Akkor most mennyi? Én és a védőnőm 8hetesnek számoltuk
a terhességem. A nőgyógyász 6hetest mondott, UHon meg
7hetest mondtak.
Ti számoltátok jól: 8 hetes és 5 napos :)
Gratulálok!!!
2009. okt. 9. 22:38
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! de az UHon mi alapján számolták ki?Hétfőn voltam Uhon,akkor 9,5mm-es volt a picim.
Az Uh-n a baba méreteihez képest mérik a heteket,napokat!
Nekem az alapján 5napnál idősebb-én ezzel számolok :)
2009. okt. 9. 22:54
Ez tök változó, van, hogy nem tudnak számolni. Nekem alacsony lett az AFP-m, azt mondta a doki, hogy mert a 15. héten mentem. Mondtam, hogy én úgy számoltam, hogy a 16. volt. Erre kikelt magából, hogy miért nem őrá hallgatok. Aztán amikor legközelebb mentem hozzá, szerintem 20. héten, szerinte is a 20. hét volt. Na, hogy is van ez? Az uh szerint meg 1 héttel idősebb. Igaz, az 1. babám is nagy volt, a második is jobban nő.
2009. okt. 9. 23:34
Nekem 08.10.-én volt meg utoljára, és ma azaz szombaton vagyok 8+5 napos! Te egyel több! Az én babám 10.05.-én volt 19,1mm. Nekem a dokim azt mondta, hogy korának megfelelő és 7-8 hetes. Hát sztem 8-9 hetes a méretét illetően.... Érdekesen számolnak, valóban. De én is 08.10.-hez számolok, akárki akármit mond! :)
2009. okt. 10. 00:14
Nekünk az uh szerinti kor 8-9 nappal kevesebb, mint a kalkulátor szerinti. De mivel minden egyes uh-n az első uh szerinti időpont igazolható, nem foglalkozom az utolsó mensivel, sőt, már a doki, meg védőnő is a tényleges korral számol. A héten voltunk 4D-n és ott is a legelső uh szerinti méret, kor jött ki a 25. héten.
2009. okt. 10. 06:12
Nekem az utolsó menzihez számolták, Uh-n egy héttel kevesebbet mondtak, de az Uh eredményét nem igazán vették figyelembe a kiírás napjánál. 8 hetes lehetsz
2009. okt. 10. 08:07
Nekem 3 hét eltérés volt az UH és a menszi számitás között. Elvileg az UH pontosabb, a 12. hétig, mivel eleinte minden baba ugyanúgy fejlődik, igy a méretekből elég pontosan tudnak saccolni. De 2 hét ide vagy oda igy is változhat a végén, hiszen lehet, hogy 38. hétre születne amúgy is a baba, vagy túlhordod. Ez normális, ne aggódj :)
2009. okt. 10. 08:37
Szia! Nekem augusztus 13-án volt az utolsó mensim. Amikor 6+5 napos voltam, a baba 3 mm volt. A dokinő azt írta a papíromra 5-6 hetes terhesség. 8+0 hetesen megint voltam, akkor 15 mm volt a baba, az egyik orvos azt mondta, hogy ez egy 8 hetes terhességnek felel meg, a saját orvosom, pedig azt, hogy kb. 7-7.5 hetes. A peteérésem a 18. napon volt kb. (abban a hónapban nem figyeltem :) ) így az a fél hét lemaradás innen ered.
Úgy tudom, hogy az uh méretekhez viszonyítják a baba korát. Legközelebb 9+4 hetesen megyek, azt mondta az orvosom, hogy akkor már meg tudjuk beszélni a szülés legvalószínűbb időpontját.
2009. okt. 10. 10:52
Tényleg jól számoltátok! nálam a védőnő és én számoljuk jól,a nődokim mindig eltér plusz minusz napokkal,egy másik nődoki,akinél utoljára voltam,azt mondta,hogy nem 12.29-ére leszek kiírva,hanem január 7.-ére! én már alapból úgy számítok,hogy 2 héttel elötte vagy utána fog megszületni!úgy is jön ha jönni kar!:D
amikor terhes lettem (amiről nem tudtam),akkor rá 2 héttel még volt menzeszem!Tehát ez alapján nem is tudja kiszámolni a doki a tényleges időt!8 hetesen tudtam meg hogy babám lesz!
28 hetes kismama
2009. okt. 10. 12:17
Kapcsolódó kérdések: