Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Éhgyomri cukrom 4,8, a terhelé...

Éhgyomri cukrom 4,8, a terheléses pedig 9,52. Sok ez? Inzulint kapok majd?

Figyelt kérdés
2012. szept. 19. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Az éhgyomri jó, de a terheléses nagyon sok! Szerintem erre már nem elég a diéta, de nem vagyok orvos, nem akarlak ijjesztgetni!
2012. szept. 19. 20:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
10-es volt a kétórás értékem. Diétáznom kellett csak.
2012. szept. 19. 20:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy inzulint kapsz. Orvos és intézmény válogatja. Nekem 8-as volt, de diabetológiára kellett járnom hetente és pisilni, meg vértvétel. Szerintem ez kicsit túlzás volt.
2012. szept. 19. 20:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem 10.02 volt 1 óra után. Csak diétáztam, ráadásul amikor csináltak terhelést az ellenőrzésen (itt már csak zsemle, nem cukros lötty) akkor már jó volt...
2012. szept. 19. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Nagyon magas. Mindenképp kezdeni kell vele valamit.

KEdves utolsó: A zsemlés "terhelés" egy vicc, egy igazi, a szavára valamit is adó orvos nem is értékeli az eredményét. Milyen zsemle, mekkora, milyen lisztből, milyen szénhidrát tartalommal, stb. stb. ?? Ellenőrizhetetlen. Sajnálom, hogy nem vették komolyan a kontrollod. DE a fontos, hogy jól vagytok!

2012. szept. 19. 21:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Én bízom az orvosokban akik kezeltek. Van olyan hely ahol alapból csak a zsemlést csinálják. Szülés után voltam kivizsgáláson, és egy orvos prof. mondta hogy egy kicsit túlzásba viszik a kismamák rémisztgetését.
2012. szept. 19. 21:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanez, mint a 4-es. A kontroll jövő héten lesz, kórházi koszttal, de reggelit magamnak kell vinnem, hogy azzal nézzék meg az értéket, amit én itthon eszek.

A 75 gramm cukor egy óra múlva mindenkinek durva adag, sok helyen nem is vesznek egyórás vért emiatt. Sose fogyasztunk egyhuzatra ennyit.

A kétórásom nekem 7,6 volt. Nekem azt mondták a kórházban, hogy nem jelenthető ki, hogy cukros vagyok, se hogy terhes cukros vagyok, de mivel édesapám 65 évesen gyógyszeres cukros lett, ezért inkább előzzük meg, hogy a babánál kialakulhasson, és ezért fontos a diéta, hogy a nagy hullámokból kicsit csináljon.

2012. szept. 19. 23:01
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem majdnem pont ugyanennyi volt :)

diéta lesz, ha azzal nem megy lejebb a terhelésesed akkor kapsz inzulint

az éhgyomrid szupi, így nem vagy cukorbeteg!

A terheléses meg azért van, mert a szervezeted nem tudja követni a dolgokat, mert most több inzulint kéne termeli, max annyi hogy egyszer valamikor cukorbeteg lehetsz, nekem ezt mondták, de nem biztos hogy leszel csak nagyobb százalékban lehetsz az.

Kb kéthetente kell menni terheléses próbareggelis vérvételre úgy ellenőrzik.

Nekem 180g szénhidrátos diétám volt, semmi olyan amibe cukor van, minimális gyümölcs, és inkább teljeskiőrlés cucc, a tésztás ételeket pedig hanyagold. Hidd el ki lehet bírni, pedig csoki függő vagyok :) szülés után visszaáll minden

2012. szept. 20. 09:59
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ő már 3. baba lesz, első kisfiamnál 7,8 volt a terheléses cukrom, vele diétáznom kellett, második fiamnál nem volt semmi baj, jó volt mindenem. Ez most egy kicsit megijesztett, ennyi nem volt soha, édesapám gyógyszeres cukorbeteg, sajna nagy a valószínűsége, hogy én is az leszek :(

2012. szept. 20. 10:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Egy jó cikk a témában:

[link]

2012. szept. 20. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!