Honnan tudjam, hogy jósló fájás, valami baj van, vagy menni kell a kórházba?
Figyelt kérdés
Első terhességem és fogalmam sincs, hogy milyen érzés a jósló fájás, milyen görcs vagy fájdalom a normális és mikor nem jósló, hanem "éles" fájás. Légyszi segítsetek nekem ebben! Előre is köszi.
33 hetes kismama
2011. júl. 30. 23:22
1/4 anonim válasza:
Nem igazán a fájdalom erőssége a fontos! Ha 30-40 másodpercig tart el egy fájás és mondjuk 10 percenként vagy 5 percenként ismétlődik akkor indulj a kórházba! A szülésznőm azt mondta ha nem tudom eldőnteni hogy jósló fájas vagy rendes üljek be egy kád vizbe ha jósló elmúlik ha igazi akkor nem! Igy is volt mentem is a kórházba!
2/4 anonim válasza:
A jósló fájás általában rendszertelen(lehet rendszeres is), és ha kicsit járkálsz vagy lezuhanyzol, elmúlik. A valódi fájások rendszeresek. Mérned kell, hogy 2 fájás között mennyi idő telik el. Ha rendszeres, sétától vagy zuhanyzástól nem múlik el, és egyre rövidebb idő telik el 2 fájás között, és egyre erősebb a fájdalom, akkor jön a baba. Nekem nem folyt el a magzatvizem, nem voltak jóslóim, és egyből 4 perces fájásokkal indítottam (először azt hittem jóslók), aztán amikor 2 percesek voltak nem bírtam tovább, mondom ha jósló, ha nem, menjünk a kórházba. Felhívtam a szülésznőmet, hajnal 2-re értünk be, már 3 ujjnyira ki voltam tágulva, egyből mentünk is a szülőszobára. 1/2 4-kor a kezemben fogtam a kislányom. Könnyű szülést kívánok! 2 éves kislány édesanyja
3/4 anonim válasza:
Nekem is első babám lesz és már csak 4 napom van hátra a terhességből. Eddig még nem volt se jóslóm se semmim. Félek is, hogy mi lesz akkor, ha nem veszem észre, hogy ezek már AZOK a fájások.
4/4 anonim válasza:
Én sem tudtam, sőt, nekem nem is az a klasszikus fájásom volt. Mindenki azt mondta, hogy olyan lesz, mint a mensi, csak erősebb. Hát nem olyan volt. Semmi másom nem fájt csak a derekam, de az nagyon durván. Igaz, már napokkal korábban is fájt, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Azt hittem, elfeküdtem, vagy nyomja a baba, mire végre rájöttem mi is ez. Császár lett a vége. Most várom a másodikat, de még mindig bajban vagyok ezzel a kérdéssel. Vajon most megint derék fájás lesz? Vagy valami egész más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!