A barátnőmet szeretném meggyőzni, hogy tegye le a cigit, hiszen babát vár. Az lenne a kérdésem, hogy a dohányzás miként jelenik meg, a méhlepény lesz fekete, vagy a babán is van nyoma? Miként látszik ez? Látja ezt a doki az uh-on is? Milyen nyoma van a szülésnél, születésnél a dohányzás? Valahogy szeretném meggyőzni, és érvek kellenének, azon kívül, hogy káros, mert azt ő is tudja, de konkrét dolgokat szeretnék mondani neki.
Én úgy tudom, a leggyakoribb az, hogy koraszülött lesz, azaz szódásszifon szemüveg már egész kicsiként is, később tanulási problémák és - lehet, hogy nincs hozzá köze - de mintha csúnyák lennének...
2013. júl. 1. 19:22
2/12 anonim válasza:
Nem fog tőle elfeketedni a méhlepény,és az uh sem lát semmit a babán.A cigi olyan káros hatással van,hogy hamarább elöregedhet a méh,ami ugye szülést eredményez.Aktív dohányosoknál ezért áll fenn a koraszülés veszélye vagy az,hogy a baba kisebb súllyal születik.Én 11 hetes babás vagyok,5 éve cigizek.A pozi teszt után a napi fél vagy 1 dobozról,napi úgy kb. 2,max 3 szál cigire váltottam.Ha nem kívánnám akkor nem szívnék még ennyit sem.
Az orvost kérdeztem erről,azt mondta,ha kívánom,akkor ne vonjak el magamtól 1-2 szálat mert az még rosszabb.
A bnőd mennyit szív?Igazából meggyőzni meg amúgyse tudok majd,gondolom a veszélyekről meg ő is tud.
8 ev utan tettem le a babam miatt. Nekem ennyit megert mindkettonk egeszsege. Ennyi. Ha valakinek a sajat gyereke nem er meg ennyit, hat inkabb nem is minositem. Itt lehet olvasgatni. [link]
2013. júl. 1. 19:44
5/12 anonim válasza:
Én is átáltam amint megtudtam,napi 3-4 szálra,mert a hirtelen leszokás nem ment.Állítólag hamarabb előregszik a méhlepény szóval azt látják ultrahangon is mert az érettségét is nézik.Nekem semmi ilyen nem volt,nem lett koraszülött sem 9/10 apgarja lett.Mai napig nincs semmi baja a lányomnak,ez nem azt jelenti hogy nyugodtan lehet dohányozni csak nekem kellett egy kis idő míg letettem.
2013. júl. 1. 19:46
6/12 anonim válasza:
sokszor nincs rögötn baj csak késöbb pl asztma vagy tüdő elégtelenség.
2013. júl. 1. 19:57
7/12 anonim válasza:
Két anyukáról tudok aki dohányzott terhesség alatt az egyiknek szívbeteg lett a gyereke.
2013. júl. 1. 19:58
8/12 anonim válasza:
Én egy anyukát ismerek, aki dohányzott a terhesség és a szoptatás alatt is, születése után a gyerek folyamatosan hányt, fájt a hasa, lassan fejlődött, idegrendszeri zavari voltak, még jelenleg is mind szellemileg mind testileg jóval fejletlenebb hasonló korú társainál.
2013. júl. 1. 20:35
9/12 anonim válasza:
Szégyellje magát,aki a baba egészsége érdekében sem tudja a cigit letenni!
2013. júl. 1. 22:16
10/12 anonim válasza:
Itt kezdődne a felelősség.Elég szomorú ha valakit úgy kell győzködni hogy ne gyújtson rá mert árt a gyereknek.1-2 szál cigit sem lenne szabad elszívni.14 éves koromtól kezdve cigiztem, most 27 vagyok és a 7. hónapban járok.Amikor megtudtam hogy terhes vagyok azonnal leraktam.Ki lehet bírni.Mindenki döntse el maga, hogy kibírja cigi nélkül vagy esetleg lesz egy beteg gyereke akit egy egész életen át gondozhat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!