Terhességi cukor problémáim?
Nem túl jó az biztos. Nagyon ritkán ennyitöl nem lesz baja, de ne hetente szerintem. Mitől ment fel a cukrod?
A tartósan magas cukor okoz bajt. Ha a Te vércukrod megugrik, ezt a baba is érzékeli mert hozzá is jut, az Ő hasnyálmirigye is termeli az inzulint. Ha tartós a folyamat és a pici hasnyálmirigye erre áll rá szülés után leesik a vércukra és az nagyon nagy gondot, bajt tud okozni.
Néha egy kis bűnözés elmegy (pl Karácsonykor egy szelet süti), de mindent meg lehet már csinálni otthon úgy, hogy ne emelje a vércukrot.
Kitartás. Minden jót! 3 gyerkőcös anyuci (mind 3 terhesség alatt terhességi cukrom volt)
Én is cukros vagyok, de nekem nem kell otthon méregetnek. Csak tartanom a diétát. Mondjuk a kontroll vérvételen már normális volt az érték, lehet, hogy ezért nem kell.
Próbálom én is betartani, nem midig sikerül, de akkor korrigálom.
Igen, leírom.
Eredetileg 180 grammos CH diétát írtak ki a 26.héten, 3 hét múlva kontroll volt, ahol az előző napi vizeletgyűjtés eredménye az lett, hogy a nappali vizeletben aceton ++, az éjszakai eredménye aceton +++. A reggeli étkezés utáni cukrom pedig 8-9, sőt 10-es értéket is elért a saját cukormérőmmel. Ezután felemelték a CH napi adagomat 200 grammra, azt mondta a doktornő hogy az aceton "éhezés" miatt van, ezen kívül reggeli 40 g és tízórai 20 g meg lett cserélve, így reggeli lett 20 g és tízórai 40 g. A doktornő azt mondta hogy nem gondolja hogy ezt inzulinnal kellene megoldani. Pótvacsorára mindig natúr joghurtot vagy kefírt ettem korpovit keksszel, ezt nem javasolták, inkább zsömlét vagy tejet, hogy reggelig kitartson a "cukrom".
Tegnapi étrendem:
R.: tönköly pirítós vajjal 20gramm vc.: 6,3
T.: tönköly kenyér, margarin, sonka, paprika, kávé 1 dl tejjel 40 g vc.: 6,6
E.: Natúr csirkemell, rizs, natúr joghurt, 1 dl tej 50g vc.: 6,4
U.: cukormentes cukiból somlói, eper, 30 g Vc.: 7,2
V.: Teljeskiörlésű rozslisztből készítettem pizzát kb. 40 g Vc.: 6,5
PV.: 1/3 zsömle, 2 dl tej 20 g vc.: - nem mérem este, alszom
Néha a reggeli 20 grammtól is 7,5 a cukrom!!! Pl. pár napja:
R.: tönköly pirítós vajjal (20 g) 7,5!!!
T.: tönköly szendvics, vaj, sonka, 2 sárgabarack (40g) 8,5!!!
E.: lecsó, cseresznye, kávé tejjel, eritrittel (50g) 6,7
U.:3 dl kefír, 6 db stop keksz (29 g) 6,0
V.: tükörtojás, sajt, sütve bacon, kevés tönkölykenyér, eper (35 g) 5,6
Pv.: zsömle tejjel (20g)
Szia!
Nekem pótvacsira nem lehetett lassú CH-t enni. Én a tönköly kenyeret is lecserélném. Nem írtad az éhgyomri értékeidet.
4-es vagyok. A teljes kiőrlésű tönkölykenyeret nem kell lecserélned, az egyik legjobb választás. Amit én a diétádban nem értek, hogy miért cserélték fel a reggeli és a tízórai CH bevitelt, illetve kicsit furcsa a gyors-lassú szénhidrát elosztása is. Ennek lényege ugyanis az lenne, hogy megközelítőleg egyenletes maradjon a vércukorszint, ne forduljanak elő nagyobb kiugrások. Este pl. már célszerű csak lassú szénhidrátot fogyasztani, ahogy reggelire is. Ezenkívül jó kerülni mindent, ami fehérlisztet tartalmaz, rizsből is a barnát kell előnyben részesíteni.
Én azt gondolom a leírtak alapján, hogy a lassú-gyors CH fogyasztással van a gond (mikor, mennyi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!