vagy mennyire fog fájni, ezért nem is nem féltem tőle. Tudtam, hogy át kell rajta esni és kész, de én ilyen vagyok, nem szeretek semmin előre idegeskedni.
2013. júl. 10. 15:47
 2/14 anonim ***** válasza:

Osztom az előző véleményt. Elmentem a felkészítő tanfolyamra, és annyi. Ezen túl nem foglalkoztam vele, mert

úgysem tudom előre, mi lesz. Minek idegesítsem magam miatta?

Tényleg túl kell rajta esni, és szerintem nem lehet rá felkészülni.

Én nagyon rosszul tűröm a fájdalmat, valamennyire tartottam is tőle, de saját meglepetésemre nem féltem, nem idegesítettem magam. 2 óra alatt le is ment minden gond nélkül. Foglalkozz valami mással!

2013. júl. 10. 15:50
 3/14 Kerria ***** válasza:

Megmondom őszintén az elsőre lelkileg nem készültem. Az a típus vagyok, aki amíg meg nem tapasztal, addig nem idegeskedek. Szóval az első várandósságomnál tiszta szívvel vártam az egészet. Én is tudtam, hogy fáj. Tudtam ez most két ember küzdelméről szól: az enyémről és a kislányoméról. Bíztam az orvosomban így tudtam, 2 győztes lesz. A kislányom, mert megszületik, és én, mert lesz egy kislányom.

Most 26 hetesen már nem vagyok ennyire derülátó, hisz pontosan tudom mi vár rám. Próbálok arra hagyatkozni, amit nem egyszer hallottam már, hogy a második könnyebb. Remélem nekem is így lesz. :)

Azt gondolom, ha fel szeretnél jobban készülni akkor konzultálj egy szülésznővel/dúlával.

Boldog babavárást!

2013. júl. 10. 15:52
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam mint Te. Nagyszerű "elméleti szakember" :)

Szerintem arra készülj, hogy elképzelhetetlen az érzés.

És arra, hogy meglepetések érhetnek és valószínűleg fognak is érni.

Jó ha van szülési terved, de tudd is elengedni azt, ha éppen arra lesz szükség, így leszel a legfelkészültebb lelkileg. Ugyanis nagy sokk lehet, ha valami nem úgy történik majd, mint ahogy előre eltervezted/képzelted.

Én a második-harmadik szülésemnél tudtam "jól jelen lenni", mondjuk nagy előny volt, hogy tudtam, mire számítsak nagyjából (bár az élet tréfás, nincs két egyforma szülés, meglepetések mindig értek engem is :)

Ami fontos lehet, hogy határozd el, hogy amikor jönnek a fájások, akkor nem szorítod meg az izmaidat és "görcsölsz", hanem próbálj laza lenni. (ha a szád laza, akkro valószínűleg lent is laza vagy, mert a sima izmok összeköttetésben vannak), így sokkal gyorsabban megy a tágulás. És amikor fáj, akkro gondolja arra, hogy ez jó, mert épp akkor halad előre a babád. (Én el is képzeltem ezt).

És bízz magadban, hogy meg tudod csinálni! :)

Szép szülést Neked!

2013. júl. 10. 15:54
 5/14 Kerria ***** válasza:
UUUUh, kedves utolsó, ezt olyan szépen írtad le!!! Köszönöm. Megkönnyeztem :)
2013. júl. 10. 16:01
 6/14 anonim ***** válasza:

Én is első bálozó vagyok (23 h km).. :) És világ életben szerettem, ha mindent látok előre, ha kiszámítható valami.

Így voltam a szüléssel is, sokáig olvasgattam könyveket, fórumokat, kérdezősködtem ismerősöket, rokonokat.

Vicaverza az a tapasztalat, hogy van sok dolog, ami szinte mindenkinél azonos, például a fájdalom. De sok minden más, nem mindenki szenved ugyanannyi ideig, mindenki másképp fárad és biológiai tényezők (sos császár stb) is kereszteb húzhatják az egészet.

Szóval én most már nem foglalkozok vele, lesz majd, ahogy lennie kell. Én semmilyen homeós, málnaleveles, gátmasszázsos hókuszpókuszt nem fogok kipróbálni. Megpróbálok túl lenni rajta, fogom a férjem kezét és reméljük a legjobbakat..

2013. júl. 10. 16:09
 7/14 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Én ittam málnalevél teát és a szülésznőmtől kaptam homeós bogyókat. Ezeket érdemes használni, mert ártani nem ártanak viszont sokat tudnak segíteni. Én az első fájástól számítva 2 óra alatt teljesen kitágultam (nyilván a genetikán is múlik) és összesen 6 óra alatt szültem meg a 3900 grammos fiamat.
2013. júl. 10. 16:14
 8/14 anonim ***** válasza:
A szülésről, magáról a folyamatról vannak könyvek. Ha tudod mi történik akkor nem félsz annyira. Attól fél az ember amit nem ismer. Én olvasnék ilyeneket, ha terhes lennék. Ha félek gondolom, lassabb a tágulási folyamat a stressz miatt.
2013. júl. 10. 16:40
 9/14 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, köszönöm a sok hozzászólást :) valamit rosszul fogalmazhattam meg :) én nagyon jól bírom a fájdalmat, egyáltalán nem félek a szüléstől magától :)

Csak azért azt nem minden nap éli át az ember, hogy életet ad valakinek, aki aztán már mindig vele lesz, akiért felelős lesz. Lelkileg, érzelmileg gondoltam, hogyan készültetek rá? Sokszor elképzeltétek, vagy vajúdás közben kocentráltatok rá? Eszetekbe jutott közben, hogy a baba miket élhet át, hogy érzi magát? Sokszor veszem észre, hogy egy-egy eseményt csak sokkal később dolgozok fel lelkileg. Mikorra vált természetessé az anyaság érzése? Vagy már szüléskor is anyai érzésekkel mentetek és ez nem jelentett gondot?

2013. júl. 10. 16:57
 10/14 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Nekem a vajúdás közben nem volt erőm semmin gondolkodni, mert hát igen, piszkosul fájt, csak arra koncentráltam, hogy kibírjam. Az anyai érzés kialakulásához nálam személy szerint hetek kellettek, aztán biztos van, akit elönt rögtön ahogy meglátja a babáját. Mindenki más ebben is.
2013. júl. 10. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!