Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányos kismamák, kérlek,...

Dohányos kismamák, kérlek, válaszolnátok!?

Figyelt kérdés

A barátnőmet szeretném meggyőzni, hogy tegye le a cigit, hiszen babát vár. Az lenne a kérdésem, hogy a dohányzás miként jelenik meg, a méhlepény lesz fekete, vagy a babán is van nyoma? Miként látszik ez? Látja ezt a doki az uh-on is? Milyen nyoma van a szülésnél, születésnél a dohányzás? Valahogy szeretném meggyőzni, és érvek kellenének, azon kívül, hogy káros, mert azt ő is tudja, de konkrét dolgokat szeretnék mondani neki.

Köszönöm a segítséget előre is!

2013. júl. 1. 19:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Én úgy tudom, a leggyakoribb az, hogy koraszülött lesz, azaz szódásszifon szemüveg már egész kicsiként is, később tanulási problémák és - lehet, hogy nincs hozzá köze - de mintha csúnyák lennének...
2013. júl. 1. 19:22
 2/12 anonim ***** válasza:
53%

Nem fog tőle elfeketedni a méhlepény,és az uh sem lát semmit a babán.A cigi olyan káros hatással van,hogy hamarább elöregedhet a méh,ami ugye szülést eredményez.Aktív dohányosoknál ezért áll fenn a koraszülés veszélye vagy az,hogy a baba kisebb súllyal születik.Én 11 hetes babás vagyok,5 éve cigizek.A pozi teszt után a napi fél vagy 1 dobozról,napi úgy kb. 2,max 3 szál cigire váltottam.Ha nem kívánnám akkor nem szívnék még ennyit sem.

Az orvost kérdeztem erről,azt mondta,ha kívánom,akkor ne vonjak el magamtól 1-2 szálat mert az még rosszabb.

A bnőd mennyit szív?Igazából meggyőzni meg amúgyse tudok majd,gondolom a veszélyekről meg ő is tud.

2013. júl. 1. 19:24
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Halvaszülés,koraszülés,szívelégtelenseég,oxigénhiány,légzésiproblémák,idegrendszeri zavarok.....
2013. júl. 1. 19:27
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
8 ev utan tettem le a babam miatt. Nekem ennyit megert mindkettonk egeszsege. Ennyi. Ha valakinek a sajat gyereke nem er meg ennyit, hat inkabb nem is minositem. Itt lehet olvasgatni. [link]
2013. júl. 1. 19:44
 5/12 anonim ***** válasza:
33%
Én is átáltam amint megtudtam,napi 3-4 szálra,mert a hirtelen leszokás nem ment.Állítólag hamarabb előregszik a méhlepény szóval azt látják ultrahangon is mert az érettségét is nézik.Nekem semmi ilyen nem volt,nem lett koraszülött sem 9/10 apgarja lett.Mai napig nincs semmi baja a lányomnak,ez nem azt jelenti hogy nyugodtan lehet dohányozni csak nekem kellett egy kis idő míg letettem.
2013. júl. 1. 19:46
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
sokszor nincs rögötn baj csak késöbb pl asztma vagy tüdő elégtelenség.
2013. júl. 1. 19:57
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
Két anyukáról tudok aki dohányzott terhesség alatt az egyiknek szívbeteg lett a gyereke.
2013. júl. 1. 19:58
 8/12 anonim ***** válasza:
37%
Én egy anyukát ismerek, aki dohányzott a terhesség és a szoptatás alatt is, születése után a gyerek folyamatosan hányt, fájt a hasa, lassan fejlődött, idegrendszeri zavari voltak, még jelenleg is mind szellemileg mind testileg jóval fejletlenebb hasonló korú társainál.
2013. júl. 1. 20:35
 9/12 anonim ***** válasza:
37%
Szégyellje magát,aki a baba egészsége érdekében sem tudja a cigit letenni!
2013. júl. 1. 22:16
 10/12 anonim ***** válasza:
Itt kezdődne a felelősség.Elég szomorú ha valakit úgy kell győzködni hogy ne gyújtson rá mert árt a gyereknek.1-2 szál cigit sem lenne szabad elszívni.14 éves koromtól kezdve cigiztem, most 27 vagyok és a 7. hónapban járok.Amikor megtudtam hogy terhes vagyok azonnal leraktam.Ki lehet bírni.Mindenki döntse el maga, hogy kibírja cigi nélkül vagy esetleg lesz egy beteg gyereke akit egy egész életen át gondozhat.
2013. júl. 2. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!