Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor problémáim?

Terhességi cukor problémáim?

Figyelt kérdés
Terhességi cukros vagyok, néha újonnan bevezetett ételeknél 7-8 közé megy fel a cukrom, 60 perces mérés után, pedig 7 alatt kell lennie. Ha 1-1 ilyen érték van mondjuk egy héten, az nagy problémát okoz a babámnál?
2013. jún. 27. 22:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Azért cserélték fel, mert a reggeli 40 gramm CH-ra 8-9-10 értékeim lettek, a tízórai 20 gramm után pedig 5-6 közötti. A diabetológus szerint a reggeli értéket nehéz beállítani mert még nem indul be "rendesen" az inzulintermelés stb.; Szerintem hétfőn bemegyek a diabetológiára, meglátom mit mondanak mert nagyon idegesít ez az egész. Lehet hogy inzulin kellene és nem is lehet beállítani nekem rendesen, de akkor miért húzzák? Aggódok a kislányomért, hogy probléma lesz. A lassú-gyors CH megoszlásra nem is kaptam tanácsot.
2013. jún. 29. 14:52
 12/16 anonim ***** válasza:

4, 10. vagyok. Újra megnéztem az általad leírt étrendet. Ami biztosan hiba, hogy pótvacsorára már nem szabadna gyors szénhidrátot (zsemle, tej, kefír, stb.) fogyasztani, mert az hirtelen megemeli a vércukrot, ami az éjszakai csökkent inzulintermelés miatt nehezen is bomlik le. Ugyanezért nehéz beállítani a reggeli étrendet is, mert akkor a legkevesebb a szervezetben az inzulin. Ezért reggelire is célszerű lassú szénhidrátot fogyasztani. Én úgy láttam, hogy viszonylag sok gyors szénhidrátot fogyasztasz, és nem akkor, amikor azt célszerű lenne. (tízórai és uzsonna)

Szerintem kérdezz rá a diabetológusnál a lassú és gyors szénhidrátok megosztására.

Ami még feltűnt, bár ez csak két nap leírása volt, hogy nem igazán fogyasztasz zöldségféléket: paprika, paradicsom, uborka stb. Ezenkívül a főétkezéseken mindig kellene fehérjét is fogyasztani (sonka, hús, sajt) Jól beilleszthető a diétába a tojás is.

Ha gondolod írj privit, amiben megadod az e-mail címed, és tudok küldeni neked táblázatokat és mintaétrendet is. (igaz, ez 160 CH-s, de azt könnyű kiegészíteni a 200-asra.)

Én sajnos nem terhességi cukros vagyok, nekem életem végéig ezt a diétát kell tartanom, úgyhogy fel a fejjel, ez csak átmeneti állapot nálad.

2013. jún. 30. 12:10
 13/16 anonim ***** válasza:
7-es vagyok: elnézést, én is azt akartam írni, hogy gyorsat nem szabad pótvacsira enni. A tejterméket (ami naponta 4dl tej, vagy ennek megfelelő joghurt) az uzsonnánál, és a vacsinál célszerű elosztani.
2013. jún. 30. 13:08
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Jelentkezni fogok! Kaptam mintaétrendet, de ott pl. reggelire 2 dl tejet ír, a diabetológus pedig csak tízóraitól ajánlja a tejet, így már teljesen össze vagyok zavarodva. Ráadásul estére is tejet és zsömlét javasoljon hogy "kitartson reggelig" és alacsonyabb legyen a cukrom. Nem tudom mi a jó már, lehet hogy egyszerűbb lenne az inzulinra áttérni ebben a nagy zavarban, hátha a babának is jobb lenne.
2013. jún. 30. 15:37
 15/16 anonim ***** válasza:
Sajnos sok kórházban összekeverik a terhességi diabétesz és a 2-es típusú diabétesz gyógykezelését.
2013. jún. 30. 18:10
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom jól értelek-e, de én is gondoltam rá hogy cukorbeteg voltam már korábban is. Viszont ezt rögtön meg is tudtam cáfolni, mert a férjem túlsúlya miatt úgy 1 éve vettünk vércukormérőt (rá akartam ijeszteni ami sikerült is ) , és néha méregettem magamnak is terhesség előtt a cukrom, és jó értékeim voltak.
2013. jún. 30. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!