Szerintetek indokolt a császár?
Sziasztok!
Az egész terhességem mintaszerű volt, tökéletesen egészséges a babám. Igaz, terhességi diabéteszt állapítottak meg, de kordában tarthatóak az értékeim a diétával.
Ebben a nagy melegben pedig dagad a lábam. Pár hete még esténként lement, de ha éjszaka meleg volt, akkor nem. Most a rosszabb időben nem olyan vészes, de így is dagad. Ezen kívül a vérnyomásom kúszik fel, ma 137/95 volt. Az alsó érték miatt vérnyomáscsökkentőt írtak fel.
Ma a terhesgondozáson a doki választás elé állított: vállalom a császármetszést, vagy aláírok egy papírt, hogy vállalom a kockázatot és megpróbálom a természetes szülést.
Ha a fent felsoroltakon kívül nincs semmi bajom, szerintetek indokolt a császár?
Jövő hét péntekre vagyok kiírva.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Én úgy gondolom, hogy érdemes lenned megkérdezni más orvost is! Én rettenetesen sajnálnám, ha lemaradnék a szülés élményéről pusztán óvatosságból. ha egyértelmű a helyzet, akkor egyértelmű, az nem kérdés, de ez esetben...
Nem gondolom, hogy a dokinak egyszerűbb a császár, de tény, hogy mostanában minden füttyentésre megy a műtét, mert kikapják, és sokkal kevesebb kockázattal kell számolni, mint hüvelyi esetén.
Persze az anyánál, nem, hiszen nem mindegy, hogy műtenek vagy ad abszurdum a parkolóban is ki tudom nyomni, bár nem ideális, de hány ilyen esetet ismerünk..
Szóval én nagyon császár ellenes vagyok AKKOR, ha nem életmentő. Kérdezz meg mást is, nem kerül semmibe, de nem mindegy, hogy milyen élmény vár Rád
Igen, a kihagyott élményt én is sajnálnám, szeretném, ha legalább az elsőt átélhetném, a többi nem számít.
A doki nem választott egyébként, ő a nőgyógyászom és terhesgondozóm, de szülni ügyeleten szeretnék. Persze ha császárra kiírna, akkor választott lenne.
Egyébként kicsit lement a vérnyomásom, néha pedzegeti a 140/90-et, de hátha lejjebb nyomja még a gyógyszer, most reggel 129/85 volt.
Még egy mentő ötlet jutott eszembe: az EDA! Leesik tőle a vérnyomás!!! Ja, és dehogy lesz mindegy az élmény másodjára... a másodikat várom, és előre sírok, ha belegondolok, hogy most esetleg nem tudom azt átélni, mint először...
Szurkolok, hogy Neked is sikerüljön!!! :)
Sziasztok!
Köszi a tanácsokat. A vérnyomásom rendeződni látszik, így megegyeztünk a dokival, hogy elindulunk természetes úton, aztán majd lesz, ami lesz.
Ha annyira indokolt lenne a császár a dokid biztos nem megy bele ilyen könnyen a természetes szülésbe! Ahogy már írtam "biztonsági játékot játszik". Az meg hogy abban a forróságban magasabb lett a vérnyomásod szerintem normális,mást is megviselt!
Könnyű és gyors szülést kívánok!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!