Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudjam, hogy mi számít...

Honnan tudjam, hogy mi számít "kemény" pocaknak?

Figyelt kérdés
Első terhességem,14 hetes múltam,és most is elég feszes a hasam.Sosem tapintottam még terhes pocakot,és ezért nem tudom milyen keménységűtől kell aggódnom.Semmi görcsöm nincs,csak ritkán szurkál,de úgytudom ez a méh tágulásától van.Amúgy három lakója van a pocimnak. :-)
2009. okt. 16. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Gratulálok a 3 babóhoz!

Ha keményedik, olyan kemény, mint amikor egy izmodat megfeszíted. Én akkor érzem a legjobban, ha a hátamon fekszem, mert egyébként ugye ernyedt az ember hasa, de akkor kőkemény csomó, labda.

2009. okt. 16. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
azt meg fogod érezni,ha keményedik a hasad.arra hasonlít,amikor jól teleszed magad és úgy feszít nyom,kellemetlen.ha nagyobbak lesznek a babák érezni fogod,hogy húzódik az egész,és akkor általában picit jobban fáj is
2009. okt. 16. 12:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok az ikrekhez és sok erőt hozzá. Nekem is három gyermekem van, de ők nem egyszerre cseperedtek odabennt.

Amikor azt mondják, hogy keményedik a has, akkor arra az érzésre gondolnak, amikor egyszercsak nehéznek érzed a hasad. Nem görcs, de olyan "kő van bent" érzés. Aztán bizonyos idő után magától el is múlik. Minden nőnek 20 percenként feszülnek meg a máhizmai, ha terhes, ha nem. Ahogy előrehalad a terhesség ezek egyre érzékelhetőbbek lesznek. Mivel neked tripla terhelésnek van kitéve a méhed ezért nálad valószínüleg ez fokozottabb. Akkor szoktak foglalkozni vele, ha gyakori és sokáig tart egy-egy ilyen keményedés. Olyankor magnézium szedését javasolják és a keménydés idején lazítást, pihenést.

2009. okt. 16. 12:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Feszülő érzést fogsz tapasztalni.
2009. okt. 16. 13:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
nekem a párom vette észre, ő szokta megjegyezni, hogy már megint milyen kemény. Én onnan érzem, hogy ha bekeményedik, nagyon kényelmetlenné válik hirtelen a rajtam lévő nadrág dereka, és én ilyenkor úgy érzem, mintha egy ólomgolyó is volna a hasamban, olyan öklömnyi nagyságú.
2009. okt. 16. 13:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló! Igen,én is akkor tapasztalom,ha hanyatt fekszek,ha ülök akkor puhább.A terhesség eleje óta nem dolgozom,lombikom volt.Sokat pihenek fekve a tv előtt,és mostanában kezdett kerekedni a hasam,ezért csak most tünt fel. Feszítő és egyéb érzéseket nem érzek szerencsére!

Többieknek is köszönöm a megnyugtatást!

Minden jót nektek!!!

2009. okt. 16. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!