Terhességi cukor problémáim?
4, 10. vagyok. Újra megnéztem az általad leírt étrendet. Ami biztosan hiba, hogy pótvacsorára már nem szabadna gyors szénhidrátot (zsemle, tej, kefír, stb.) fogyasztani, mert az hirtelen megemeli a vércukrot, ami az éjszakai csökkent inzulintermelés miatt nehezen is bomlik le. Ugyanezért nehéz beállítani a reggeli étrendet is, mert akkor a legkevesebb a szervezetben az inzulin. Ezért reggelire is célszerű lassú szénhidrátot fogyasztani. Én úgy láttam, hogy viszonylag sok gyors szénhidrátot fogyasztasz, és nem akkor, amikor azt célszerű lenne. (tízórai és uzsonna)
Szerintem kérdezz rá a diabetológusnál a lassú és gyors szénhidrátok megosztására.
Ami még feltűnt, bár ez csak két nap leírása volt, hogy nem igazán fogyasztasz zöldségféléket: paprika, paradicsom, uborka stb. Ezenkívül a főétkezéseken mindig kellene fehérjét is fogyasztani (sonka, hús, sajt) Jól beilleszthető a diétába a tojás is.
Ha gondolod írj privit, amiben megadod az e-mail címed, és tudok küldeni neked táblázatokat és mintaétrendet is. (igaz, ez 160 CH-s, de azt könnyű kiegészíteni a 200-asra.)
Én sajnos nem terhességi cukros vagyok, nekem életem végéig ezt a diétát kell tartanom, úgyhogy fel a fejjel, ez csak átmeneti állapot nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!