Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nem éhgyomri cukrom 9.9...

A nem éhgyomri cukrom 9.9 lett,28 hkm vagyok, ez nagy gáz? Meg vagyok ijedve eddig semmi bajom nem volt

Figyelt kérdés
2013. júl. 4. 13:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A 2 óra elteltével mért érték felső határa 7.8. Valószínűleg terhességi cukorbeteg vagy, de ezt majd a doki megmondja.

Nekem pontosan 7.8 volt az értékem, 160 g-os CH diétára fogtak. Egészen a szülésig így kellett ennem.

2013. júl. 4. 13:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Huh...azért ez nem kevés.

Elirányítanak diabetológiára, ahol összeállítják a diétádat, kontroll alatt tartanak, figyelnek rátok. Ha kell befektetnek, ha kell, inzulint kapsz.

Ne aggódj, jó kezekbe kerültök, semmi baja nem lesz a babának.

2013. júl. 4. 13:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Uristeen ez komoly? Ekkora a baj? Most kaptam egy masik idopontot oda ehgyomrival kell menni :(......a baba most ettol kisebb v nagyobb sulyu lesz varhatoan?
2013. júl. 4. 13:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs kezelve a betegség, akkor nagyobb súllyal születhet...

Ne aggódj, diétával nagyon jól karban tartható ez a dolog. Nekem is diétáznom kellett a lányunkkal, és 3590gr-mal született. Most várjuk a kistesót, már a terhesség elején megcsinálták a cukorterhelést, az jó lett. Ettől függetlenül ismétlik a 24. hét környékén.

2013. júl. 4. 13:23
 5/10 anonim ***** válasza:
AZ tényleg elég magas, de ettől nem kell pánikba esni. Majd kezelik, és akkor nincs semmi baj. Úgy tudom, csak a kezeletlen cukorbetegség esetében szokott nagy súlyú lenni a baba, ha szinten tartják, nem lesz vele semmi gond.
2013. júl. 4. 13:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Lanyok nagyon felek....kulfoldon vok....:( leirom h volt: egesznap ehetten amit akarok, 3 elott 10 perccel megittam az edes lottyot es 4 kor levettek a vert...es igy lett 9.9
2013. júl. 4. 13:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát...nem tudom. Mo.-n éhgyomorra mész, leveszik a vért, megnézik a cukrodat, utána megiszod a cukros lötyit, 2 óra után ismét nézik a vércukrodat.

Reális adatot ad, ha egész nap eszel?

2013. júl. 4. 13:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Az akkor egy ritka furi terhelés...

Itthon reggel kell menni, éhgyomorra, lehetőleg úgy, hogy éjféltől már nem ettél. Csak vizet szabad inni.

Leveszik a vért, azonnal megiszod a cukros lötyit, 2 órát vársz, újra vérvétel.

Nem tudsz hazajönni és itt csináltatni egyet?

Ha terhelés előtt bárki bevágna egy pizzát csokitortával, még magasabb is lenne...(Nem mintha ezt etted volna, csak érted...)

2013. júl. 4. 13:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia. 26- hetes terhes vagyok,a múlt héten vették le a terheléses vért tőlem. Az éh-gyomri 4,5 volt cukros lögy megivása után 2-óra múlva vénából vettek vért ,de annak az eredményét nem tudom, csak ma kaptam egy levelet,hogy mennyek be a kórházba mert utókezelést kell kapnom. 38-éves vagyok azt mondja a védőnő ,hogy csak diétáznom kell. Hétfőn megyek be ambulánsan beszélni a diabetikussal.De azért félek.
2013. júl. 4. 15:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Na ez furcsa nekem is...ha egesznap zabalok aztan fel liter cukros lottyot iszok nana hogy felugrik nem? raadasul a szervezetem nincs hozzaszokva mert csak vizet iszom...de most kaptam meg egy idopontot, ahova ugy kell mint otthon tehat h ejfel utan nem enni nem inni leveszi
2013. júl. 4. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!