Megtartsa e a babát vagy nem?
Szerintem a védekezésre kellett volna jobban figyelni. 18 és 23 éves fiatalnak már lehetne annyi esze, hogy védekezik, mert nem a gólya hozza a kisbabát. Nem hinném, hogy az felelősségteljesen tud dönteni, akinek ebben a helyzetben az öngyilkosság jár az eszében, akármennyire is össze van zavarodva. De legalább az anyukája támogatná, ha megtartaná a babát.
Az én véleményem, hogy ne tartsa meg, ennyi idősen még nem élt semmit, egzisztencia, karrier nulla, a végén valószínűleg úgyis a gyerek sínylené meg...
Ha valaki öngyilkosságon gondolkozik, akkor nem biztos, hogy olyan felelős. Természetesen lehet belőle jó szülő, de a gyerek nem csupán szeretetből él. Tudom sokan lenézik azokat akikat a karrier érdekel, de végső soron ez a gyerek érdeke is. Örökké nem lehet a nagyszülőkön élni. A gyereknek apára is van szüksége.
Valaki írta a másik válasznál, hogy gyógyszerel nem lehet teherbe esni. De lehet, mert nem 100%-os védelem. Mivel egyikőtök sem tervezett gyereket, így gondolom már a baleset előtt is tudtad, hogy nem akar gyereket a párod. Így hát (meg egyébként is) nem kell a fiút szídni, hogy milyen szemét, hogy nem lesz belőle most azonnal tökéletes apuka, meg hogy ő kényszerít abortuszra. Nem, ő csak nem akar gyereket amihez joga van, meg neked is jogod van akarni. Te döntöd el, hogy megtartod-e csak ne kényszeríts másokat, meg ne akarj öngyilkos lenni. Az talán nem a gyerek megölése? Mitől jobb mint az abortusz? Amúgy az igaz, hogy ő is él, de azt nem tudom elfogadni, hogy egyenértékű lenne egy megszületett emberrel, tehát szerintem nem kéne gyilkosságnak hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!