Mi a megoldás? Táppénz?
No, kedves Kérdező, akkor tessék a sarkadra állni! Mondd meg neki kedvesen, de határozottan, hogy te be szeretnéd kapcsolni a légkondit, mert nem vagy hajlandó 30 fokban ülni, egy babával a pocidban, és te már rosszul vagy. Hozzá kell tenni, hogy ez nem kérés, ez kijelentés, és számodra ebben a felállásban nem érv, hogy nem tetszik neki a légkondi szaga. Ha a sarkadra állsz, és határozott vagy, szerintem, eszébe sem fog jutni, hogy ellenkezzen. Ha meg igen, akkor mondd meg neki, hogyha nem tetszik neki a légkondi használata, menjen a főnökötökhöz árulkodni. Nyilván csak dekor elem a légkondicionáló.
Nem tartom valószínűnek, hogy ezek utána probléma lenne. Mindazonáltal 3 fok (de még 5 fok sem) kompromisszum nem a világvége. Ha normálisan és megértőn reagál, korrektül felajánlhatod, hogy amint lehűl a helyiség annyira, hogy viselni tudd, kikapcsolod, és nem járatod állandóan.
Kitartás!
31 hkm
Beszélni már próbáltam vele, eredmény, sértődés, duzzogás.
Alapvetően nem a meleg a baj, hanem hogy rosszul érzem magam tőle. A 12 heti genetikai vizsgálat előtt nem szeretném elmondani itt senkinek.
Köszönöm mindenkinek, az együttérzés miatt máris jobb. :)
Az is nehéz egyébként, hogy titkolóznom kell.
Sajnos én sem bírom.
Itthon is van, de nem tudom bekapcsolni, mert iszonyú fejfájásom lesz tőle :-(
Lehet ő sem bírja.
13. vagyok
Igazából, ha van baba, ha nincs, a közös munkaterületnél alkalmazkodni kell. Neked is, neki is. Nem úgy működik, hogy a kollegina/kolléga orra miatt te majd elájulsz a hőségtől. Azért a kettő súlya merőben más. Ha emiatt megsértődik, hát kedves egészségére, duzzogjon, legyen morcos, még ez sem egy kategória azzal, hogy a kollégám elájul a melegtől. Hisztivel nem lehet eredményeket elérni. Én a helyedben bekapcsolnám, ha kikapcsolja, visszakapcsolnám, és szólnék, hogy nagyon melegem van, így nem tudok dolgozni. Amint hűvösebb lesz, lekapcsolom. De azért érdekes egy kolléga lehet, ha ennyire nem bírja a légkondi szagát, mivel ma már a tömegközlekedés egy része, és a boltok java része légkondicionált. Ezek szerint oda se megy be, mert büdös van?
Ha egészségügyi oka van rá, akkor azt kell mondani, de szerintem, akkor is hajlani kell a kompromisszumra és nem kategorikusan elzárkózni.
Én például nagyon fázós voltam, egy kedves kollegina pedig alig bírta a meleget. Kiegyeztünk: tartjuk a légtérben a 21 fokot, ez normális hőmérséklet, ezen felül pedig én jobban felöltözöm, ő pedig nem öltözik olyan vastagon. Békében és egyetértésben viseltük a telet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!