Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Éhgyomri cukrom 4,1, míg a...

Éhgyomri cukrom 4,1, míg a terheléses CSAK 2,9 lett. Ez nem baj?

Figyelt kérdés
Dokim erre azt mondta, hogy jó. Csak azt nem értem, ha egy érték a referencia határon kívülre esik, és arra azt mondják, hogy jó, akkor minek a ref.tartományok?
2012. ápr. 11. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Nézesd meg mással is...

3,3 /3,5 az alsóhatár, vagy nem tudom, de csak ilyen pártizeddel van alatta/ szokott lenni nekem általában /terhelésest nem csináltunk még/ de ez is határértéken kívül van... és mindig mondja az orvosom, hogy ez nem baj de legyen mindig nálam szőlőcukor...

Nekem 3-4 havonta nézik mert gyógyszereket kell szednem így laborba járok. Az elmúlt 5 alkalomból 1x volt jó. De mindig csak pártizeddel voltam alatta.

Szerintem az, hogy ennyire kiesik a ref.hat. kívül nem jó.

Legalábbis én elkezdenék aggódni.

2012. ápr. 11. 20:43
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
A terhesség fiziológiásan inzulinrezisztens állapot, ami inzulintúltermeléssel jár - ez a terhelt cukorértéket akár extrém mértékben is lenyomhatja. A referenciaérték tájékozódási pont, szakembereknek, adott esetben külön kell mérlegelni, terhesség alatt pedig rengeteg laborértékre nem vonatkoztatható az általános referenciatartomány (urea, kretinin, fvs, crp, lymphocita stb, stb.)
2012. ápr. 11. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:

nekem éhgyomri 5,2 lett

a terheléses 3,6

semmi baj nincsen ne beszéld be !

2012. ápr. 12. 10:14
 4/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok, attól, hogy lepontoznak, még igazam van. :)) Ezt sosem fogom megérteni...
2012. ápr. 12. 10:19
 5/6 timszy25 ***** válasza:

Ne izgulj nekem is ilyen alacsony lett és azt mondta az orvos hogy nincs semmi baj.

Éhgyomri volt 4,8 a terheléses 2,9.

2012. ápr. 12. 10:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Én teljesen egyet értek a 2. válaszolóval. És felpontoztam, mert neki van igaza.
2012. ápr. 12. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!