Lehet kontaktlencsében szülni, vagy csakis szemüvegben?
Figyelt kérdés
Eddig nem is tudtam, hogy még az sem mindegy a szülésnél,hogy hány dioptriás a szemed. Az enyém -2.75-ös mindkettő. De én kontaktlencsét hordok. Tudja valaki hogy lehet-e abban szülni, vagy inkább csak szemüvegben?
2010. máj. 14. 10:12
1/10 anonim válasza:
Lehet abban is szülni, sok helyen rá se kérdeznek, bent van-e... A szülésnél nem a dioptria számít, hanem a szemfenék állapota! Lehet, hogy bár kisebb a dioptria, de fenyedethet a retinaleválás, akkor nem szoktak sima szülést megkockáztatni, de fordítva is érvényes a dolog, magas dioprtiával is lehetséges a sima szülés... http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=83&keres..
2010. máj. 14. 10:17
2/10 anonim válasza:
Én a háromból kettőt szemüvegben, egyet kontaktlencsében szültem (mindkét szemem 3-as). Lehet, hogy most is lencsében fogok szülni.
37+2 kismama
2010. máj. 14. 10:46
3/10 anonim válasza:
Én szemüvegben szültem!
2010. máj. 14. 11:05
4/10 anonim válasza:
Nem a dioptria számít, az mindegy mennyi.
Én szemüvegben szültem, mert nem mertem kontaktlencsében. Féltem, hogy elcsúszik, alámegy valami, vagy hirtelen császár lesz a szülés vége... Igazából a vajúdás alatt a szemüveg sem volt rajtam. Amikor kibújt a babám, akkor tette rám a férjem, hogy én is lássam :)
Tolófájások alatt erősen csukva kell tartani a szemet és úgy nyomni. Amilyen az én formám, biztos akkor ragadt volna fel a szemhéjamra a k.lencse.
Biztonságosabb és kényelmesebb nélküle szülni.
2010. máj. 14. 13:13
5/10 anonim válasza:
SZia! Én is kontaklencsében szültem, de nekem Night&Day típus van, így itthon is egy hónapig bent van (éjszaka is), így akár császár esetén sem lett volna gond.
2010. máj. 14. 13:20
6/10 anonim válasza:
szia!
én kontaktlencsében szültem. előtte kérdeztem a szemészemet, ő mondta, ogy régebben volt szokás, hogy nem engedték természetesen szülni azokat, akiknek olyan volt a szeme, de ez mam ár nem így van. kérdezd meg, akihez jársz, hogy veled mi a helyzet, mert nem a dioptria számít!
én egyébként nem reklámoztam, hogy kontaktlencsém van:) szemüvegem per pillanat nincsen, nem volt rá keret a babacuccok beszerzése mellett, vakon meg nem akartam szülni. persze a családom tudott róla, ha mégis császárra került volna sor.
2010. máj. 14. 13:30
7/10 Vilcsianyuja válasza:
engem szülés előtt kérdeztek, rövidlátó vagyok-e, mondtam, hogy igen, felírták, aztán ennyi. erre hozzátettem, hogy bent van a kontaktlencsém, kivegyem-e, de legyintettek, hogy nyugodtan benthagyhatom. úgyhogy abban szültem.
2010. máj. 14. 13:36
8/10 anonim válasza:
Szintén alváskor is hordható lencsében szültem. Nekem -5ös a szemem amúgy.
2010. máj. 14. 14:52
9/10 anonim válasza:
én is lencsében szültem, sokkal kényelmesebb.
-5ös és -2,5ös a szemem
2010. máj. 14. 14:57
10/10 anonim válasza:
Én mióta szültem nem is volt rajtam a szemüveg. Nekem mondjuk Kontaklencsém meg nincsen.3as a szemem.S jól láttam a babám szemüveg nélkül is..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!