Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsa e a babát vagy nem?

Megtartsa e a babát vagy nem?

2009. okt. 16. 20:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
74%
Ha többség azt fújja, hogy még véletlenül se tartsa meg, akkor hódoljon be mások akarata előtt. Én még mindig a "lenézett" kisebbséget képviselem, aki szerint egy megfogant baba élet. Köszönöm a lehetőséget.
2009. okt. 16. 20:37
 2/22 anonim ***** válasza:
85%
A belinket topikban, egyértelműen kiderül, hogy a lány meg akarja tartani a babát. Ha szeretné és mellette áll a családja, miért ne tartaná meg? Egy 18 éves lány is tud felelősen dönteni és nagyon jó anyuka lenni. Nem kor függő.
2009. okt. 16. 20:40
 3/22 anonim ***** válasza:
82%
igazad van,én melletted állok....ha igazán szereti őt is a párja akkor belenyugszik a döntésébe,hogy megtartja a babát.sok sikert a csajszinak.
2009. okt. 16. 20:41
 4/22 anonim ***** válasza:
73%
Ha megtartja a babát és esetleg nem maradnak együtt a barátjával, babával is tud új kapcsolatot kezdeni.
2009. okt. 16. 20:43
 5/22 anonim ***** válasza:
5%
Hát ez nem macska, hogy megtartsa-e vagy sem.
2009. okt. 16. 20:45
 6/22 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem a védekezésre kellett volna jobban figyelni. 18 és 23 éves fiatalnak már lehetne annyi esze, hogy védekezik, mert nem a gólya hozza a kisbabát. Nem hinném, hogy az felelősségteljesen tud dönteni, akinek ebben a helyzetben az öngyilkosság jár az eszében, akármennyire is össze van zavarodva. De legalább az anyukája támogatná, ha megtartaná a babát.

Az én véleményem, hogy ne tartsa meg, ennyi idősen még nem élt semmit, egzisztencia, karrier nulla, a végén valószínűleg úgyis a gyerek sínylené meg...

2009. okt. 16. 22:00
 7/22 anonim ***** válasza:
48%

Ha valaki öngyilkosságon gondolkozik, akkor nem biztos, hogy olyan felelős. Természetesen lehet belőle jó szülő, de a gyerek nem csupán szeretetből él. Tudom sokan lenézik azokat akikat a karrier érdekel, de végső soron ez a gyerek érdeke is. Örökké nem lehet a nagyszülőkön élni. A gyereknek apára is van szüksége.

Valaki írta a másik válasznál, hogy gyógyszerel nem lehet teherbe esni. De lehet, mert nem 100%-os védelem. Mivel egyikőtök sem tervezett gyereket, így gondolom már a baleset előtt is tudtad, hogy nem akar gyereket a párod. Így hát (meg egyébként is) nem kell a fiút szídni, hogy milyen szemét, hogy nem lesz belőle most azonnal tökéletes apuka, meg hogy ő kényszerít abortuszra. Nem, ő csak nem akar gyereket amihez joga van, meg neked is jogod van akarni. Te döntöd el, hogy megtartod-e csak ne kényszeríts másokat, meg ne akarj öngyilkos lenni. Az talán nem a gyerek megölése? Mitől jobb mint az abortusz? Amúgy az igaz, hogy ő is él, de azt nem tudom elfogadni, hogy egyenértékű lenne egy megszületett emberrel, tehát szerintem nem kéne gyilkosságnak hívni.

2009. okt. 17. 00:08
 8/22 anonim ***** válasza:
48%
miert ne lehetne gyereked attol ha most elveteted,ez hulyeseg.Nekem volt 2 missed abortuszom ugyan az az eljaras mint az abortusznal es most varandos vagyok 29 hetes.Ezzel nem azt mondom hogy vetesd el te ill.ti tudjatok.De a baratod annyira jo ember hogy nem talalnal meg egy ilyet haaat ebben ketelkednek hiszen ezt a gyereket ketten hoztatok ossze es most hogy ezt tortent el akarja vetettetni veled a babat szerinted is olyan jo ha a felelosseg elol elmenekul,ilyen embernek en nem is szulnek meg ha most meg gondolna magat akkor sem.szerintem egy 23 eves fiu az meg gyerek nem nott be a feje.
2009. okt. 17. 07:13
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
"Fiatal vagy de nem ez a baj!A baj az,hogy a barátod még nem készült fel az apaságra!Ezért védekeztetek nem???Nem értem miért írják,hogy hagyd el meg,hogy nem lennél vele boldog!Mi is az ő bűne??Hogy ő még nem akar 23 évesen családot és ezt őszintén megmondja??Nektek KETTŐTÖKNEK kell dönteni mi nem adhatunk jó tanácsot!Ha a gyerekhez felnőttél nem értem akkor miért gondolod,hogy egy ilyen fórumon megtudod mit csinálj!!Mi idegenek vagyunk mégis jobb a mi tanácsunk-döntésünk mint azé akit imádsz?Én is voltam hasonló helyzetben én abortuszra mentem pedig akartam nagyon de a barátom 21 évesen nem!Most 30 éves mindenünk megvan,sokat szórakoztunk és én már a felesége vagyok és 20 hetes terhes!Most értettem meg milyen az mikor 2 ember boldog mert bővül a család!Ketten várjuk és ő minden ultrahangon minden vizsgálaton ott van!Az életem nem tette tönkre az abortusz ,bár az az időszak lelkileg nem volt könnyű de az élet kárpótolt!Nagyon boldogok vagyunk és bárhogy is döntesz ezt kívánom nektek is!!"
2009. okt. 17. 08:37
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
07.13!Leírod,hogy a srác még gyerek nem nőtt be a feje lágya és ezzel meg is magyarázod miért nem kell neki gyerek!!De mégis bűnös?????Hogy van ez!!?Te terhes vagy és ha ennyi idősen oda áll eléd a fiad azzal,hogy terhes lett a barátnője pedig védekeztek és ő nem karja mert korán van és még ő is gyerek kíváncsi vagyok mit tanácsolnál a FIADNAK!!!Vagy megkeresnéd a barátnőjét azzal,hogy hagyja el meg,hogy egy "ilyennek" nem érdemes szülni??Persze ha lányod lesz akkor a tanácsod is más lehet!!De ez nem így működik!!Védekeztek és a fiúnak is van beleszólása PONTOSAN AZÉRT MERT MÉG GYEREK!Még a jog sem bünteti akkor te miért??Talán őt is meg kellene hallgatni !!Főleg amikor öngyilkossággal zsarolják!!!!Ez súlyos döntés!!
2009. okt. 17. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!