A nők féltékenyek egy másik nőre, ha az terhes?
Tudom, nem jó fórumon teszem fel a kérdést,m itt babára váró nők vannak!
De lehet nem mindig vágytatok babára, ezért kérdezem. Egy nő, aki épp nem tervezi a babát, de van párja, majd szeretne is egyszer, de nem most féltékeny lesz, ha egy ismerőse terhes lesz?
Nekem még nincs gyerekem, még nem is vagyunk éles babaprojektben, de a közeljövőben tervezzük.
Én örömet érzek, és nagyon drukkolok neki. Arra vágyom, hogy jaj, bárcsak én is terhes lennék már! Szeretem nézni a gyerekkori barátaim babás képeit, örömmel tölt el a boldogságuk.
Szerintem a "féltékenység"-ből hiányzik az, hogy örülsz, hogy neki megadatott és drukkolsz neki, hogy minden rendben legyen, szóval én azt mondom, hogy nem, nem vagyok féltékeny. :)))
25/L
Köszi a válaszokat!
Lehet pontatlan voltam.
Úgy értem, nem akar még babát, de látja, hogy a másik boldog, van kis barátja,férje és már jön a baba is, jujj milyen boldogok stb. Még,ha ő nem is akar azonnal babát, azt látja, hogy a másik boldog!
Tudom nem szép dolog ez, de az ember gyarló.
Csak azért jutott eszembe,m mi lassan tervezzük a babát és barátnőim "látványosan" nem akarnak gyereket. Minden alkalommal jajj dehogy jujj még nem, te is minek akarsz ilyenekkel jönnek. De aztán kiderül, hogy otthon megkérdezik a barátjukat, mit szólna a babához, ha jönne, foglalkoztatja a téma őket.
Tehát, mintha kvázi féltékenyek lennének belül, ezért látványosan nem akarnak babát kívül.
De lehet én kombinálok:)
Én értem, mire gondolsz. :) De aztán eljött az az idő, amikor már mi is terveztük a babát, és az megint egy másik érzés, amikor 1 vetélés és 2 év próbálkozás után nem jött a baba. De mindig azzal vígasztaltam magam, hogy egyszer az én időm is eljön, ebben mindig 100%-ig biztos voltam.
7 hetes kismama
En soha nem voltam feltekeny senkire. Mindket babam konnyen fogant viszonylag, igy elkeseredni es masok boldogsaga utan vagyakozni nem volt idom, amikor mar akartunk babat.
Amig nem akartunk, addig pedig eszembe sem jutott kicsit is irigyelni azt, hogy mas babat var, hiszen abban az adott pillanatban meg gondolatomban sem volt az, hogy gyereket szeretnek, szerintem erosen panikba estem volna, ha akkor fogan meg az elso babam. Ha irigyeltem volna, akkor az azt jelentette volna, hogy en mar megis akarok, csak valamiert nem lehet meg (nem jo anyagi helyzet, parkapcsolat hianya, stb), de ilyen nem volt.
Szerintem minden nőben ez a gyerekvállalás kérdés nagyon nagyon fontos és rengetegszer felmerül. Még akkor is ha agyilag meg a szájával azt hangoztatja hogy úúdehogy kell gyerek stb.
Szerintem akkor is, ha vele közel egykorú, netán barátnője-ismerőse terhes lesz, akkor kicsit megfordul a fejében, hogy milyen is lenne ha ÉN lennék terhes milyen érzés lenne, vagy kicsit irigykedik a másikra hogy az bele mert vagy bele tudott vágni (mert olyanok a körülményei), amibe ő még nem mondjuk.
A gyerekvállalásra mindig lehet érvet és ezer ellenérvet is felsorakoztatni :)
köszi a válaszokat!
és nem tudom, ki pontozza le azokat, akik ŐSZINTÉN leírják, hogy ők bizony kicsit irigyek vagy hasonló...ők legalább őszinték még így névtelenül is!nekem az ő válaszuk is hasznos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!