Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek indokolt a császár?

Szerintetek indokolt a császár?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egész terhességem mintaszerű volt, tökéletesen egészséges a babám. Igaz, terhességi diabéteszt állapítottak meg, de kordában tarthatóak az értékeim a diétával.

Ebben a nagy melegben pedig dagad a lábam. Pár hete még esténként lement, de ha éjszaka meleg volt, akkor nem. Most a rosszabb időben nem olyan vészes, de így is dagad. Ezen kívül a vérnyomásom kúszik fel, ma 137/95 volt. Az alsó érték miatt vérnyomáscsökkentőt írtak fel.

Ma a terhesgondozáson a doki választás elé állított: vállalom a császármetszést, vagy aláírok egy papírt, hogy vállalom a kockázatot és megpróbálom a természetes szülést.

Ha a fent felsoroltakon kívül nincs semmi bajom, szerintetek indokolt a császár?

Jövő hét péntekre vagyok kiírva.

Köszönöm a válaszokat előre is!

2013. jún. 26. 17:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem indokolt és én inkább a császárt választanám ebbe az esetbe :(
2013. jún. 26. 17:29
 2/15 anonim ***** válasza:
Ha jól értem az orvos szerint indokolt a császár. Ebben az esetben én saját felelősségre (felelőtlenségre) nem mernék a hüvelyi szüléshez ragaszkodni. Az más kérdés, hogy nem tudom mi indokolja a császárt. A vérnyomásod? Mert a terhességi cukor biztos nem.
2013. jún. 26. 17:31
 3/15 A kérdező kommentje:

A cukrot is felhozta, mert biztos nagy lesz a baba. Két hete 2500g-ra mérték.

Másrészt tart a toxémiától, de sem ma, sem máskor nem volt fehérje a vizeletemben.

2013. jún. 26. 17:33
 4/15 anonim ***** válasza:

Én bíznék az orvosomban. Nem véletlenül javasolja a császárt. A vérnyomás alattomos dolog, vajúdás, szülés közben egy pillanat alatt az egekben lehet. Ha pedig valamelyikőtöknek valami baja lesz, nem lehet reklamálni és visszacsinálni, hogy te nem így akartad...

Az a lényeg, hogy egészséges kisbabád jöjjön a világra és te is a lehető legkevesebb komplikációval úszd meg.

2013. jún. 26. 17:37
 5/15 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Én 1-es típusú cukorbeteg vagyok, napi 4 inzulinnal, de még ez sem indok a császárra, nemhogy a terhességi diabétesz. Az semmi. Van olyan ismerősöm, aki inzulinpumpával szült természetes úton. Ha tartottad a diétát, akkor a baba sem lesz nagyobb, mint egyébként. A lányunk 3100 gr-al született a 40. hét elején.
2013. jún. 26. 17:41
 6/15 anonim ***** válasza:
Én is cukros voltam és programozott császárral szültem.Nem kockáztatnék,én követtem az orvosutasításait!
2013. jún. 26. 17:50
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem itt az orvos biztonsági játékot játszik! Mert sem a cukor,sem a baba esetleges nagy súlya nem indokolja a császárt(hacsak nincs téraránytalanság).

Anno a terhességem elején én is vérnyomáscsökkentőt szedtem,igaz cukros nem voltam(bár a terhelés 7,8lett a második),és a lányom végig jóval nagyobb volt az átlagnál mégsem állított az orvosom döntés elé. 4950g született végül.

Az más dolog hogy mégis császárral született,de az ok elsődleges fájásgyengeség volt! 18órát vajúdtam.

Bárhogy is döntesz a lényeg az hogy egészséges legyen a baba!!!:)))

2013. jún. 26. 17:52
 8/15 anonim ***** válasza:

Én is az utolsó kedves válaszolóhoz csatlakoznék azzal, hogy a többiknek is teljesen igaza van abban, hogy ésszerűtlen felelősségvállalásba ne fogj!

Én azt tenném a helyedben - az orvossal egyeztetve -, hogy belefognék a spontán szülésbe, és bármi adódik, ott a sürgősségi császár lehetősége! Azt 10 percen belül meg tudják csinálni!

Nekem pl. placenta praeviám van, de még így is azt mondja a doki, hogy ha még egy centit odébb csusszan a méhszájról a méhlepény, megpróbálkozunk a spontánnal, és csak utána a császár, ha bármi komplikáció adódik!

PEDIG: placenta praeviában a mama elvérezhet, a baba megfulladhat (ne is beszéljünk róla!!), mégsem mondta egyértelműen, hogy császár.

A szülésben benne vannak nagy kockázatok még totál sima esetben is!

Miután megszültem két éve közölte az orvos, hogy nem sok híjja volt, hogy ott maradjak az asztalon: nem vált le magától a lepény. Ez náluk évente kétszer fordul elő.

Az egyik éppen előttem egy héttel... Annak a nőnek az életét 30 egység(!) vér mentette meg! Szóval nem egyszerű dolog a szülés, de szerintem sem indokolt feltétlenül cukor és vérnyomás miatt kizárni a spontán szülés lehetőségét.

Mindkét dolgot szépen karban tudják tartani, akár azonnal adott intravénás szerekkel... szóval közvetlen életveszély nem fenyeget emiatt.

A doki biztosan fél, hiszen két élet lesz a kezében, de számára ez ugye mindennapos...

2013. jún. 27. 08:25
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ.

Kedves utolsó: pont a bennem kavargó gondolatokat írtad le.

Ma beszaladtam a védőnőhöz, hogy konzultáljak vele. Azt mondta, hogy sem a cukor, sem a lábdagadás (ami mára teljesen lement az időnek köszönhetően) nem indokolja a császárt, viszont a magas vérnyomás okozhat gondot számomra, hiszen nem mindegy, hogy 100-ról 150-re, vagy 150-ről 200-ra megy fel.

Viszont azt is elmondta, hogy ha a vérnyomáscsökkentő segít, akkor már úgy kell kezeljenek, mintha nem lenne magas a vérnyomásom, tehát akkor már egyáltalán nem lesz indokolt a császár.

2013. jún. 27. 11:10
 10/15 anonim ***** válasza:
En biznek az orvosomban. Hiszen azert valasztottam. Nekem mar volt ket csaszarom es biztosan mondhatom, hogy a csaszar nem konnyebb a dokiknak, nem azert valasztjak. Ha nem bizol az orvododban, akkor kockaztatsz, mert o ezt tanulta, erre eskudott fel, a legjobbat akarja neked, a babsnak ezzel szemben te eloszor szulsz. En egyszet sem biraltam felul a dokim dobteset. A 3.babamat is nala szulom teljes biztonsagban erzem magam.
2013. jún. 27. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!