Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akkor most mennyi? Én és a...

Akkor most mennyi? Én és a védőnőm 8hetesnek számoltuk a terhességem. A nőgyógyász 6hetest mondott, UHon meg 7hetest mondtak.

Figyelt kérdés
Most akkor melyik az igaz? Én neten számoltam ki, a nődoki azt mondta hogy az nem jó. Az előző babámnál is ott számolgattam és nála ki jött úgy, ahogy mondták. Most akkor hány hetes vagyok? Augusztus 9én volt meg utoljára és 28napos a ciklusom.Most akkor melyik az igaz? Én neten számoltam ki, a nődoki azt mondta hogy az nem jó. Az előző babámnál is ott számolgattam és nála ki jött úgy, ahogy mondták. Most akkor hány hetes vagyok? Augusztus 9én volt meg utoljára és 28napos a ciklusom.
2009. okt. 9. 22:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ti számoltátok jól: 8 hetes és 5 napos :)

Gratulálok!!!

2009. okt. 9. 22:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! de az UHon mi alapján számolták ki?Hétfőn voltam Uhon,akkor 9,5mm-es volt a picim.
2009. okt. 9. 22:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az Uh-n a baba méreteihez képest mérik a heteket,napokat!

Nekem az alapján 5napnál idősebb-én ezzel számolok :)

2009. okt. 9. 22:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez tök változó, van, hogy nem tudnak számolni. Nekem alacsony lett az AFP-m, azt mondta a doki, hogy mert a 15. héten mentem. Mondtam, hogy én úgy számoltam, hogy a 16. volt. Erre kikelt magából, hogy miért nem őrá hallgatok. Aztán amikor legközelebb mentem hozzá, szerintem 20. héten, szerinte is a 20. hét volt. Na, hogy is van ez? Az uh szerint meg 1 héttel idősebb. Igaz, az 1. babám is nagy volt, a második is jobban nő.
2009. okt. 9. 23:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem 08.10.-én volt meg utoljára, és ma azaz szombaton vagyok 8+5 napos! Te egyel több! Az én babám 10.05.-én volt 19,1mm. Nekem a dokim azt mondta, hogy korának megfelelő és 7-8 hetes. Hát sztem 8-9 hetes a méretét illetően.... Érdekesen számolnak, valóban. De én is 08.10.-hez számolok, akárki akármit mond! :)
2009. okt. 10. 00:14
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekünk az uh szerinti kor 8-9 nappal kevesebb, mint a kalkulátor szerinti. De mivel minden egyes uh-n az első uh szerinti időpont igazolható, nem foglalkozom az utolsó mensivel, sőt, már a doki, meg védőnő is a tényleges korral számol. A héten voltunk 4D-n és ott is a legelső uh szerinti méret, kor jött ki a 25. héten.
2009. okt. 10. 06:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem az utolsó menzihez számolták, Uh-n egy héttel kevesebbet mondtak, de az Uh eredményét nem igazán vették figyelembe a kiírás napjánál. 8 hetes lehetsz
2009. okt. 10. 08:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem 3 hét eltérés volt az UH és a menszi számitás között. Elvileg az UH pontosabb, a 12. hétig, mivel eleinte minden baba ugyanúgy fejlődik, igy a méretekből elég pontosan tudnak saccolni. De 2 hét ide vagy oda igy is változhat a végén, hiszen lehet, hogy 38. hétre születne amúgy is a baba, vagy túlhordod. Ez normális, ne aggódj :)
2009. okt. 10. 08:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem augusztus 13-án volt az utolsó mensim. Amikor 6+5 napos voltam, a baba 3 mm volt. A dokinő azt írta a papíromra 5-6 hetes terhesség. 8+0 hetesen megint voltam, akkor 15 mm volt a baba, az egyik orvos azt mondta, hogy ez egy 8 hetes terhességnek felel meg, a saját orvosom, pedig azt, hogy kb. 7-7.5 hetes. A peteérésem a 18. napon volt kb. (abban a hónapban nem figyeltem :) ) így az a fél hét lemaradás innen ered.

Úgy tudom, hogy az uh méretekhez viszonyítják a baba korát. Legközelebb 9+4 hetesen megyek, azt mondta az orvosom, hogy akkor már meg tudjuk beszélni a szülés legvalószínűbb időpontját.

2009. okt. 10. 10:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Tényleg jól számoltátok! nálam a védőnő és én számoljuk jól,a nődokim mindig eltér plusz minusz napokkal,egy másik nődoki,akinél utoljára voltam,azt mondta,hogy nem 12.29-ére leszek kiírva,hanem január 7.-ére! én már alapból úgy számítok,hogy 2 héttel elötte vagy utána fog megszületni!úgy is jön ha jönni kar!:D

amikor terhes lettem (amiről nem tudtam),akkor rá 2 héttel még volt menzeszem!Tehát ez alapján nem is tudja kiszámolni a doki a tényleges időt!8 hetesen tudtam meg hogy babám lesz!

28 hetes kismama

2009. okt. 10. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!