Kontaktlencsében vagy szemüvegben szüljek?
Kontaktlencsét úgyse engedik. Nem fogsz te semmit hordani. Teljesen felesleges. Mit akarsz nézni?
Közelre látsz, a babát majd úgyis odaadják neked.
Köszi a kérdést, ez engem is érdekelne, mert én is ugyanígy vagyok, csak -2,25-tel. Úh. bocsi, válaszolni nem tudok neked, várom én is tapasztalatokat.
Én pont a minap gondolkodtam, hogy a bent töltött napokon szemüvegezzek, vagy kontaktlencsézzek. Nem szeretem, ha nem látom tisztán akivel beszélek, legyen az a doki szüléskor, vagy akár a babóm. De a szemüveget én sem szeretem, mindig vigyázni kell rá. A szülés eszembe sem jutott, de én a kontaktlencse felé hajlok. Nem akarok még a szemüveggel is bajlódni. Nélkülük meg elég bizonytalan vagyok, mert messzire homályos a látás...
Még valami: belegondolva az erőlködésektől meg a szenvedésektől bekönnyezhet a szemünk, törölgetni meg jobb kontaktlencse nélkül.. különben csúszkálna, az meg nagyobb baj lenne mint a szemüveg.
De én annyira béna vagyok, ha nem látom, hogy a szülésznő vagy az orvos, vagy bárki kihez beszél... jó persze, kihez beszélne, hozzám, de akkor is. A szemkontaktus és a mimika fontos a kommunkációban... legalábbis nekem :o(
Előző voltam
Nekem bal: -3, jobb: -3,5.
Megkérdeztem a dokit, azt mondta, szülhetek lencsében.
Abban szültem.
Engem is baromira idegesít a szemüveg, megőrültem volna attól, hogy nem látok minden irányba, meg beleizzadtam volna, a fény is idegesít, amikor tükröződik benne (pedig spec. réteg van rajta, nem is értem mire jó),...stb.
Kérdezz rá a dokinál!
Nekem engedték, nem volt baj.
Én is kontaktlencsét hordok, de nem abban mentem szülni. Féltem, nehogy pont akkor csússzon el, vagy menjen alá valami, vagy ilyesmi, murphy-törvény alapján... Nálam volt a szemüvegem, amíg fájások voltak, addig nem volt rajtam, de amint kibújt a babám, egyből feltettem, hogy lássam :)
Egyébként a dokim azt mondta, ha akarok szülhetek kontaktlencsében.
Nekem -10-es a szemem. A szülésznő inkább a szemüveget javasolta. Mondjuk nekem a kórházban éjszaka indult meg a szülés, és eleve nem kontaktlencsében alszom, tehát ha nem javasolta volna, akkor is a szemüveg marad! Én is gyűlölöm, de hidd el: akkor, ott egyáltalán nem foglalkoztatott, fel sem tűnt, hogy szemüvegben vagyok. És a lényeget meg láttam, mert ugye nem felfelé meg lefelé kell nézni, hanem a szemüveg közepén át.
Amikor visszatoltak a szobába, akkor cseréltem lencsére, mert feküdni azért abban kényelmesebb.
Én is féltem a szemüveg-dologtól előtte, de semmilyen hátránya nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!