Kontaktlencsében vagy szemüvegben szüljek?
Figyelt kérdés
-3 és -3,5-es a szemem, tehát nem olyan nagyon vészes. Kontaktlencsét hordok, de a szemész azt javasolta, hogy szüléskor inkább viseljek szemüveget a nyomás vagy az esetleges komplikációk miatt. De szemüvegben még tévézni sem szeretek, valahogy kényelmetlennek érzem, és a látásom is korlátozottabb. Mit tanácsoltok? Esetleg van valakinek tapasztalata ezügyben?2009. okt. 10. 09:29
11/12 anonim válasza:
Nekem az orvos és a szemész is azt mondta, hogy lencsében nem ajánlatos szülni.
Én szülés előtt 1 héttel már bent feküdtem a kórházban. Volt amikor beraktam a lencsét, de általában szemüvegben voltam. Szerencsére. NST vizsgálat közben elment a babám szívhangja, így azonnal toltak a műtőbe. Olyan állapotban voltam, úgy remegtem, hogy legalább 5 perc lett volna, mire kiszedem a lencsét. És még a szemüvegemet is levették. -4,5 mindkét szemem, elképzelhetitek mit láttam.
12/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok választ! Jó tudni, hogy nem csak engem érintő kérdésről van szó. Valószínűleg bemegyek lencsében, aztán majd meglátom. Férjem is velem lesz, szerintem adott esetben gyorsan tudok szemüvegre váltani a segítségével, ha úgy adódna.
2009. okt. 11. 08:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!